Маринована капуста з морквою швидкого приготування – 7 рецептів з покроковими фото

Маринована капуста з морквою має приємний, освіжаючий, ненав’язливий смак. Таку закуску можна подавати в чистому вигляді або додавати в неї болгарський перець, зелень або рослинне масло по своєму смаку. У статті зібрані 7 різноманітних рецептів цієї простої заготовки.

Швидка маринована капуста з морквою і оцтом в банках

За цим рецептом можна просто і швидко приготувати мариновану капусту з морквою. При невеликому і доступному списку інгредієнтів капуста виходить неймовірно смачною і хрусткою.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Капуста білокачанна ½ кг
  • Цукор-пісок 70 гр.
  • Масло рослинне 100 мл
  • Оцет столовий 9% 100 мл
  • Сіль 1 ст. л.
  • Морква 1 шт.
  • Вода ½ л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати хрустку мариновану капусту з морквою швидкого приготування? Для приготування маринаду влийте в каструлю воду. Додайте цукор, сіль і олію.
  2. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і зніміть з плити.
  3. Качан капуты помийте, зніміть верхні листки і видаліть качан. Нашаткуйте капуст тонкою соломкою.
  4. Банки помийте і стерилізуйте.
  5. Морква очистіть і натріть на тертці, змішайте її з капустою.
  6. Розкладіть овочі по банкам, утрамбуйте і влийте гарячий маринад. Додайте в банки оцет і закрийте їх.
  7. Через 5-6 годин маринована капуста буде готова. Зберігайте заготовку в холодному місці.

Приємного апетиту!

Маринована капуста з морквою і часником швидкого приготування

Мариновану капусту можна не тільки подавати на стіл в якості салату або холодної закуски, але і додавати її в овочеве рагу, борщ або гасити її зі свининою. Така заготівля точно не залежиться в погребі.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Оцет 9 % – 5 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 0,5 л.

Процес приготування:

1. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.

2. Також з допомогою спеціальної насадки натріть капусту. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес, додати до капусти.

3. Приготуйте маринад. У каструлю влийте воду, додайте сіль і цукор. Коли вода закипить, додайте лавровий лист і перець горошком. Після того, як сіль і цукор розчиняться, додайте рослинне масло і оцет, перемішайте і зніміть каструлю з вогню.

4. Гарячим маринадом залийте капусту та моркву, перемішайте і залиште маринуватися на 1,5 години.

5. Маринована капуста готова. Якщо ви бажаєте отримати більш насичений смак, залиште капусту маринуватися на ніч.

Приємного апетиту!

Хрустка капуста великими шматками швидкого приготування

Маринована капуста – холодна закуска, яка не потребує особливого представлення. Це смачно, ситно і дуже корисно, особливо в зимовий період.

Час готування: 1-2 діб.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1,5 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Кмин – за смаком.
  • Перець запашний горошком – 4 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Гвоздика – 1 шт.
  • Вода – 0,7 л
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Оцет 9 % – 100 мл

Процес приготування:

1. Качан капусти помийте, зніміть верхні листки, вирізати качан. Наріжте капусту великими кубиками. Моркву наріжте кружечками.

2. Часник очистіть від лушпиння і наріжте великими шматками.

3. Додайте часник в ємність до овочів.

4. Приготуйте маринад. У каструлю влийте воду, додайте всі приправи, сіль і цукор. Після того, як маринад закипить, влийте оцет, перемішайте і зніміть його з вогню.

5. До овочів спочатку додайте рослинне масло, потім залийте їх маринадом.

6. Встановіть на овочі гніт і залиште на 1-2 доби.

7. Практично вже на наступну добу капуста готова до вживання. Зберігайте мариновану капусту в холодному місці.

Приємного апетиту!

Як приготувати мариновану капуста з морквою і буряком?

Хороший, швидкий кулінарний рецепт грузинської закуски. Маринована капуста з морквою і буряком готується дуже швидко. Якщо замаринувати її вранці, то вже на вечерю у вас на столі буде яскрава овочева закуска.

Час готування: 8 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Буряк – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Оцет 9% – 0,5 склянки
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Сіль – 1 склянка
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

1. З качана зніміть верхні листки, видаліть качан і наріжте капусту великими кубиками.

2. Буряк і моркву очистіть і натріть на крупній тертці. Змішайте овочі в великій мисці або каструлі.

3. Додайте до овочів рослинну олію, гострий перець і подрібнений часник, перемішайте.

4. У каструлю влийте воду, закип’ятити її, розчиніть в ній цукор і сіль. Додайте оцет в киплячий маринад, перемішайте і залийте їм овочі.

5. Дайте овочам трохи постояти, після чого накрийте кришкою і прибирайте в холодильник. Через 8-12 годин капуста буде готова.

Приємного апетиту!

Швидка маринована капуста з морквою та олією в банку

Маринована капуста з морквою виходить дуже смачною, з легкою кислинкою і м’яким ароматом часнику. Така овочева закуска підходить до м’ясних і рибних страв, у зимовий час це ще й додаткове джерело вітамінів.

Час готування: 3,5 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Перець запашні горошком – 3 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Вода – 1 л
  • Оцет – 150 мл

Процес приготування:

1. Капусту помийте і дрібно наріжте ножем.

2. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.

3. Змішайте овочі, додайте подрібнений часник, ще раз добре перемішайте.

4. У каструлю влийте воду, додайте цукор, сіль, лавровий лист, перець горошком і влийте рослинне масло. Після того, як маринад закипить, додайте оцет.

5. У банку складіть капусту та моркву, утрамбуйте овочі, залийте їх гарячим маринадом. Залиште на три години, періодично помішуйте овочі або протыкайте їх дерев’яною шпажкою. Готову мариновану капусту можна зберігати в холодильнику або холодному погребі.

Приємного апетиту!

Дуже смачна капуста швидкого приготування з морквою, болгарським перцем

Чудова овочева закуска, яка в зимовий час наповнить вас вітамінами і внесе різноманітність в повсякденне меню. Завдяки гарячому маринаду салат можна подавати на стіл вже через кілька годин.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Цукор – 50 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Оцет 9 % – 2-3 ст. л.
  • Олія соняшникова 50 мл

Процес приготування:

1. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою і додайте в каструлю.

2. Морква вимийте, очистіть і натріть на крупній тертці, додати до капусти.

3. Додайте до овочів сіль і цукор, перемішайте, злегка притисніть овочі руками, щоб вони дали сік.

4. Болгарський перець помийте, очистіть від перегородок і насіння, наріжте смужками. Часник очистіть від лушпиння і наріжте пластинками.

5. Додайте до овочів теплу кип’ячену воду, оцет і рослинне масло, перемішайте. Встановіть на овочі гніт і приберіть в холодильник на 3-4 години.

6. Через зазначений час смачна маринована капуста з болгарським перцем буде готова до вживання.

Приємного апетиту!

Маринована капуста з морквою і цибулею в домашніх умовах

Вітамінний і трохи пікантний салат з капусти, моркви та цибулі стане частим гостем на вашому столі. Принадність цього рецепту в тому, що салат можна подавати на стіл вже через кілька годин або залишити маринуватися на більш тривалий час і отримати дуже насичений смак.

Час готування: 8 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оцет 9 % – 2 ст. л.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Вода – 0,5 л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Капусту помийте і дрібно наріжте її.

2. Моркву очистіть, наріжте тонкими брусками і додайте до капусти.

3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.

4. Болгарський перець очистіть від насіння і перегородок, нарізати смужками.

5. Змішайте сіль, цукор і лавровий лист. Влийте гарячу воду, перемішайте і додайте рослинне масло. Коли маринад трохи охолоне, додайте оцет, перемішайте.

6. Маринадом залийте овочі, перемішайте.

7. Утрамбуйте овочі і встановіть на них гніт на 6-8 годин.

8. Готовий салат зберігайте в холодильнику.

Приємного апетиту!