Морква по-корейськи – це апетитна та соковита закуска, яку можна просто їсти із хлібом або подавати з улюбленими гарячими гарнірами. Приготувати яскраву моркву із пікантними нотками можна по-різному. Найкращі кулінарні варіанти ми зібрали у нашій добірці з десяти смачних та швидких рецептів у домашніх умовах з покроковими фотографіями.
Класична морква по-корейськи в домашніх умовах
Класична морква по-корейськи в домашніх умовах відрізняється насиченим смаком, соковитістю та привабливим зовнішнім виглядом. Таке частування підійде як для домашнього, так і для святкового столу. Для простого приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.
Інгредієнти:
на – 8 порції
- Морква – 1 кг
- Часник – 1 головка
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Перець червоний мелений – 1/2 ч.л.
- Гвоздика – 3 шт.
- Коріандр – 1 ч.л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Оцет столовий 9% – 4 ст.л.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Олія – ½ ст.
Процес приготування:
Класичну моркву по-корейськи швидко та смачно можна приготувати в домашніх умовах. Очищаємо та промиваємо моркву, натираємо її на тертці для корейської моркви.
Викладаємо інгредієнт у глибоку миску.
Беремо необхідну кількість часнику.
Очищаємо часник і продавлюємо через спеціальний прес до моркви.
Сюди ж відправляємо сіль, цукор та інші спеції зі списку. Вливаємо олію та столовий оцет. Добре все перемішуємо.
Перекладаємо заготовку в емальовану каструлю. Злегка продавлюємо морквину руками, щоб виділився сік.
Встановлюємо над морквою прес і залишаємо на три доби у прохолодному місці.
Класична морква по-корейськи готова в домашніх умовах. Викладайте на порційну тарілку та подавайте до столу!