Сирні кульки

Сирні кульки – оригінальна закуска для вашого домашнього або святкового столу. Таке частування порадує не тільки ніжним смаком і поживністю, але і привабливим зовнішнім виглядом. Є багато варіантів для приготування сирних кульок своїми руками. Кращі з них ви знайдете у нашій перевіреної добірці з покроковими рецептами.

Як швидко приготувати сирні кульки на сковороді?

Сирні кульки – яскрава і апетитна закуска для вашого столу. Просте у приготуванні блюдо порадує оригінальним смаком. Соковиту і м’яку начинку доповнить приємна хрустка скоринка. Спробуйте!

Інгредієнти на
14 порц.

  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 200 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Борошно 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати сирні кульки в домашніх умовах? Підготуємо продукти, необхідні для готування страви.
  2. Приступаємо до процесу. Першим ділом натираємо сир. Бажано, для цього використовувати терку з дрібними зубчиками.
  3. У тертий продукт розбиваємо три курячих яйця.
  4. Посипаємо інгредієнти сіллю і спеціями за смаком. Можна додати трохи перцю або солодкої паприки.
  5. Розминаємо масу виделкою і підсипаємо борошно.
  6. Продовжуємо вимішувати заготовку до однорідного стану.
  7. Формуємо з щільного сирного тіста гладкі кульки невеликого розміру.
  8. Далі кульки обкачуємо в невеликій кількості борошна.
  9. Розігріваємо сковороду з великою кількістю рослинного масла. Занурюємо сюди підготовлені кульки.
  10. Смажимо продукт з усіх боків до яскравого рум’янцю і хрусткою скоринкою.
  11. Після обжарювання сирні кульки можна покласти на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. Потім можна викладати на тарілку і подавати до столу!

Хрусткі сирні кульки у фритюрі в домашніх умовах

Самі хрусткі і яскраві сирні кульки виходять завдяки приготування у фритюрі. Вас приємно здивує простий і швидкий кулінарний процес. Подавайте закуску для великої компанії.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 10 шт.

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сухарі панірувальні – 60 гр.
  • Масло рослинне – 180 мл

Процес приготування:

1. Для тіста натираємо сир на крупній або середній тертці. З’єднуємо його з яйцем, сіллю, спеціями і борошном. Ретельно розмішуємо масу.

2. Руками ліпимо маленькі і щільні кульки. Їх поверхня повинна бути гладкою.

3. Далі старанно обвалюємо кожен кульку в панірувальних сухарях.

4. Включаємо фритюрницю або ж використовуємо замість неї каструлю з великою кількістю масла. Занурюємо заготовки в киплячий продукт за допомогою шумівки. Готуємо 3-4 хвилини.

5. Гарячі кульки спочатку кладемо на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир. Потім закуску можна подавати до столу!

Сирні кульки як холодна закуска на святковий стіл

Яскраве і поживне частування для вашого столу – сирні кульки. Страву можна приготувати без термічної обробки. Закуска ідеально підходить для святкового меню.

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 14 шт.

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сир плавлений – 150 гр.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Салат листовий – для подачі.
  • Печиво – для подачі.

Процес приготування:

1. Твердий сир пропускаємо через велику або середню терку. Викладаємо інгредієнт в глибоку миску.

2. Викладаємо плавлений сир до твердого. Вимішуємо продукт виделкою. Перемішуємо.

3. Поливаємо масу майонезом і знову починаємо вимішувати. Повинно вийти однорідне сирне тісто.

4. Формуємо з заготівлі гладкі і щільні кульки. Робимо з малими або середніми за розміром.

5. Для подачі на тарілку покласти салатні листя і печиво.

6. На викладаємо печиво сирні кульки. Яскрава холодна закуска готова. Можна подавати до столу!

Сирні кульки з крабовими паличками і часником

Цікаві по смаку сирні кульки виходять з додаванням крабових паличок і ароматного часнику. Оригінальне частування різноманітить ваше меню. Подавайте до святкового столу.

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 16 шт.

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 200 гр.
  • крабові Палички – 150 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Сир пропускаємо через велику або середню терку. Викладаємо інгредієнт в глибоку миску і продавлюємо до нього зубчики часнику.

2. Посипаємо продукти дрібкою солі і заправляємо майонезом. Ретельно вимішуємо масу до однорідності.

3. В окремий посуд дрібно натираємо крабові палички. Зручно це буде робити зі злегка подмороженным продуктом.

4. З сирного тіста руками ліпимо невеликі гладкі кульки. Обвалюємо їх крабовою стружці. Ставимо форму в холодильник на деякий час.

5. Апетитна закуска готова. Подавайте сирні кульки з крабовими паличками в охолодженому вигляді.

Святкові сирні кульки «Рафаелло» для закуски

Оригінальною ідеєю для вашого святкового столу можуть стати домашні сирні кульки «Рафаелло». Холодна закуска порадує яскравим виглядом і незабутнім ніжним смаком. Рідні та гості залишаться задоволені!

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 14 шт.

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 100 гр.
  • крабові Палички – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Майонез – 80 гр.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Розморожуємо крабові палички, звільняємо їх від оболонки і натираємо на дрібній тертці.

2. Відварюємо курячі яйця, очищаємо їх і також натираємо.

3. Далі пропускаємо через дрібну тертку сир.

4. З’єднайте підготовлені інгредієнти в загальній тарілці. Крабових паличок кладемо тільки половину. Сюди ж додаємо подрібнений часник.

5. Поливаємо продукти майонезом. Ретельно вимішуємо масу.

6. Формуємо з тіста невеликі і гладенькі кульки.

7. Залишилися терті крабові палички використовуємо для посипання. Щільно «обклеюємо» продуктом кульки.

8. Готову закуску розкладаємо по тарілках і прикрашаємо свіжою зеленню. Перед подачею охолоджуємо блюдо в холодильнику.

Простий і дуже смачний рецепт сирних кульок, запечених в духовці

Приготувати домашні сирні кульки можна в духовці. Рум’яна закуска з хрусткою скоринкою порадує не тільки подачею, але і цікавим смаком. Кулінарна ідея підходить для великої компанії.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 16 шт.

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 150 гр.
  • Молоко – 60 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Спочатку просіваємо борошно через дрібне сито. Викладаємо її в глибоку тарілку.

2. Через середню тертку пропускаємо шматочок твердого сиру.

3. Перекладаємо сир до сухого інгредієнта.

4. Додаємо до продуктів борошно, яйце, молоко і розтоплене вершкове масло. Ретельно вимішуємо масу.

5. Формуємо з тіста гладкі кульки невеликого розміру. Викладаємо їх на деко з пергаментом.

6. Випікаємо закуску близько 10-15 хвилин. Оптимальна температура духовки – 180 градусів.

7. Рум’яні сирні кульки готові. Викладайте їх на тарілку і подавайте до столу з улюбленим соусом.

Як приготувати сирні кульки хрусткі в паніровці?

Особливо хрусткими і яскравими сирні кульки виходять за допомогою панірування. Оцініть оригінальну і поживну кулінарну ідею. Страву можна подавати як теплою закуски.

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 8 шт.

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 30 гр.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 150 мл

Процес приготування:

1. Твердий сир натираємо на тертку з великими зубчиками.

2. Далі відокремлюємо жовтки від білків. Використовувати будемо тільки білки. Збиваємо до утворення густої і пишної маси.

3. Змішуємо сир зі збитими білками і невеликою кількістю борошна. Ретельно вимішуємо масу до однорідності.

4. З отриманого тіста ліпимо щільні і гладенькі кульки. Обкачуємо їх у панірувальних сухарях.

5. У глибоку сковороду або іншу металеву посуд, вливаємо олію. Доводимо його до кипіння. Занурюємо сюди кульки і готуємо близько 3-4 хвилин до золотистої скоринки.

6. Рум’яні та хрусткі сирні кульки в паніровці готові. Подавайте їх до столу!

Покроковий рецепт приготування сирних кульок з виноградом

Закуску з цікавим поєднанням смаків можна приготувати з сиру і винограду. Сирні кульки з начинкою ідеально підходять для святкового меню. Холодне частування приємно здивує гостей і прикрасить ваш стіл.

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сир сирний – 100 гр.
  • Виноград – 12 шт.
  • Горіхи волоські – 100 гр.

Процес приготування:

1. Промиваємо виноград і знімаємо його з гілки. Для закуски найкраще вибирати сорт без кісточок.

2. Твердий сир натираємо на велику або середню терку.

3. Очищаємо волоські горіхи подрібнюємо їх до стану крихти. Це знадобиться для панірування.

4. До твердого сиру викладаємо сирний. Ретельно перемішуємо масу до однорідного стану.

5. Кожну виноградинку обкладаємо сирним тестом. Акуратно формуємо гладкий кульку.

6. Далі кульки обвалюємо в подрібнених горіхах.

7. Охолоджуємо оригінальну сирну закуску і подаємо до столу, прикрасивши на свій розсуд.

Швидкий і легкий рецепт сирних кульок як в ресторані

Ідеальні за смаком і зовнішнім виглядом сирні кульки легко приготувати в домашніх умовах. Частування вийде як у ресторані. Порадуйте оригінальної кулінарної ідеєю близьких або гостей.

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 9 шт.

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 120 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 150 мл

Процес приготування:

1. Спершу натираємо сир на дрібній або середню терку.

2. Витягуємо з яєць білки і тривало збиваємо з дрібкою солі до стану пишної піни. Жовтки використовувати не будемо.

3. Викладаємо густі білки до тертому сиру.

4. Додаємо до інгредієнтів 1-2 столові ложки борошна. Починаємо ретельно вимішувати масу.

5. Формуємо з сирної маси невеликі круглі кульки. Вони повинні бути гладкими.

6. Обсипаємо продукт залишилася борошном.

7. В глибоку металевий посуд вливаємо олію і нагріваємо його. Занурюємо в киплячу рідину кульки за допомогою шумівки. Вони не повинні стосуватися дна. Готуємо 3-4 хвилини.

8. Рум’яну закуску перекладаємо на паперовий рушник. Даємо маслу вбратися в папір.

9. Викладаємо хрусткі сирні кульки на тарілку. Можна подавати до столу!

Смачні та хрусткі сирні кульки, як закуска до пива

Яскрава і смачна закуска до пива – сирні кульки з хрусткою золотистою скоринкою. Частування не складно приготувати в домашніх умовах. Слідуйте простому і швидкому рецептом!

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 28 шт.

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Твердий сир натираємо на тертці з дрібними зубчиками.

2. Відокремлюємо білки від жовтків. Використовувати будемо тільки білки. Збиваємо з дрібкою солі до утворення густої піни.

3. У глибокий посуд розміщуємо тертий сир. Додаємо до нього борошно. Трохи залишаємо для панірування.

4. Далі викладаємо в миску білки і починаємо вимішувати суміш, поки вона не стане однорідною.

5. Скачуємо тісто в маленькі щільні кульки. Обвалюємо їх у залишилася борошні.

6. У каструлю з товстим дном вливаємо велику кількість рослинного масла. У киплячий продукт опускаємо кульки і тримаємо їх там 3-4 хвилини.

7. Перекладаємо гарячі сирні кульки на серветки. Даємо вбратися зайвому жиру.

8. Рум’яне частування до пива готово. Можна подавати до столу!