Сирні кульки

Сирні кульки – оригінальна закуска для вашого домашнього або святкового столу. Таке частування порадує не тільки ніжним смаком і поживністю, але і привабливим зовнішнім виглядом. Є багато варіантів для приготування сирних кульок своїми руками. Кращі з них ви знайдете у нашій перевіреної добірці з покроковими рецептами.

Як швидко приготувати сирні кульки на сковороді?

Сирні кульки – яскрава і апетитна закуска для вашого столу. Просте у приготуванні блюдо порадує оригінальним смаком. Соковиту і м’яку начинку доповнить приємна хрустка скоринка. Спробуйте!

Інгредієнти на
14 порц.

  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 200 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Борошно 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати сирні кульки в домашніх умовах? Підготуємо продукти, необхідні для готування страви.
  2. Приступаємо до процесу. Першим ділом натираємо сир. Бажано, для цього використовувати терку з дрібними зубчиками.
  3. У тертий продукт розбиваємо три курячих яйця.
  4. Посипаємо інгредієнти сіллю і спеціями за смаком. Можна додати трохи перцю або солодкої паприки.
  5. Розминаємо масу виделкою і підсипаємо борошно.
  6. Продовжуємо вимішувати заготовку до однорідного стану.
  7. Формуємо з щільного сирного тіста гладкі кульки невеликого розміру.
  8. Далі кульки обкачуємо в невеликій кількості борошна.
  9. Розігріваємо сковороду з великою кількістю рослинного масла. Занурюємо сюди підготовлені кульки.
  10. Смажимо продукт з усіх боків до яскравого рум’янцю і хрусткою скоринкою.
  11. Після обжарювання сирні кульки можна покласти на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. Потім можна викладати на тарілку і подавати до столу!