Маринована капуста – 8 рецептів швидкого приготування з покроковими фото

Цвітна капуста, маринована зі спеціями, оцтом і овочами, — смачна і легка в приготуванні закуска, яка до того ж зберігає всі корисні властивості овочів. Важливо вибирати молоді суцвіття і готувати їх швидко, щоб капуста вийшла ніжною і хрусткою.

Маринована капуста цвітна швидкого приготування

Легкий і швидкий рецепт приготування смачних маринованих овочів. Таку капусту з перцем і морквою можна подавати як самостійну закуску, а також у поєднанні з іншими різносолами до святкового столу.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Капуста цвітна 1 кг
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Для маринаду: на 1 л. води
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Масло рослинне 5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 5 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Часник 6 зуб.

Процес приготування:

  1. Як приготувати мариновану цвітну капусту швидкого приготування? Цвітну капусту вимити, обсушити і розібрати на суцвіття. При необхідності найбільші з них можна розрізати на більш дрібні шматочки.
  2. З перцю дістати насіння і нарізати тонкою соломкою, моркву подрібнити як для приготування моркви по-корейськи. Часник нарізати слайсами.
  3. У киплячу, але не підсолену воду викласти суцвіття капусти і варити пару хвилин, після чого відвар злити в іншу ємність, щоб на його основі приготувати маринад.
  4. Для цього додати інгредієнти у зазначеній пропорції в розрахунку на один літр і кип’ятити 2 хвилини. Оцет і олію потрібно додавати в самому кінці приготування, а потім гарненько перемішати.
  5. У підготовлену ємність викласти капусту, пересипавши її шматочками перцю, часнику і моркви, а потім залити приготовленим маринадом. Баночках дати охолонути, а потім помістити в холодне місце. Капуста буде готова приблизно через добу. Приємного апетиту!