Маринована капуста – 8 рецептів швидкого приготування з покроковими фото

Цвітна капуста, маринована зі спеціями, оцтом і овочами, — смачна і легка в приготуванні закуска, яка до того ж зберігає всі корисні властивості овочів. Важливо вибирати молоді суцвіття і готувати їх швидко, щоб капуста вийшла ніжною і хрусткою.

Маринована капуста цвітна швидкого приготування

Легкий і швидкий рецепт приготування смачних маринованих овочів. Таку капусту з перцем і морквою можна подавати як самостійну закуску, а також у поєднанні з іншими різносолами до святкового столу.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Капуста цвітна 1 кг
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Для маринаду: на 1 л. води
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Масло рослинне 5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 5 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Часник 6 зуб.

Процес приготування:

  1. Як приготувати мариновану цвітну капусту швидкого приготування? Цвітну капусту вимити, обсушити і розібрати на суцвіття. При необхідності найбільші з них можна розрізати на більш дрібні шматочки.
  2. З перцю дістати насіння і нарізати тонкою соломкою, моркву подрібнити як для приготування моркви по-корейськи. Часник нарізати слайсами.
  3. У киплячу, але не підсолену воду викласти суцвіття капусти і варити пару хвилин, після чого відвар злити в іншу ємність, щоб на його основі приготувати маринад.
  4. Для цього додати інгредієнти у зазначеній пропорції в розрахунку на один літр і кип’ятити 2 хвилини. Оцет і олію потрібно додавати в самому кінці приготування, а потім гарненько перемішати.
  5. У підготовлену ємність викласти капусту, пересипавши її шматочками перцю, часнику і моркви, а потім залити приготовленим маринадом. Баночках дати охолонути, а потім помістити в холодне місце. Капуста буде готова приблизно через добу. Приємного апетиту!

Маринована цвітна капуста по-корейськи

Капуста по такому рецепту готується з додаванням яблучного оцту, приправ, що робить її більш ароматною і смачною, а куркума надає маринованою суцвіттям яскравий і апетитний відтінок.

Час приготування: 20 хв – готування, 24 години — маринування.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Капуста кольорова – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Вода – 1 л
  • Оцет яблучний 6% – 100 мл
  • Часник – 4 зуб.
  • Олія соняшникова 50 мл
  • Сіль велика – 2,5 ст. ложки
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Гвоздика – 5 шт.

Процес приготування:

1. Капусту промиваємо і сушимо з допомогою паперового рушника, а потім розбираємо на невеликі за розміром суцвіття.

2. З перцю видаляємо насіння і нарізаємо кубиками, моркву подрібнюємо на тертці, щоб вона вийшла як для приготування по-корейськи.Зубчики часнику розрізаємо слайсами.

3. У сотейник з киплячою водою додаємо потрібний обсяг солі і цукру, а також зазначені спеції і приправи. Після того, як сіль і цукор розчиняться, додаємо в маринад масло і оцет.

4. Перекладаємо в киплячу рідину шматочки капусти і варимо під кришкою близько хвилини.

5. Вимикаємо вогонь, додаємо в маринад перець, часник і моркву і залишаємо в ємності, поки повністю не охолонуть. Перекладаємо остиглі овочі в скляну тару разом з маринадом і ставимо в холодне місце на добу. Приємного апетиту!

Цвітна капуста з буряком швидкого приготування

Незвичайний насичений колір і приємний смак такий закуски не залишить байдужим навіть найвимогливішого гурмана. Готується кольорова капуста з буряком швидко і дуже просто з застосуванням невеликої кількості інгредієнтів.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Капуста кольорова – 1 кг
  • Буряк – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Кріп (насіння) – за смаком.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ч. л.

Процес приготування:

1. Буряк очистити від шкірки і нарізати невеликими слайсами.

2. Капусту промити, обсушити і розібрати на окремі невеликі суцвіття.

3. У підготовлені стерилізовані баночки покласти очищений і нарізаний скибочками часник, лавровий лист і кропове насіння.

4. Зверху шарами викласти капусту і буряк. Залити киплячою водою банки, і залишити на 20 хвилин під кришкою.

5. Після злити воду в сотейник, додати цукор і сіль, прогріти близько 1 хвилини і залити отриманим маринадом підготовлені овочі в банках. Ємності щільно закупорити, залишити перевернутими остигати під ковдрою, а потім зберігати в холоді.

Як приготувати мариновану цвітну капусту з морквою?

Для цієї заготовки використовується свіжий гострий перець, який надає маринаду і овочів пікантний смак. Таку капусту можна подавати в якості одного з елементів сету з соліннями для святкового столу.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Капуста кольорова – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець гострий – 2 шт.
  • Гірчиця (зерна) – 1 ч. л.
  • Сіль – 2 ст. л. на 1 л води
  • Цукор-пісок – 3 ст. л. на 1 л води
  • Оцет столовий 9% — 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Капусту промийте, видаліть листочки і розділіть, приблизно одного розміру, невеликі суцвіття.

2. Моркву очистіть і наріжте рівними гуртками.

3. У підходящою за обсягом ємності, залийте подрібнені овочі киплячою водою і залишіть настоюватися 15 хвилин.

4. В стерилізовані баночки розкладіть капусту з морквою, додайте туди ж по шматочку перцю чилі і гірчицю.

5. У сотейнику, у киплячій воді, розведіть цукор і сіль, залийте отриманим маринадом підготовлені в банках овочі. Поставте на стерилізацію в широкій каструлі на 10-12 хвилин, а потім додайте зазначений обсяг оцту в кожну ємність. Укупорьте і зберігайте після того, як охолоне, в холоді.

Маринована капуста з перцем швидкого приготування

Така закуска гарна в якості самостійного блюда або у вигляді салату, основою для якого може стати маринована з перцем капуста. До неї додають нарізану зелень (базилік, петрушку, кінзу) і подрібнений зелений або ріпчасту цибулю. Такий салат заправляють будь-яким рослинним маслом, яке доведеться за смаком.

Час приготування: 20 хв – готування, 7 годин – настоювання.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Капуста кольорова – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Вода – 2 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% — 5 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Базилік – 1 пучок.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кріп (насіння) – 1 ч. л.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Капусту промиваємо і поділяємо на невеликі суцвіття.

2. Морква подрібнюємо за допомогою середньої терки.

3. Перець очищаємо від насіння і ріжемо так, щоб вийшли великі кубики.

4. У сотейнику нагріваємо воду до кипіння, додаємо в неї підготовлені спеції, цукор і сіль, а в останню чергу – оцет і потрібну кількість масла. Перекладаємо в маринад овочі і даємо покипіти протягом пари хвилин.

5. Залишаємо ємність з капустою і перцем в маринаді, поки не охолоне повністю, в теплому приміщенні, а потім переносимо в холодильник. На те, щоб овочі просочилися маринадом, потрібно 5-7 годин. Для тривалого зберігання капусти з перцем краще перекласти в скляні баночки і щільно закрити.

Швидкий рецепт приготування кольорової капусти в маринаді з оцтом

Для маринування підходять свіжі та молоді суцвіття капусти, які швидко просочуються маринадом і при цьому залишаються хрусткими. Коріандр і запашний перець роблять овочі більш пікантними і надають яскравості смаку.

Час приготування: 20 хв – готування, 12 годин – настоювання.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Капуста кольорова – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.

Для маринаду:

  • Вода – 500 мл
  • Оцет столовий 9% — 2,5 ст. ложки
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Коріандр (зерна) – 0,5 ч. л.
  • Гірчиця (насіння) – 0,5 ч. л.
  • Перець запашний горошком – 2 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Гвоздика – 1 шт.

Процес приготування:

1. У підходящою за обсягом каструлі бланшируйте капусту цілком, а потім розберіть її на більш дрібні шматочки і потримайте в окропі ще не більше хвилини. Злийте воду, а капусту остудіть.

2. З перцю видаліть насіння і наріжте тонкою соломкою. Аналогічно вчинити і з морквою. Часник очистіть і наріжте слайсами.

3. У сотейнику з киплячою водою змішайте інгредієнти для маринаду і готуйте на повільному вогні кілька хвилин, щоб у повну силу розкрився аромат спецій. В кінці приготування додайте оцет і зніміть маринад з вогню.

4. Овочі складіть у підготовлену для маринування посуд і залийте гарячим маринадом. Дайте їм охолонути в приміщенні, а потім переставте для подальшого маринування в холодне місце.

5. Подавайте мариновану цвітну капусту в якості закуски або як доповнення до гарячих страв – запечене картоплі чи м’яса.

Як заготовити цвітну капусту на зиму в банках?

Легкий і швидкий спосіб приготування маринованої капусти на зиму. Важливо не кутати банки з заготовками після того, як вони укупорены і остигають, тому що в такому випадку капуста стане м’якою і перестане хрустіти.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Капуста цвітна – 800 гр.
  • Морква – 50 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний горошком – 15 шт.
  • Перець запашний горошком – 9 шт.
  • Гірчиця (насіння) – 1 ч. л.

Для маринаду:

  • Вода – 750 мл
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль – 35 гр.
  • Оцет столовий 9% – 40 мл

Процес приготування:

1. Капусту промити, прибрати листочки і розділити на однакові за розміром суцвіття.

2. Бланшувати її в киплячій воді близько 10-20 секунд.

3. Очищену моркву нарізати кружечками, часник – слайсами.

4. У підготовлені стерилізовані ємності для заготівлі укласти шматочки моркви і часнику, зверху помістити капустяні суцвіття і засипати спеції. Залити банки, киплячою водою і дати постояти близько 5 хвилин під кришкою.

5. Отриманий настій злити в сотейник, додати сіль, цукор і оцет, залити маринадом капусту і щільно закупорити. Банки залишити в приміщенні до повного охолодження, а потім перенести в прохолодне місце для зберігання.

Як смачно приготувати мариновану капусту з селерою?

Корінь селери – корисний для здоров’я продукт, який добре поєднується при маринуванні з кольоровою капустою. Таке блюдо є відмінним джерелом вітамінів і мікроелементів і при цьому володіє яскравим смаком.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Капуста цвітна – 9 кг
  • Селера (корінь) – 600 гр.
  • Селера (зелень) – 500 гр.
  • Сіль – 250 гр.

Для маринаду:

  • Оцет столовий 6% — 1,7 л
  • Масло рослинне – 0,3 л
  • Мед – 100 гр.
  • Перець запашний горошком – 5-6 шт.
  • лавровий Лист – 4 шт.

Процес приготування:

1. Капусту промиваємо і ділимо на суцвіття. Якщо вони виходять великими, нарізаємо шматочками завдовжки близько 5 див.

2. Корінь селери очистити від шкірки і нарізаємо тонкими брусочками.

3. Капусту викладаємо в підходящу за обсягом посуд, пересипаємо сіллю і залишаємо пустити сік на 6 годин у теплому приміщенні.

4. Утворився сік зливаємо в окрему ємність, розбавляємо водою, додаємо оцет, олію, мед і прянощі, доводимо суміш до кипіння і готувати, помішуючи, близько 10 хвилин на повільному вогні.

5. До капусти викладаємо підготовлений корінь селери і нашатковану зелень, перемішуємо і заливаємо получившимся маринадом. Тримаємо ємність з капустою в маринаді приблизно 6 годин при кімнатній температурі, а потім переносимо в холод, де їй буде потрібно ще близько 2 тижнів до повної готовності. Приємного апетиту!