Рулет з лаваша з різними начинками — популярна і швидка закуска для домашнього столу. Його можна начинити будь-якими продуктами: м’ясом, овочами, морепродуктами, грибами і навіть сиром. Яскраве частування підходить для сніданків, перекусів, пікніків і святкового столу. Беріть на замітку 10 перевірених рецептів з покроковим описом.
Рулет з лаваша з крабовими паличками, сиром і яйцем
Проста і смачна начинка для рулету з лаваша – крабові палички, яйця і сир. Частування виходить поживним і соковитим. Беріть на замітку яскравий рецепт, який допоможе урізноманітнити домашнє меню.
Інгредієнти на
4 порц.
- Лаваш-1 шт
- Крабові палички 250 гр.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 200 гр.
- Яйце куряче 4 шт.
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Часник 1 зуб.
- Майонез столовий молочний 100 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати рулет з лаваша з різними начинками? Підготуємо необхідні інгредієнти. Курячі яйця заздалегідь промиваємо, відварюємо, остуджуємо.
- Твердий сир натираємо на середній або дрібній тертці.
- Крабові палички також можна натерти на тертці.
- Подрібнюємо зелень.
- Відварені яйця ділимо на жовтки і білки. Їх окремо подрібнюємо будь-яким зручним способом.
- Лист лаваша рівномірно обмазуємо майонезом.
- Далі викладаємо яйця, сир, зелень і крабові палички. Доповнюємо начинку сіллю, перцем і подрібненим часником. Звертаємо заготовку в рулет.
- Відправляємо рулет в холодильник, після нарізаємо його і подаємо до столу.
Рулет з лаваша з начинкою з червоної риби і сирного сиру
Домашній рулет з лаваша можна приготувати з начинкою з червоної риби та кисломолочного сиру. Холодна закуска підходить для ситних сніданків, перекусів і святкового столу.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Лаваш – 1 шт.
- Риба червона – 300 гр.
- Сир сирний – 300 гр.
- Кріп – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Для начинки ріжемо червону рибку тонкою смужкою.
2. Лаваш викладаємо на плоску поверхню. Рівномірно обмазуємо його сирним сиром і доповнюємо тонкими шматочками червоної риби.
3. Дрібно нарізаємо заздалегідь промитий кріп.
4. Рівномірно посипаємо зелень на начинку. Звертаємо все це в щільний рулет.
5. Перед подачею готовий рулет потрібно потримати в холодильнику і після нарізати.
6. Готове. Холодну закуску з лаваша, червоної риби і сирного сиру можна подавати до столу.
Рулет з лаваша з крабовими паличками і плавленим сиром
Швидко і смачно приготувати закуску в домашніх умовах можна з лаваша, крабових паличок і плавленого сиру. Простий рецепт стане універсальною ідеєю для ситних перекусів.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Лаваш – 1 шт.
- крабові Палички – 100 гр.
- Сир плавлений – 100 гр.
- Цибуля зелена – 0,5 пучка.
- Часник – 2 зубчики.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
1. Даємо відтанути крабовим паличкам. Потім їх разом з плавленим сиром пропускаємо через тертку. При бажанні можна нарізати ножем. Відправляємо інгредієнти в загальну миску.
2. Доповнюємо масу заздалегідь промитим подрібненою зеленою цибулею і часником. Поливаємо все це майонезом.
3. Ретельно вимішуємо начинку до рівномірного розподілу всіх продуктів.
4. Обмазуємо начинкою лист лаваша. Далі звертаємо його в рулет.
5. Обмотуємо заготівлю харчовою плівкою і кладемо її в холодильник. Так частування придбає форму.
6. Охолоджена закуска готова до подачі. Нарізайте рулет з начинкою і викладайте на тарілку.
Солодкий рулет з лаваша з сиром в духовці
Солодкий рулет з лаваша можна приготувати з сирною начинкою. Частування стане поживним рішенням для домашнього сніданку. Подавайте разом з чаєм.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Лаваш – 1 шт.
- Сир – 0,5 кг
- Сухофрукти – за смаком.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Ванілін – за смаком.
- Сметана – 150 гр.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
2. У велику миску викладаємо сир. Доповнюємо його яйцями, сметаною, цукром, ваніліном і сухофруктами.
3. Ретельно вимішуємо продукти до утворення однорідної маси.
4. Підготовлену начинку рівномірно розмазуємо по лавашу.
5. Звертаємо заготовку в щільний рулет.
6. Для зручності рулет ділимо на дві частини. Кладемо їх у форму для випікання.
7. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180-200 градусів.
8. Даємо румяному рулету трохи охолонути і ділимо його на порційні шматочки.
9. Кладемо апетитне ласощі на тарілку і подаємо до столу.
Соковитий рулет з лаваша з куркою і корейською морквою
Соковитий і смачний рулет з лаваша виходить з начинкою з курки і корейської моркви. Яскрава закуска підійде до святкового столу, також її можна подавати в якості перекусу.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Лаваш – 1 шт.
- Філе куряче – 300 гр.
- Морква по-корейськи – 200 гр.
- Капуста пекінська – 50 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез – 120 гр.
Процес приготування:
1. До готовності відварюємо куряче філе. Після чого поділяємо його на дрібні шматочки.
2. Додаємо до курки дрібно нашатковану пекінську капусту.
3. Доповнюємо продукти майонезом, меленим перцем і подрібненим часником.
4. Ретельно вимішуємо інгредієнти до однорідності.
5. На плоскій поверхні розстилаємо лист лаваша.
6. По ньому рівномірно розкладаємо заготовку з курки.
7. Далі кладемо моркву по-корейськи.
8. Звертаємо лаваш з начинкою в рулет.
9. Ділимо його на дві частини і їх замотуємо в фольгу. Кладемо на час в холодильник.
10. Витягаємо частування з фольги тільки перед подачею.
11. Нарізаємо рулет з куркою з корейською морквою і подаємо до столу.
Простий і смачний рулет з лаваша з куркою і грибами
Одна з найбільш поживних начинок для рулету з лаваша – курка і гриби. Таке частування стане повноцінним сніданком або перекусом. Можна подавати в холодному або розігрітому вигляді.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Лаваш – 2 шт.
- Курка – 500 гр.
- Печериці консервовані – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо всі продукти. Відварюємо курку і нарізаємо, гриби з цибулею обсмажуємо, а сир натираємо на тертці.
2. Листи лаваша розстилаємо на поверхню столу і обмазуємо їх майонезом. По черзі викладаємо всі інгредієнти.
3. Спочатку кладемо цибулю, потім кладемо гриби і курку.
4. Посипаємо начинку сиром, після чого звертаємо заготовки в рулети.
5. Перед подачею відправляємо закуску в мікрохвильовку для розплавлення сиру.
6. Нарізаємо живильний рулет і подаємо до столу. Можна пробувати!
Як приготувати рулет з лаваша з пісною начинкою?
Пісні закуски, всупереч поширеній думці, можуть бути поживними. Спробуйте цікавий рецепт рулету з лаваша з начинкою. Блюдо підійде для сімейних сніданків або обідів.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Лаваш – 2 шт.
- Картопля – 700 гр.
- Гриби печериці – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Відварюємо картоплю і розминаємо його до стану пюре. Для більш м’якої маси можна додати трохи гарячої води.
2. Подрібнюємо гриби з цибулею і обсмажуємо їх на рослинному маслі.
3. Додаємо піджарку в пюре. За смаком солимо і посипаємо спеціями. Ретельно розмішуємо продукти.
4. Рівномірно обмазуємо начинкою, листи лаваша.
5. Звертаємо заготовку в рулет.
6. Далі частування можна розрізати на невеликі шматочки.
7. Перед подачею обсмажуємо рулетики до легкого рум’янцю.
8. Живильний пісний рулет з лаваша готовий!
Дуже швидкий рецепт рулету з лаваша з ковбасою і сиром
Ситний і смачний рулет з лаваша можна начинити ковбасою і сиром. Таке частування підійде для перекусу або сніданку, також воно буде добре виглядати на святковому столі.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Лаваш – 4 шт.
- Ковбаса варена – 80 гр.
- Ковбаса копчена – 80 гр.
- Сир твердий – 60 гр.
- Морква по-корейськи – 80 гр.
- Кріп – за смаком.
- Часник – 1 зубчик
- Майонез – 100 гр.
Процес приготування:
1. В невелику тарілку вливаємо майонез. Продавлюємо в нього зубчик часнику і вимішуємо.
2. Два види ковбаси ріжемо невеликими кубиками. Інгредієнти викладаємо у велику миску і також розмішуємо.
3. Викладаємо на стіл один лаваш. Обмазуємо його майонезом і зверху посипаємо тертим сиром.
4. Зверху кладемо ще один лаваш. Мажемо майонезом і посипаємо його кубиками ковбаси.
5. Накриваємо ковбасу третім шаром лаваша. Розподіляємо по ньому майонез і моркву по-корейськи.
6. Кладемо четвертий шар лаваша з майонезом і подрібненим кропом.
7. Щільно згортаємо шари в рулет. Обмотуємо заготівлю плівкою або пакетом, після чого ставимо її в холодильник.
8. Охолоджений і просочений рулет з ковбасою і сиром можна нарізати і подавати до столу. Приємного апетиту!
Простий і смачний рулет з лаваша з начинкою з рибних консервів?
Цікава начинка для закуски з лаваша – рибні консерви. Поживне частування підходить для святкового столу, а також перекусів в колі сім’ї. Беріть на замітку просту і швидку ідею.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Лаваш – 1 шт.
- Шпроти в маслі – 120 гр.
- Огірок – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сир твердий – 60 гр.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
1. Лаваш зорово ділимо на дві частини. Одну обмазуємо майонезом.
2. Слідом посипаємо частину, попередньо натертим сиром.
3. Закриваємо обмащений частина другою половиною. Її також обмазуємо майонезом і посипаємо твердим сиром.
4. Посипаємо заготівлю тертим вареним яйцем. Сюди ж кладемо шпроти і тонку соломку огірка.
5. Загортаємо лаваш з начинкою в щільний рулет. Розміщуємо його в пакет і відправляємо в холодильник на час.
6. Після того, як закуска добре просочиться, її можна нарізати і подавати до столу.
Як запекти рулет з лаваша з фаршем в духовці?
Соковитий рулет з лаваша можна приготувати в духовці з начинкою з м’ясного фаршу. Ситне блюдо доповнить ваш домашній стіл. Подавайте на сніданок, обід або в якості перекусу.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Лаваш – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Сир твердий – 80 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 80 мл
Процес приготування:
1. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Кладемо в неї м’ясний фарш і дрібно порізану цибулю з помідором.
2. Посипаємо заготівлю сіллю і меленим перцем. Розмішуємо і смажимо до готовності м’яса.
3. Викладаємо на стіл аркуш лаваша.
4. По ньому рівномірно розподіляємо м’ясний фарш з овочами.
5. Зверху посипаємо начинку дрібно тертим сиром.
6. Звертаємо частування в рулет.
7. Перекладаємо його в форму для випікання і зверху обмазуємо збитим яйцем.
8. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
9. Рулет з лаваша з начинкою готовий. Викладайте гарячу закуску на тарілку і подавайте до столу.