Паштет з свинячої печінки – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Паштети з печінки чудово підходять для приготування смачних бутербродів для перекусу і свята. Для їх приготування використовують курячі, качині, яловичу і свинячу печінку. У статті ви знайдете 8 простих рецептів приготування паштету з свинячої печінки.

Паштет з свинячої печінки з морквою і цибулею

Це простий рецепт приготування смачного і поживного паштету з свинячої печінки, моркви і цибулі. Його можна використовувати в якості основи для бутербродів, кошичків і брускет.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Свиняча печінка-1 кг
  • Молоко коров’яче 1.5 л.
  • Моркву 70 гр.
  • Лавровий лист за смаком
  • Цибуля ріпчаста 70 гр.
  • Перець запашний за смаком
  • Коньяк 60 мл
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Олія соняшникова 1 ст. л.
  • Мускатний горіх за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати паштет із свинячої печінки в домашніх умовах з морквою і цибулею? Печінку помийте і замочіть в молоці на 2-3 години. Цибулину і моркву очистіть, помийте, дрібно наріжте і обсмажте на соняшниковій олії до м’якості.
  2. Свинячу печінку наріжте кубиками і викладіть на сковороду до овочів, тушкуйте при закритому даху 15-20 хвилин, потім посоліть, додайте перець горошком і лавровий лист.
  3. Смажену з овочами печінка остудіть і прокрутіть через м’ясорубку.
  4. В отриману масу додайте коньяк, мускатний горіх, мелений перець і розм’якшене вершкове масло. Збийте суміш міксером.
  5. Паштет готовий, зберігайте його в холодильнику кілька днів.