Малосольні огірки гарячим способом — це свіжа і ніжна закуска, яка з легкістю може опинитися на вашому столі всього лише через двадцять чотири години. Для приготування кисло-солодких овочів найчастіше використовують зубки пікантного часнику, листя плодових дерев, хрін або насіння гірчиці. Всі добавки ви можете регулювати за своїм смаком, відповідно, отримати апетитні огірочки своєї мрії і насолодитися їх неймовірним смаком і щільною похрустывающей текстурою.
Малосольні огірки в каструлі з гарячим розсолом
Малосольні огірки в каструлі з гарячим розсолом – це кисло-солодка закуска, яка стане для вас ідеальним доповненням, як до обіду, так і до вечері. І якщо ви вирішили побалувати себе і свою сім’ю хрусткими огірочками, то вони можуть опинитися на вашому столі вже завтра!
Інгредієнти на
4 порц.
- Огірок 1 кг
- Вода 1 л. (гаряча)
- Сіль 2 ст. л.
- Кріп ½ пучка
- Часник 5 зуб.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Перець чорний мелений 3 щіпки
Процес приготування:
- Щоб приготувати малосольні огірки гарячим способом, викладаємо всі необхідні інгредієнти на робочу поверхню.
- В каструлю викладаємо гілочки промитого кропу і горошини перцю, також насипаємо мелений перець і сіль.
- Шар за шаром видаляємо лушпиння з зубків часнику, ріжемо слайсами і викладаємо до інших компонентів.
- Заливаємо спеції гарячою водою і доводимо до кипіння, помішуємо до повного розчинення солоних кристалів.
- Овочі ретельно промиваємо і проколюємо виделкою або ножем, занурюємо в гарячий розсіл і встановлюємо гніт. Залишаємо на 24 години.
- За закінчення часу, закуска повністю готова до подачі на стіл.
- Смачного!
Малосольні огірки в банку з гарячою водою
Малосольні огірки в банку з гарячою водою – це швидкий і простий спосіб приготування усіма улюбленої закуски. Таку страву, як правило, розлітається зі столу за лічені хвилини. В якості добавок рекомендуємо використовувати часник, зелень і спеції.
Час готування – 2-3 доби.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Огірки – 5 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Кріп – ½ пучка.
- Вода – 1 л
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Перець чорний горошком – 5 гр.
- Лист лавра -1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Молоді огірочки, при необхідності, на кілька годин замочуємо в холодній воді для насичення вологою. Після, зрізаємо «попки». Якщо у вас великі плоди, то їх рекомендується розрізати.
Крок 2. Гілочки зелені ретельно промиваємо і стряхиваем зайву рідину, очищаємо і крупно нарізаємо часник.
Крок 3. У каструлі доводимо воду до кипіння, додаємо горошини перцю, сіль і лавровий лист – проварюємо близько 5 хвилин.
Крок 4. На дно банки (попередньо обдаємо окропом) кладемо кріп і часник, вертикально ставимо огірочки.
Крок 5. Вливаємо гарячий маринад і щільно закриваємо ємність пластиковою кришкою. Заготівлю залишаємо при кімнатній температурі.
Крок 6. Через 2-3 доби, огірки змінили свій колір і готові до дегустації. Закуску зберігаємо в холодильній камері. Приємного апетиту!
Малосольні огірки гарячим способом у каструлі з часником і зеленню
Малосольні огірки гарячим способом у каструлі з часником і зеленню – це ідеальне доповнення до картопляного пюре, м’ясних страв, а також до міцних напоїв. Всього лише 10 хвилин і можна прибирати заготовку для соління і насолоджуватися неймовірним смаком всього лише через 12-14 годин.
Час готування – 12-14 ч.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Огірки – 1 кг
- Часник – 4 зуб.
- Перець чорний горошком – 6-7 шт.
- Перець запашний горошком – 7-8 шт.
- Листя смородини – 4-6 шт.
- Листя вишні – 4-6 шт.
- Листя хрону – 1-2 шт.
- Парасольки кропу – 4-6 шт.
- Вода – 2 л
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом готуємо розсіл: у сотейнику доводимо воду до кипіння і розчиняємо сіль. Знімаємо розчин з вогню і даємо постояти близько 5-7 хвилин.
Крок 2. В цей час гарненько промиваємо огірки, видаляючи бруд і шипи. Зрізаємо місце кріплення плодоніжки і хвостика.
Крок 3. На дно каструлі відповідного розміру викладаємо парасольки кропу, а також листя хрону, смородини і вишні.
Крок 4. Поверх добавок щільно укладаємо підготовлені плоди.
Крок 5. Знову робимо «прошарок» із зелені і кладемо залишилися огірочки.
Крок 6. Також обов’язково додаємо горошини чорного і духмяного перцю, очищені зубки часнику.
Крок 7. Заливаємо вміст посуду розсолом і накриваємо тарілкою, щоб овочі не спливали. Після повного охолодження, переміщаємо на полицю холодильної камери на 10-12 годин.
Крок 8. Потім викладаємо малосольні огірки в сервірувальну тарілку і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Малосольні огірки гарячим способом на 1 літр води
Малосольні огірки гарячим способом на 1 літр води – це перевірений спосіб приготування хрусткої закуски. Якщо знати пропорції, то у вас вийде здивувати себе і домочадців неповторними за смаком огірками, які будуть володіти необхідною кількістю солі, цукру і нотками зелені.
Час готування – 24 год.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Огірки – 1 кг
- Сіль – 40 гр.
- Цукор-пісок – 20 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Листя смородини – 5 шт.
- Листя вишні – 5 шт.
- Хрін – 1 шт.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Перець запашний горошком – 4 шт.
- Перець чилі – за смаком.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Огірки споліскуємо і викладаємо в об’ємну посуд, заливаємо прохолодною водою і залишаємо на кілька годин.
Крок 2. Зубки часнику «звільняємо» від лушпиння і ріжемо на слайсы, промиваємо листя фруктових дерев і зелень.
Крок 3. На дно глибокої ємності викладаємо половину кропу і зелені, зверху розкладаємо промиті огірки. Ще раз повторюємо шари і переходимо до маринаду.
Крок 4. Для розсолу літр води виливаємо в сотейник і доводимо до кипіння, підсипаємо цукровий пісок і сіль. Витримуємо розчин на конфорці до розчинення добавок і заливаємо до огірків.
Крок 5. Додаємо горошини запашного перцю і за бажанням шматочки перцю чилі, встановлюємо гніт, і чекаємо охолодження рідини. Через 3-4 години прибираємо заготовку в холодильник ще на 12-14 годин. Приємного апетиту!
Малосольні огірки в гарячому розсолі з гірчицею
Малосольні огірки в гарячому розсолі з гірчицею – це дивовижне поєднання кисло-солодкого смаку з присмаком спецій і хрусткою текстури, перед якою неможливо встояти. Головним плюсом такої закуски є швидкість приготування і элементарность процесу.
Час готування – 1-2 доби.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 7-10.
Склад:
- Огірки – 1,5-2 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Часник – 1 головка.
- Петрушки – 3-4 гілочки.
- Гірчиця суха – 1 ст. л.
- Базилік – 2 гілочки.
- Перець чорний горошком – 6 шт.
- Вода – 1 л
- Лист лавра – 2-3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно промиваємо молоді огірочки середнього розміру.
Крок 2. На дно скляної банки відправляємо пластини очищеного часнику і гілочки ароматною петрушки.
Крок 3. Слідом викладаємо пікантний базилік.
Крок 4. Заповнюємо ємність огірками і додаємо одну столову ложку сухої гірчиці.
Крок 5. Для приготування розсолу, закидаємо в каструлю лаврушку, горошини перцю і сіль – заливаємо водою і доводимо до кипіння, а також розчинення кристалів. Знявши з вогню, наполягаємо близько 7 хвилин.
Крок 6. Отриманим маринадом заливаємо плоди і прикриваємо банку кришкою. Витримуємо при кімнатній температурі до повного охолодження і переміщаємо в холод на 24-48 годин.
Крок 7. Готуйте і повчайте задоволення!
Малосольні огірки в гарячому розсолі з цукром і сіллю
Малосольні огірки в гарячому розсолі з цукром і сіллю – це класичний варіант приготування апетитною закуски, яка припаде до смаку кожному, хто відкусить хоча б маленький шматочок. Як пряних добавок рекомендуємо використовувати парасольки кропу, а також листя хрону і вишні.
Час готування – 24 год.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Огірки – 1,6 кг
- Листя хрону – 3 шт.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Листя вишні – 10 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Зерна коріандру – ½ ч. л.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
- Перець запашний горошком – 2 шт.
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Огірки перебираємо і промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо на 4-6 годин.
Крок 2. Далі зрізаємо з обох сторін «попки».
Крок 3. Половину листя, часнику і спецій кладемо в банку.
Крок 4. Заповнюємо ємність огірками і зверху розподіляємо залишилися приправи.
Крок 5. В піалі розчиняємо цукор і сіль в окропі.
Крок 6. Отриманим розчином заливаємо банку.
Крок 7. Щільно закриваємо ємність пластмасовою кришкою і залишаємо на робочої поверхні до зміни кольору плодів (від однієї до трьох діб).
Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення!
Слабосоленые огірки гарячим способом з оцтом
Слабосоленые огірки гарячим способом з оцтом – це пікантна закуска, яка закохує в себе з першої проби. Завдяки використанню оцту, огірки зберігають свою щільність і хрусткості. Але якщо оцту не виявилося під рукою, то його з легкістю замінить лимонна кислота.
Час готування – 24 год.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Огірки – 2 кг
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Часник – 5 зуб.
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Кріп парасольками – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Огірки промиваємо і, заливши холодною водою, вимочуємо від 2 до 4 годин.
Крок 2. Після закінчення часу за бажанням обрізаємо «хвостики».
Крок 3. Зелень обполіскуємо і витираємо паперовими рушниками. Очищаємо часник і нарізаємо слайсами середньої товщини.
Крок 4. У киплячу воду додаємо цукровий пісок і сіль, активно перемішуємо і знімаємо з конфорки.
Крок 5. Викладаємо огірочки в банку, перекладаючи шари перцем, часником і зеленню.
Крок 6. Додаємо трохи оцту.
Крок 7. І заповнюємо банку розсолом. Залишаємо на столі закуску приблизно на 12-16 годин і після, дегустуємо.
Крок 8. Приємного апетиту!
Малосольні огірки гарячим способом з хріном
Малосольні огірки гарячим способом з хріном – це проста в приготуванні і надзвичайно смачна закуска, яка запросто доповнить і прикрасить будь-який прийом їжі, відтіняючи і балансуючи смак основних страв. Скуштувати такі огірочки можна менше, ніж через добу!
Час готування – 19 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Огірки – 500 гр.
- Корінь хрону – ½ шт.
- Кріп – 2-3 гілочки.
- Вода – 500 мл
- Сіль без гірки – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – ½ ст. л.
- Оцет столовий – ½ ч. л.
- Часник – 3 зуб.
- Перець запашний горошком – 1 шт.
- Гвоздика – 1 бутон.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом очищаємо корінь хрону і часник, також промиваємо під струменем води зелень.
Крок 2. Вимиті огірки розрізаємо на чотири частини, попередньо обрізавши «попки».
Крок 3. На дно банки викладаємо підготовлені добавки: часник, кріп і хрін.
Крок 4. Викладаємо овочі.
Крок 5. Для розсолу змішуємо воду з цукром, сіллю, перцем і гвоздикою – доводимо до кипіння і тримаємо на вогні 2-3 хвилини. Вливаємо оцет і даємо трохи часу охолонути.
Крок 6. Маринадом заливаємо огірочки і прикриваємо банку кришкою. Залишаємо при кімнатній температурі на 24 години.
Крок 7. І в момент, коли огірки змінили колір – все готово, приступаємо до трапези. Приємного апетиту!