Малосольні огірки гарячим способом у каструлі з часником і зеленню
Малосольні огірки гарячим способом у каструлі з часником і зеленню – це ідеальне доповнення до картопляного пюре, м’ясних страв, а також до міцних напоїв. Всього лише 10 хвилин і можна прибирати заготовку для соління і насолоджуватися неймовірним смаком всього лише через 12-14 годин.
Час готування – 12-14 ч.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Огірки – 1 кг
- Часник – 4 зуб.
- Перець чорний горошком – 6-7 шт.
- Перець запашний горошком – 7-8 шт.
- Листя смородини – 4-6 шт.
- Листя вишні – 4-6 шт.
- Листя хрону – 1-2 шт.
- Парасольки кропу – 4-6 шт.
- Вода – 2 л
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом готуємо розсіл: у сотейнику доводимо воду до кипіння і розчиняємо сіль. Знімаємо розчин з вогню і даємо постояти близько 5-7 хвилин.
Крок 2. В цей час гарненько промиваємо огірки, видаляючи бруд і шипи. Зрізаємо місце кріплення плодоніжки і хвостика.
Крок 3. На дно каструлі відповідного розміру викладаємо парасольки кропу, а також листя хрону, смородини і вишні.
Крок 4. Поверх добавок щільно укладаємо підготовлені плоди.
Крок 5. Знову робимо «прошарок» із зелені і кладемо залишилися огірочки.
Крок 6. Також обов’язково додаємо горошини чорного і духмяного перцю, очищені зубки часнику.
Крок 7. Заливаємо вміст посуду розсолом і накриваємо тарілкою, щоб овочі не спливали. Після повного охолодження, переміщаємо на полицю холодильної камери на 10-12 годин.
Крок 8. Потім викладаємо малосольні огірки в сервірувальну тарілку і знімаємо пробу. Приємного апетиту!