Малосольні огірки гарячим способом з хріном
Малосольні огірки гарячим способом з хріном – це проста в приготуванні і надзвичайно смачна закуска, яка запросто доповнить і прикрасить будь-який прийом їжі, відтіняючи і балансуючи смак основних страв. Скуштувати такі огірочки можна менше, ніж через добу!
Час готування – 19 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Огірки – 500 гр.
- Корінь хрону – ½ шт.
- Кріп – 2-3 гілочки.
- Вода – 500 мл
- Сіль без гірки – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – ½ ст. л.
- Оцет столовий – ½ ч. л.
- Часник – 3 зуб.
- Перець запашний горошком – 1 шт.
- Гвоздика – 1 бутон.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом очищаємо корінь хрону і часник, також промиваємо під струменем води зелень.
Крок 2. Вимиті огірки розрізаємо на чотири частини, попередньо обрізавши «попки».
Крок 3. На дно банки викладаємо підготовлені добавки: часник, кріп і хрін.
Крок 4. Викладаємо овочі.
Крок 5. Для розсолу змішуємо воду з цукром, сіллю, перцем і гвоздикою – доводимо до кипіння і тримаємо на вогні 2-3 хвилини. Вливаємо оцет і даємо трохи часу охолонути.
Крок 6. Маринадом заливаємо огірочки і прикриваємо банку кришкою. Залишаємо при кімнатній температурі на 24 години.
Крок 7. І в момент, коли огірки змінили колір – все готово, приступаємо до трапези. Приємного апетиту!