Малосольні огірки гарячим способом – 8 рецептів хрумких огірків швидкого приготування

Малосольні огірки гарячим способом з хріном

Малосольні огірки гарячим способом з хріном – це проста в приготуванні і надзвичайно смачна закуска, яка запросто доповнить і прикрасить будь-який прийом їжі, відтіняючи і балансуючи смак основних страв. Скуштувати такі огірочки можна менше, ніж через добу!

Час готування – 19 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Огірки – 500 гр.
  • Корінь хрону – ½ шт.
  • Кріп – 2-3 гілочки.
  • Вода – 500 мл
  • Сіль без гірки – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – ½ ст. л.
  • Оцет столовий – ½ ч. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець запашний горошком – 1 шт.
  • Гвоздика – 1 бутон.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом очищаємо корінь хрону і часник, також промиваємо під струменем води зелень.

Крок 2. Вимиті огірки розрізаємо на чотири частини, попередньо обрізавши «попки».

Крок 3. На дно банки викладаємо підготовлені добавки: часник, кріп і хрін.

Крок 4. Викладаємо овочі.

Крок 5. Для розсолу змішуємо воду з цукром, сіллю, перцем і гвоздикою – доводимо до кипіння і тримаємо на вогні 2-3 хвилини. Вливаємо оцет і даємо трохи часу охолонути.

Крок 6. Маринадом заливаємо огірочки і прикриваємо банку кришкою. Залишаємо при кімнатній температурі на 24 години.

Крок 7. І в момент, коли огірки змінили колір – все готово, приступаємо до трапези. Приємного апетиту!