Рулет з лаваша з крабовими паличками — закуска, яка зовсім недавно стала частим гостем на нашому столі. Готується вона швидко і просто, страва не вимагають варіння, при цьому виходить яскравим і смачним частуванням і для пікніка, і на святковий обід. Ми підібрали різні рецепти з фото, вибирайте інгредієнти ваш смак для начинки і використовуйте наші покрокові інструкції для своїх нових кулінарних експериментів.
Рулет з лаваша з крабовими паличками і сиром
Цей швидкий і простий рецепт рулету можна сміливо назвати класичним, так як він готується з найбільш звичних інгредієнтів Досить ситна і красива холодна закуска, яка напевно сподобається і стане частим гостем на вашому столі.
Інгредієнти на
6 порц.
- Лаваш-1 шт
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 200 гр.
- Крабові палички 200 гр.
- Кріп 10 гр.
- Цибуля зелена 10 гр.
- Петрушка 10 гр.
- Яйце куряче 3 шт.
- Майонез столовий молочний 150 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати рулет з лаваша з крабовими паличками? Лаваш розкладіть на столі і при необхідності вирівняйте бічні краї, обрізавши ножем закруглення, щоб він мав форму прямокутника або квадрата.
- Крабові палички заморожені розморозьте. Яйця відваріть до повної готовності, охолодіть під струменем холодної води і очистіть від шкаралупи. Зелень промийте під проточною водою. Всі інгредієнти, крім зелені потріть на крупній тертці, зелень дрібно порубаєте ножем.
- Всі підготовлені раніше інгредієнти викладіть в миску, заправте майонезом і перемішайте. Викладіть різнобарвну начинку по всій площі лаваша і міцно скрутіть в рулет.
- Рулет помістіть в холод на 30 – 60 хвилин просочитися і скрепиться. Після цього можна нарізати рулет на шматочки і викладати на сервірувальну тарілку.
Приємного апетиту!
Рулети з лаваша з крабовими паличками, плавленим сиром і часником
Ця приголомшлива закуска дуже виручить, коли гості вже їдуть, а у вас якраз опинилися вдома потрібні інгредієнти. Листкова, гарна закуска з двома видами сиру, зеленню і часником буде ситним і оригінальним рішенням. Вам знадобиться 30 хв на приготування і трохи часу просочити рулет в холоді.
Інгредієнти:
- Лаваш вірменський– 3 шт.
- Яйця варені – 4 шт.
- Сир твердий – 200 г
- Сир плавлений Янтар – 150 р.
- Крабовий палички – 200 г
- Кріп – 1 пучок
- Часник (зубчики) – 2 шт.
- Майонез – 150 р.
Процес приготування:
1. Візьміть один лист лаваша і покрийте шаром майонезу (можна змішати навпіл майонез і сметану або повністю замінити йогуртом без добавок).
2. Крабові палички необхідно порізати тонкими пластинами і рівномірно розкладіть на лаваші. Покладіть наступний лист лавашу.
3. Плавлений сир розімніть і змішайте з часником, роздавленим в кашу, і розмішайте до однорідності. Змажте цією масою поверхню лаваша.
4. Твердий сир натріть на тертці і дрібно усыпьте його на намазки. Викладайте зверху останній лист лаваша.
5. Змастіть лаваш майонезом з допомогою ложки, посипте яйцями, протертими на дрібній тертці і дрібно нарубаним кропом.
6. Поверніть всі лаваші одним щільним рулетом, можна розрізати його навпіл для зручності. Загорніть його харчовою плівкою і поставте в холод на 30-60 хвилин в залежності від можливостей.
7. Наріжте рулет на шайбочки і прикрасьте по своєму бажанню. Приємного апетиту!
Як приготувати крабовий рулет з лаваша з яйцем?
Такий крабовий рулет стане прекрасним блюдом і на закуску або для легкого перекусу. Можна подати його до основного блюда або разом з ним. Цей рулет неймовірно ніжний і смачний і при цьому простий у приготуванні.
Склад:
- Лаваш тонкий – 1 шт.
- Крабові палички – 1 упак.
- Сметана – 100 г
- Яйця курячі – 4 шт.
- Майонез – 100 г
- Кріп – 1 пучок
Процес приготування:
1. Зніміть з крабових паличок пакетики (краще брати охолоджені, а не заморожені). Яйця відваріть круто, після закипання води 8 хвилин, поставте їх охолоджуватися під проточною водою 5 хвилин і очистіть від шкаралупи. Після наріжте дрібним кубиком і об’єднаєте з паличками.
2. Ножем нарубайте зелень, можна взяти будь-яку, за бажанням і з’єднайте зі сметаною і майонезом. Всі розмішайте до однорідності в одній мисці.
3. Розкладіть лаваш на столі і змажте начинкою від краю до краю.
4. Скрутіть рулет і помістіть в плівку або фольгу і відправте в холодильник на годину. Чим довше він полежить — тим більше просочиться.
5. Зніміть плівку, розділіть гострим ножем на шматочки і розкладіть на тарілці розрізом донизу, щоб око радувала різнобарвна начинка.
Можна подавати рулетики до столу. Приємного апетиту!
Простий рецепт рулету з лаваша з крабовими паличками і огірком
Розмістимо начинку в рулеті так, щоб закуска заграла красивими різнобарвними кружечками в розрізі. Така краса буде не тільки смачним закусочним частуванням, але і незвичайним прикрасою столу.
Склад:
- Крабові палички – 1 упак.
- Свіжий огірок великий– 1 шт.
- Лаваш тонкий вірменський– 1 шт.
- зварені Яйця– 2 шт.
- Майонез – 2-3 ст. л.
- Листя салату – 0,5 пучка
Процес приготування:
1. Лиття салату і свіжий огірок вимийте. Якщо крабові палички заморожені — розморозьте, залишивши в кімнаті. Лаваш розкладіть на плоскій поверхні, ретельно змастіть майонезом, відступаючи трохи від країв, це важливо для рівного формування форми рулету. Укладіть салатні листя щільною смугою.
2. Праворуч від салату смужкою викладіть порізані дрібно ножем або протерті крупно на тертці яйця.
3. Крабові палички розгорніть і складіть черговий смугою праворуч. Огірок наріжте тонкими пластинами в довжину і викладіть наступним рядом.
4. Бічні краї майбутнього рулету загніть всередину і поверніть лаваш щільним рулетом з боку салату. Оберніть фольгою або харчовою плівкою і поставити в холод на 1-2 години. Час залежить від бажаного ступеня пропитанности рулету начинкою.
5. Гострим ножем розділіть рулет на широкі шматки по 3-4 см. і красиво розподіліть по плоскій сервірувальній тарілці. Подавайте ошатний закусочний рулет до столу!
Крабові рулети з лаваша з сирним сиром на святковий стіл
Сирний сир в рулеті в поєднанні з кропом надає легкість і свіжість страви. Зробимо кілька шарів, щоб страва цікаво виглядало на тарілці, при тому ніжним сирним сиром будемо покривати кожен.
Інгредієнти:
- Лаваш – 2 шт.
- Сир сирний – 200 г
- Крабовий палички охолоджені – 200 г
- Кріп – 1 пучок
- Яйця курячі – 3 шт.
Процес приготування:
1. Обидва лаваш розрізаємо на 2 частини, в нас піде 3 аркуша. Сир приблизно розділіть відразу на 3 частини для кожного лаваша.
2. Намазуємо перший лаваш частиною м’якого сиру і посипаємо половиною порубаного митого і висушеного кропу. Укладаємо другий лист і змащуємо сирним сиром.
3. Крабові палички залиште полежати при кімнатній температурі, щоб вони не пустили зайвої вологи в лаваш, вони повинні бути сухими і розмороженими. Протріть їх на крупній тертці. Яйця, відварені і очищені, порубаєте ножем на дрібні кубики.
4. Розкладіть начинку на лаваші рівномірним шаром і накрийте наступним лавашем. Змастіть іншим сиром і розсипте по верху весь кріп.
5. Поверніть лаваші щільним рулетом, загорніть в пакет і покладіть в холодильник для просочення всіх шарів.
6. Розріжте рулет гострим ножем на шматки потрібного розміру і розкладіть на тарілці розрізом вгору. Покладіть кілька гілочок кропу або петрушки для додання страві ще більшої свіжості і фарб.
Приємного апетиту!
Рулет з лаваша з крабовими паличками і морквою по-корейськи
В міру гострий і в той же час соковитий рулет стане прекрасним рішенням на будь-які випадки життя. Морква по-корейськи можна придбати в магазині, але в цьому рецепті ми приготуємо її самі. Зробити це краще заздалегідь, що б вона встигла досить замаринувати, але можна і в той же день, буде дуже смачно.
Склад:
- Лаваш – 2 шт.
- Сир плавлений – 1-2 упак.
- Крабовий палички – 150 р.
- Кріп, пір’я цибулі зеленого, петрушка – 30 г
- Яйця – 2 шт.
- Майонез – 150 р.
Для приготування моркви по-корейськи:
- Морква – 200 г
- Цибуля ріпчаста маленький – 1 шт.
- Рослинне масло – 20 мл
- Часник – 1 зубчик
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Коріандр – ½ ч. л.
- Цукор і сіль – по 1 щіпці
- Перець червоний гострий, чорний – на кінчику ножа
Процес приготування:
1. Моркву очистіть, вимийте і наріжте соломкою ножем або на спеціальній тертці. Очищений часник роздушіть в часниковому пресі. Коріандр притисніть на обробній дошці плоскою стороною ножа і розчавлений приправу додайте до моркви. Присипте перець, сіль, цукор і покладіть часник.
2. Цибулю очистіть від лушпиння і нарізати дуже дрібно. У розігріту сковороду з олією викласти цибулю і обсмажуйте до коричневого кольору зажаренности. Приберіть цибулю з масла і ще гаряче вилийте його на моркву і перемішайте. Додайте оцет і поставте в холод.
3. Яйця відваріть і очистіть від шкірки, крабові палички і яйця натріть на тертці крупно. Вимиту зелень обсушіть і наріжте ножем. З’єднайте всі ці інгредієнти в одній тарілці і перемішайте. Сир натріть на тертці крупно.
4. На лаваш тонко видавіть сіткою майонез і розмажте по всій площі. Присипте плавленим сиром.
5. Покладіть наступний лаваш, покрийте шаром майонезу і додайте крабовий продукт і пряну моркву.
6. Щільно загорніть в рулет і замотайте фольгою. Покладіть його в холод на 2 години для того, щоб він стримався і просочився начинкою.
7. Розріжте Листя салату розкладіть на плоске блюдо і покладіть шматочки рулету в хаотичному порядку.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування крабового рулету з майонезом
В цьому рецепті в лаваш додамо, свіжі овочі, зелень і сир. Відомо, що овочі пускають багато соку. Тому, щоб не розмочити лаваш, можна злегка віджати їх після подрібнення.
Інгредієнти:
- Лаваш прямокутний лист – 1 шт.
- Сир – 200 г
- Крабовий палички – 200 г
- Кріп і цибулю пір’яний – 30 г
- Помідор – 1 шт.
- Часник (зубчик) – 2 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Майонез – 100 г
Процес приготування:
1. Великий аркуш лаваша поріжте на дві рівні частини, рулет будемо робити з двох шарів.
2. Сир, протертий на дрібній тертці, з’єднайте з пропущеним через прес часником і частиною майонезу. Вимитий і висушений рушником огірок натріть на крупній стороні терки. Цибулю і кріп подрібнити ножем.
3. Кріп з’єднайте з сирно — майонезній масою і натріть нею лаваш. Ложкою покладіть огірок і зелену цибулю, розподіляючи їх по поверхні.
4. Покладіть другий лаваш і тонко змажте майонезом. Поріжте на дрібні кубики розморожений заздалегідь крабові палички і свіжий вимитий помідор і розкладіть по всьому лавашу. Скрутіть лаваші в рулет і помістіть в холод на годину-другу.
5. Дістаньте рулет і порізати на шматочки бажаної товщини. Укладіть на тарілку і подавайте до столу самим першим блюдом.
Приємного апетиту!
Як зробити рулет з лаваша з крабовими паличками і кукурудзою?
Можна назвати цей рецепт «Лаваші з салатом», таким довгі роки улюбленим і смачною стравою святкового столу – салат з крабових паличок і кукурудзи. Ми змінимо спосіб подачі і отримаємо чудову закуску для будь-якого випадку.
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий в аркушах– 2 шт.
- Сир твердий – 10 р.
- Крабовий палички – 250 г
- Консервована кукурудза – 1 банка
- Кріп, пір’я цибулі зеленої – пучок
- Яйця – 4 шт.
- Майонез – 150 р.
Процес приготування:
1. Для салату дуже дрібно нарізаємо палички з краба, можна подрібнити в блендері, головне — щоб вийшли дрібні шматочки, а не каша. Відразу ж подрібнюємо яйця. Сир краще потерти на тертці. Об’єднуємо всі інгредієнти, додаємо майонез, зелень, яка більше подобається і перемішуємо.
2. На столі розкачуємо харчову плівку, на неї покладемо лист лаваша. Якщо лаваш дуже великий — розділіть його навпіл. Добре промазуємо салатом лаваш, а краї змащуємо майонезом для кращого зчеплення.
3. Зверху укладаємо другий лист лавашу, перекриваємо цей шар салатом і максимально щільно укручиваем рулетом. Загортаємо його в плівку і ставимо в холод на 2 години, щоб добре просочився.
4. Готовий рулет нарізаємо гострим ножем на шматки по 4 см і викладаємо на тарілку зрізом вниз.
5. Зверху прикрасимо свіжою зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт крабового рулету з червоною рибою
Ніжний і смачний рулет з рибною начинкою і свіжістю огірка готується швидко, а розкидається зі столу ще швидше.
Склад:
- Лаваш тонкий вірменський – 2 шт.
- Сир плавлений – 2 упак. (180 р.)
- Крабовий палички – 70 р.
- Огірок свіжий – 2 шт.
- Філе лосося – 70 р.
- Майонез – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Крабові палички повинні бути повністю розморожені при кімнатній температурі. Нарізаємо їх і вимиті свіжі огірки приблизно однаковими дрібними шматочками. Філе риби порізати пластинами.
2. Сир спочатку поріжте на кубики, подрібніть блендером разом з майонезом до однорідної густої кашки, їй будемо змащувати лаваш.
3. На лист круглого або квадратного лаваша тонким шаром намажте сирну масу (половину), посипте половиною огірків і всіма паличками.
4. Зверху покласти другий лаваш і змажте залишилася намазкой. Викладіть шматочки лосося і другу частину огірків.
5. Поверніть лаваші в тугий рулет, щоб начинка не розсипалася при нарізці. Підкладіть знизу фольгу і оберніть їй рулет, добре скріпивши краю. Залиште в холодильнику на 1,5-2 години (по можливості).
6. Просякнуте рулет наріжте кружечками в 3 див. і викладайте на велику плоску тарілку.
Швидка і приголомшлива закуска готова!
Смачний рулет з лаваша з крабовими паличками і листям салату
Цей кулінарний шедевр відмінно підійде до ароматного шашлику, буде поєднуватися з будь-якими рибними або м’ясними закусками, дуже красиво й доречно буде виглядати на фуршетах і прикрасить ваш банкет соковитими фарбами.
Склад:
- Лаваш тонкий в аркушах– 1 шт. (великий)
- Плавлений сирок – 1 упак. (100 р.)
- Крабовий палички – 100 г
- Консервована кукурудза – 1 банка
- Листя салату – пучок
- Яйце – 1 шт.
- Майонез – 50 г
Процес приготування:
1. Лист лаваша краще вибрати прямокутної форми, його зручніше буде загортати. Розділіть на 2 половини, нам знадобиться лист 20*40 див.
2. Плавлений сир натріть на середній тертці, яйце відварити круто, так само натріть і викладіть в тарілку до сиру.
3. Абсолютно розморожені крабові палички дуже дрібно порубаєте з допомогою ножа.
4. Викладіть в ту ж миску майонез, при бажанні поперчіть і перемішайте.
5. Повинна вийти така консистенція, щоб її було зручно намазувати на лаваш, але не рідка, інакше він розмокне.
6. Лаваш покладіть на стіл, ретельно розмажте начинку, зверху посипте шматочками крабів і розкладіть листя салату, попередньо добре вимиті і висушені.
7. Тепер заключний етап — лаваш щільно скрутіть в рулет, щоб всі верстви добре утрамбовались поруч один з одним. Загорніть рулет в поліетиленовий пакет або харчову плівку і покладіть в холод на 2 години.
8. Дістаньте рулет і наріжте шматочками 3-5 див. Викладіть на плоске блюдо листя салату, а на них — рулетики, прикрасьте зеленню. Закуска готова!