Як швидко приготувати мариновані помідори черрі?
Мариновані помідори черрі – це красива і смачна заготовки, причому є її теж зручно в один укус. Багатий на смак і пахощі маринад робить помідори слабосоленими і злегка гострими.
Час готування: 1-2 діб.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Помідори черрі – 0,5 кг
- Лист лавровий – 1 шт.
- Кріп – 5 гр.
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Оцет яблучний – 35 мл
- Перець чорний горошком – 0,5 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Вода – 1 л
- Цукор – 0,5 ст. л.
- Базилік – 5 гр.
Процес приготування:
1. Помідори помийте і відміряйте необхідну кількість інгредієнтів за списком.
2. Черрі наколіть зубочисткою у кількох місцях і перекладіть їх у каструлю.
3. Додайте до помідорів лавровий лист, перець горошком, часник і кріп.
4. В окрему миску налийте окріп і розчиніть в ньому сіль і цукор.
5. Маринадом залийте помідори і залиште до повного охолодження.
6. Після того, як маринад охолоне, злийте його в каструлю, доведіть його до кипіння, додайте мед, оцет і базилік. Перемішуйте маринад до повного розчинення меду.
7. Помідори перекладіть в скляні банки, залийте їх маринадом і залиште в холодильнику маринуватися на 1-2 доби. Помідори черрі виходять дуже смачними.
Приємного апетиту!