Паштет – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Печінковий паштет з вершковим маслом

Печінковий паштет з вершковим маслом здивує вас своєю ніжною текстурою і приємним смаком. Це ідеальний продукт для поживних домашніх бутербродів. Для приготування такого паштету використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,2 кг.

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 1 кг
  • великі Яйця – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Коньяк – 2 ст. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для майоранового масла:

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Майоран свіжий – 40 гр.
  • Гірчиця – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо майорановое масло. Для цього вершкове масло нарізаємо кубиками і залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.

Крок 2. Розм’якшене масло ретельно розтираємо. Обмазуємо їм шматок фольги. Зверху наносимо гірчицю і посипаємо все це подрібненим свіжим майораном. Загортаємо і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Крок 3. Промиваємо і очищаємо від плівок печінку. Після відварюємо її до повної готовності з лавровими листочками і горошинами перцю.

Крок 4. Після відварену печінку пропускаємо через м’ясорубку разом з вареними курячими яйцями. Вмішуємо до продуктів вершкове масло, коньяк, сіль і перець. Маса повинна бути ніжною і однорідною.

Крок 5. Печінкову заготівлю викладаємо рівним шаром на пергамент або фольгу. На неї кладемо майорановое масло.

Крок 6. Звертаємо все це в рулет і прибираємо в холодильник на 1 годину.

Крок 7. Печінковий паштет з вершковим маслом готовий. Нарізайте його, прикрашайте зеленню і подавайте до столу!