Печінковий паштет з вершковим маслом
Печінковий паштет з вершковим маслом здивує вас своєю ніжною текстурою і приємним смаком. Це ідеальний продукт для поживних домашніх бутербродів. Для приготування такого паштету використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 3 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 1,2 кг.
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 1 кг
- великі Яйця – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Коньяк – 2 ст. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для майоранового масла:
- Масло вершкове – 200 гр.
- Майоран свіжий – 40 гр.
- Гірчиця – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку приготуємо майорановое масло. Для цього вершкове масло нарізаємо кубиками і залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.
Крок 2. Розм’якшене масло ретельно розтираємо. Обмазуємо їм шматок фольги. Зверху наносимо гірчицю і посипаємо все це подрібненим свіжим майораном. Загортаємо і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Крок 3. Промиваємо і очищаємо від плівок печінку. Після відварюємо її до повної готовності з лавровими листочками і горошинами перцю.
Крок 4. Після відварену печінку пропускаємо через м’ясорубку разом з вареними курячими яйцями. Вмішуємо до продуктів вершкове масло, коньяк, сіль і перець. Маса повинна бути ніжною і однорідною.
Крок 5. Печінкову заготівлю викладаємо рівним шаром на пергамент або фольгу. На неї кладемо майорановое масло.
Крок 6. Звертаємо все це в рулет і прибираємо в холодильник на 1 годину.
Крок 7. Печінковий паштет з вершковим маслом готовий. Нарізайте його, прикрашайте зеленню і подавайте до столу!