Паштет – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Паштет з свинячої печінки з цибулею і морквою

Паштет з свинячої печінки з цибулею і морквою виходить дуже яскравим смаком і неймовірно апетитною. Намастіть його на хліб і доповнюйте ароматною зеленню. Можна подавати в якості перекусу або як святкову закуску. Обов’язково беріть на замітку кулінарну ідею!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 500 гр.

Склад:

  • Печінка свиняча – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Яблуко – 70 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Яйце варене – 1 шт.
  • Гірчиця діжонська – 1 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 50 мл
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Стебла петрушки – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячу печінку добре промиваємо, очищаємо від плівок. Після відварюємо до готовності в підсоленій воді з лавровим листком і стеблами петрушки. Приблизно на це піде 15 хвилин.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю, натираємо на крупній тертці моркву. Викладаємо овочі в сковороду.

Крок 3. Викладаємо сюди шматочки очищеного яблука. Вливаємо олію і трохи води – близько 50 мл. Тушкуємо до м’якості на помірному вогні.

Крок 4. Через 10 хвилин гасіння викладаємо до овочів шматочки вареної свинячої печінки.

Крок 5. В кінці додаємо подрібнений часник для аромату.

Крок 6. Перекладаємо заготовку в чашу блендера. Сюди ж додаємо сіль, спеції, діжонську гірчицю і відварне куряче яйце.

Крок 7. Перемелюємо продукти до отримання ніжної однорідної маси.

Крок 8. Паштет із свинячої печінки з цибулею і морквою готовий. Швидше пробуйте!