Пхали з баклажанів
Пхали з баклажанів кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Таке частування вийде дуже яскравим, привабливим і апетитним. Відмінна ідея для вашого сімейного або святкового столу. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фотографіями.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Баклажани – 3 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Горіхи волоські – 100 гр.
- Кінза – 1 пучок.
- Оцет винний – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Салат зелений – для прикраси.
- Ягоди – для прикраси.
- Помідори черрі – для прикраси.
- Перець гострий – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі та зелень промиваємо під водою. Волоські горіхи очистити від шкаралупи.
Крок 2. Баклажани викладаємо у форму для запікання. Робимо на плодах проколи, обмазуємо їх рослинною олією. Запікаємо 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 3. Готові баклажани остуджуємо і очищаємо від шкірки. Нарізаємо м’якоть овоча.
Крок 4. Зелень дрібно нарізаємо і подрібнюємо її в блендері з часником. Також подрібнюємо очищені волоські горіхи.
Крок 5. М’якоть баклажанів перемішуємо з подрібненими продуктами, винним оцтом, сіллю і спеціями. Необхідно отримати ніжну однорідну масу.
Крок 6. З отриманої маси ліпимо акуратні кульки. Прикрашайте їх зеленню, помідорами чері, шматочками перцю і ягодами.
Крок 7. Пхали з баклажанів готові. Подавайте до столу і швидше пробуйте!