Пхали – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пхали з баклажанів

Пхали з баклажанів кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Таке частування вийде дуже яскравим, привабливим і апетитним. Відмінна ідея для вашого сімейного або святкового столу. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фотографіями.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Баклажани – 3 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Оцет винний – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.
  • Салат зелений – для прикраси.
  • Ягоди – для прикраси.
  • Помідори черрі – для прикраси.
  • Перець гострий – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі та зелень промиваємо під водою. Волоські горіхи очистити від шкаралупи.

Крок 2. Баклажани викладаємо у форму для запікання. Робимо на плодах проколи, обмазуємо їх рослинною олією. Запікаємо 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 3. Готові баклажани остуджуємо і очищаємо від шкірки. Нарізаємо м’якоть овоча.

Крок 4. Зелень дрібно нарізаємо і подрібнюємо її в блендері з часником. Також подрібнюємо очищені волоські горіхи.

Крок 5. М’якоть баклажанів перемішуємо з подрібненими продуктами, винним оцтом, сіллю і спеціями. Необхідно отримати ніжну однорідну масу.

Крок 6. З отриманої маси ліпимо акуратні кульки. Прикрашайте їх зеленню, помідорами чері, шматочками перцю і ягодами.

Крок 7. Пхали з баклажанів готові. Подавайте до столу і швидше пробуйте!