Рисова каша на молоці – 10 смачних рецептів приготування з пропорціями та покроковими фото

Рисова каша на молоці – це ідеальний поживний сніданок для всієї родини. Також таку кашу можна використовувати як гарнір, перекушування і навіть десерт. Кашу можна приготувати у різний спосіб. У нашій добірці ми зібрали для вас найкращі кулінарні ідеї. Беріть на замітку десять смачних рецептів приготування з пропорціями та покроковими фотографіями.

Класична рисова каша в каструлі на плиті

Класична рисова каша в каструлі на плиті виходить дуже смачною, ніжною та апетитною. Її можна подавати на сніданок або використовувати як гарнір. Для приготування рисової каші використовуйте перевірений рецепт із фотографіями з нашої кулінарної збірки.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Рис білий – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 400 мл.
  • Вода – 400 мл.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль – 1 щіпка
  • Олія вершкове – для подачі

Процес приготування:

Як зварити класичну рисову кашу у каструлі на плиті? Підготуємо необхідні продукти за списком.

Рис заздалегідь вимочуємо у холодній воді близько 1 години.

Підготовлений рис промиваємо та викладаємо в каструлю. Заливаємо окропом і доводимо все це до повторного закипання. Далі варимо на слабкому вогні 20 хвилин.

У процесі варіння рис перемішуємо та випаровуючи всю вологу.

Далі рис заливаємо гарячим молоком.

Додаємо сіль та варимо кашу при періодичному помішуванні близько 10-20 хвилин.

В кінці до смаку додаємо цукор і перемішуємо. Можна забирати з вогню.

Класична рисова каша у каструлі на плиті готова. Подавайте до столу, доповнивши шматочком вершкового масла|мастила|.