Рисова каша на молоці – 10 смачних рецептів приготування з пропорціями та покроковими фото

Рисова каша на молоці – це ідеальний поживний сніданок для всієї родини. Також таку кашу можна використовувати як гарнір, перекушування і навіть десерт. Кашу можна приготувати у різний спосіб. У нашій добірці ми зібрали для вас найкращі кулінарні ідеї. Беріть на замітку десять смачних рецептів приготування з пропорціями та покроковими фотографіями.

Класична рисова каша в каструлі на плиті

Класична рисова каша в каструлі на плиті виходить дуже смачною, ніжною та апетитною. Її можна подавати на сніданок або використовувати як гарнір. Для приготування рисової каші використовуйте перевірений рецепт із фотографіями з нашої кулінарної збірки.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Рис білий – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 400 мл.
  • Вода – 400 мл.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль – 1 щіпка
  • Олія вершкове – для подачі

Процес приготування:

Як зварити класичну рисову кашу у каструлі на плиті? Підготуємо необхідні продукти за списком.

Рис заздалегідь вимочуємо у холодній воді близько 1 години.

Підготовлений рис промиваємо та викладаємо в каструлю. Заливаємо окропом і доводимо все це до повторного закипання. Далі варимо на слабкому вогні 20 хвилин.

У процесі варіння рис перемішуємо та випаровуючи всю вологу.

Далі рис заливаємо гарячим молоком.

Додаємо сіль та варимо кашу при періодичному помішуванні близько 10-20 хвилин.

В кінці до смаку додаємо цукор і перемішуємо. Можна забирати з вогню.

Класична рисова каша у каструлі на плиті готова. Подавайте до столу, доповнивши шматочком вершкового масла|мастила|.

Рисова каша на молоці на 2 порції – пропорції

Рисова каша на молоці на 2 порції – пропорції вказані у нашому перевіреному покроковому рецепті. Обов’язково беріть на замітку та радуйте себе смачним та поживним частуванням. Таку страву можна подавати на сніданок, як корисний перекус або апетитний гарнір.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Рис – 200 грн.
  • Молоко коров’яче – 330 мл.
  • Сіль – 0,3 ч.л.
  • Вода – 330 мл.
  • Олія вершкове – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість рису та молока.

Крок 2. Рис обов’язково промиваємо у холодній воді.

Крок 3. Далі його перекладаємо у каструлю та заливаємо чистою водою.

Крок 4. Ставимо заготовку на плиту, доводимо до кипіння.

Крок 5. Варимо рис у воді до випаровування вологи.

Крок 6. Далі сюди вливаємо половину молока. Також додаємо сіль та перемішуємо.

Крок 7. Коли каша почне густіти, вливаємо молоко, що залишилося, і знову перемішуємо.

Крок 8. Доводимо до кипіння та варимо до отримання потрібної густоти каші.

Крок 9. Рисова каша на молоці на 2 порції готова. Подавайте до столу!

Рисова каша на молоці з гарбузом

Рисова каша на молоці з гарбузом – це оригінальне та яскраве частування, яке точно нікого не залишить байдужим. Урізноманітнюйте своє звичне домашнє меню за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепту. Готова каша вийде апетитною, корисною і в міру солодкою.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Рис – 0,5 ст.
  • Гарбуз – 350 грн.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Молоко коров’яче – 1 л.
  • Олія вершкове – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Очищаємо гарбуз від шкірки та насіння, далі обробляємо його на шматочки і викладаємо в каструлю з молоком.

Крок 3. Варимо гарбуз у молоці близько 15 хвилин, потім розминаємо його товкачем або за допомогою занурювального блендера.

Крок 4. Додаємо в заготівлю сіль та цукор. Добре перемішуємо.

Крок 5. Необхідну кількість рису кілька разів промиваємо під холодною водою до прозорості.

Крок 6. Підготовлений рис опускаємо в каструлю з молоком та гарбузом. Варимо 1:00 на невеликому вогні.

Крок 7. Рисова каша на молоці з гарбузом готова. Подавайте до столу та спробуйте!

Рідка рисова каша на 1 літр молока

Рідка рисова каша на 1 літр молока виходить напрочуд ніжною, смачною та поживною. Її можна подавати до сімейного сніданку або використовувати як цікавий гарнір. Для приготування апетитної рисової каші використовуйте перевірений рецепт із фотографіями з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 230 грн.
  • Молоко коров’яче – 1 л.
  • Вода – 500 мл.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість рису.

Крок 2. Далі рис промиваємо кілька разів у холодній воді.

Крок 3. Перекладаємо підготовлений рис у каструлю та заливаємо чистою водою. Доводимо до кипіння і потім варимо близько 8 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 4. В окремій каструлі доводимо до кипіння необхідну кількість молока, додаємо до нього сіль та цукор, добре перемішуємо.

Крок 5. Відварений рис відкидаємо на дрібне сито і перекладаємо в кипляче молоко. Варимо на слабкому вогні близько 20 хвилин.

Крок 6. Наприкінці варіння в гарячу кашу опускаємо вершкове масло і добре перемішуємо. Вимикаємо вогонь з тримаємо частування під кришкою 10 хвилин.

Крок 7. Рідка рисова каша на 1 літр молока готова. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу!

Молочна рисова каша, як у дитячому садку

Молочна рисова каша, як у дитячому садку, виходить дуже ніжною, повітряною та злегка солодкою. Таке смачне та поживне частування сподобається як дорослим, так і дітям. Приготувати рисову кашу нескладно. Для цього використовуйте наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 1 ст.
  • Молоко коров’яче – 3 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія вершкове – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість рису та промиваємо його кілька разів у холодній воді.

Крок 2. Далі підготовлену крупу викладаємо в каструлю, заливаємо окропом і доповнюємо сіллю.

Крок 3. Варимо крупу до загусання при частому помішуванні. Вся рідина має вбратися.

Крок 4 Тепер заливаємо гарячим молоком, сюди ж додаємо цукор і перемішуємо.

Крок 5. Продовжуємо варити кашу близько 20 хвилин на слабкому вогні.

Крок 6. Коли каша загусне, закриваємо її кришкою та встановлюємо на водяну баню на 10 хвилин.

Крок 7. Молочна рисова каша, як у дитячому садку, готова. Подавайте до столу, доповнивши вершковим маслом.

Рисова каша на молоці у мультиварці

Рисова каша на молоці в мультиварці виходить неймовірно смачною, ніжною та апетитною. Її можна подавати на сніданок або використовувати як гарнір. Для приготування рисової каші в мультиварці використовуйте перевірений рецепт із фотографіями з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 200 грн.
  • Молоко коров’яче – 1 л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Родзинки – 2 ст.л.
  • Олія вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Відміряємо необхідну кількість рису і кілька разів промиваємо в холодній воді.

Крок 3. Чашу мультиварки добре обмазуємо вершковим маслом.

Крок 4. Викладаємо сюди наш підготовлений промитий рис.

Крок 5. Заливаємо рис молоком, сюди ж додаємо сіль та цукор.

Крок 6. Викладаємо сюди заздалегідь промиті родзинки та вмикаємо режим «молочна каша» на 50 хвилин.

Крок 7. Рисова каша на молоці у мультиварці готова. Подавайте до столу, доповнивши вершковим маслом.

Молочна рисова каша в горщику в духовці

Молочна рисова каша в горщику в духовці – це цікаве та апетитне частування, яке точно нікого не залишить байдужим. Урізноманітнюйте своє звичне домашнє меню за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепту. Така каша вийде неймовірно смачною та привабливою.

Час готування – 1 година

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Рис – 100 грн.
  • Молоко коров’яче – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вимірюємо необхідну кількість білого рису.

Крок 2. Далі рис необхідно кілька разів промити у холодній воді. Якщо у вас є час, можна крупу вимочити у воді.

Крок 3. Далі підготовлений рис викладаємо в горщик.

Крок 4. Заливаємо молоко рис.

Крок 5. Сюди ж додаємо сіль та цукор. Їхню кількість можна відрегулювати за смаком.

Крок 6. Зверху розкладаємо шматочки вершкового масла.

Крок 7. Відправляємо частування в розігріту до 120 ° духовку на 15 хвилин. Далі температуру підвищуємо до 180 ° і запікаємо до утворення рум’яної скоринки зверху.

Крок 8. Молочна рисова каша в горщику готова в духовці. Подавайте до столу!

Рисова каша на молоці з родзинками

Рисова каша на молоці з родзинками – це дуже смачне та солодке частування для всієї родини. Особливо така страва сподобається дітям. Спробуйте приготувати корисну рисову кашу за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фотографіями. Урізноманітнюйте домашнє меню.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 1,5 ст.
  • Молоко коров’яче – 500 мл.
  • Вода – 250 мл.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Цукор ванільний – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Родзинки – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні інгредієнти.

Крок 2. Родзинки заздалегідь промиваємо та заливаємо водою. Так він стане набагато м’якшим.

Крок 3. Промиваємо рис під водою, викладаємо його в каструлю. До нього вливаємо воду, додаємо сіль і ставимо на маленький вогонь. Варимо до випаровування вологи.

Крок 4. В окремій каструлі кип’ятимо вказану кількість молока. До нього відправляємо цукор-пісок та ванільний цукор, все перемішуємо.

Крок 5. Заливаємо кашу підготовленим молоком та варимо на слабкому вогні 20 хвилин. Наприкінці викладаємо сюди родзинки.

Крок 6. Перемішуємо вміст і залишаємо під кришкою на 10 хвилин при вимкненій плиті.

Крок 7. Рисова каша на молоці з родзинками готова. Можна пригощатись!

Рисова каша на молоці та воді

Рисова каша на молоці та воді – це простий і смачний частування, який ідеально підійде для сімейного сніданку, обіду або перекушування. Спробуйте приготувати таку кашу за нашим перевіреним кулінарним рецептом з покроковими фотографіями. Порадуйте себе та своїх близьких.

Час готування – 1 година

Час приготування – 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 1 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Молоко коров’яче – 2,5 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Цукор-пісок – до смаку.
  • Масло вершкове – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Вимірюємо необхідну кількість рису.

Крок 2. Далі цей рис кілька разів промиваємо під холодною водою.

Крок 3. Далі крупу заливаємо чистою водою та залишаємо на 30 хвилин. Якщо у вас є час, можна вимочувати і довше.

Крок 4. Зливаємо воду з рису і підготовлену крупу викладаємо в каструлю з окропом. Перемішуємо та доводимо до повторного закипання. Відразу ж додаємо сіль.

Крок 5. Відварюємо до вбирання води.

Крок 6. Далі відміряємо потрібну кількість молока.

Крок 7. Заливаємо кашу молоком.

Крок 8. Перемішуємо і варимо ще кілька хвилин.

Крок 9. В кінці занурюємо шматочок вершкового масла та вимикаємо вогонь.

Крок 10. Рисова каша на молоці та воді готова. Подавайте до столу та пригощайтеся!

Рисова каша на молоці на 4 порції

Рисова каша на молоці на 4 порції виходить дуже смачною, ніжною та апетитною. Вона ідеально підійде для сніданку, перекушування або гарніру. Для приготування рисової каші використовуйте перевірений рецепт із фотографіями з нашої кулінарної збірки. Порадуйте домашніх поживним частуванням.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 50 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 150 грн.
  • Молоко коров’яче – 700 мл.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Олія вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. У каструлю вливаємо необхідну кількість молока та нагріваємо його.

Крок 3. Відміряємо необхідну кількість рису та промиваємо його під водою.

Крок 4. Потім промиту крупу відкидаємо на дрібне сито.

Крок 5. Далі перекладаємо рис у кипляче молоко, перемішуємо та доводимо до повторного закипання. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімального.

Крок 6. Доповнюємо кашу сіллю та цукром. Перемішуємо та варимо близько 20 хвилин. Періодично кашу також помішуємо.

Крок 7. Наприкінці готування занурюємо шматочок вершкового масла. Вимикаємо вогонь та тримаємо частування під кришкою ще 10 хвилин.

Крок 8. Рисова каша на молоці на 4 порції готова. Можна подавати до столу!