Рисова каша на молоці – це ідеальний поживний сніданок для всієї родини. Також таку кашу можна використовувати як гарнір, перекушування і навіть десерт. Кашу можна приготувати у різний спосіб. У нашій добірці ми зібрали для вас найкращі кулінарні ідеї. Беріть на замітку десять смачних рецептів приготування з пропорціями та покроковими фотографіями.
Класична рисова каша в каструлі на плиті
Класична рисова каша в каструлі на плиті виходить дуже смачною, ніжною та апетитною. Її можна подавати на сніданок або використовувати як гарнір. Для приготування рисової каші використовуйте перевірений рецепт із фотографіями з нашої кулінарної збірки.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Рис білий – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 400 мл.
- Вода – 400 мл.
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль – 1 щіпка
- Олія вершкове – для подачі
Процес приготування:
Як зварити класичну рисову кашу у каструлі на плиті? Підготуємо необхідні продукти за списком.
Рис заздалегідь вимочуємо у холодній воді близько 1 години.
Підготовлений рис промиваємо та викладаємо в каструлю. Заливаємо окропом і доводимо все це до повторного закипання. Далі варимо на слабкому вогні 20 хвилин.
У процесі варіння рис перемішуємо та випаровуючи всю вологу.
Далі рис заливаємо гарячим молоком.
Додаємо сіль та варимо кашу при періодичному помішуванні близько 10-20 хвилин.
В кінці до смаку додаємо цукор і перемішуємо. Можна забирати з вогню.
Класична рисова каша у каструлі на плиті готова. Подавайте до столу, доповнивши шматочком вершкового масла|мастила|.