Простий і смачний плов з булгуру з куркою
Якщо втомилися від традиційного плову і хочете урізноманітнити ваше меню, приготуйте плов на основі булгуру. Блюдо вийде поживним, смачним і ароматним. Відмінне рішення для вашого обіду!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Булгур – 200 гр.
- Курка – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
2. Курку поділяємо на невеликі шматочки.
3. Дрібно нарізаємо овочі: цибулю, моркву і часник. Останнього беремо кілька зубчиків. Головку залишаємо цілою.
4. Булгур промиваємо під водою з допомогою дрібного сита.
5. У сковороду вливаємо олію і занурюємо сюди моркву.
6. Через 2-3 хвилини викладаємо в сковороду цибулю.
7. Тушкуємо овочі і перекладаємо їх у посудину, в якій будемо готувати плов.
8. Окремо обсмажуємо курку до рум’янцю. Солимо її за смаком.
9. Шматочки м’яса кладемо на овочі.
10. Засипаємо продукти булгуром і подрібненим часником.
11. Заливаємо заготівлю водою. Посипаємо спеціями і по центру кладемо цілий часник.
12. Готуємо на помірному вогні 5 хвилин до мінімального випаровування рідини.
13. Після накриваємо блюдо кришкою.
14. Тримаємо на вогні до повної готовності ще 15 хвилин.
15. Ароматний і розсипчастий плов з булгуру і курки готовий. Можна пробувати!