Булгур з куркою

Простий і смачний плов з булгуру з куркою

Якщо втомилися від традиційного плову і хочете урізноманітнити ваше меню, приготуйте плов на основі булгуру. Блюдо вийде поживним, смачним і ароматним. Відмінне рішення для вашого обіду!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Булгур – 200 гр.
  • Курка – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

2. Курку поділяємо на невеликі шматочки.

3. Дрібно нарізаємо овочі: цибулю, моркву і часник. Останнього беремо кілька зубчиків. Головку залишаємо цілою.

4. Булгур промиваємо під водою з допомогою дрібного сита.

5. У сковороду вливаємо олію і занурюємо сюди моркву.

6. Через 2-3 хвилини викладаємо в сковороду цибулю.

7. Тушкуємо овочі і перекладаємо їх у посудину, в якій будемо готувати плов.

8. Окремо обсмажуємо курку до рум’янцю. Солимо її за смаком.

9. Шматочки м’яса кладемо на овочі.

10. Засипаємо продукти булгуром і подрібненим часником.

11. Заливаємо заготівлю водою. Посипаємо спеціями і по центру кладемо цілий часник.

12. Готуємо на помірному вогні 5 хвилин до мінімального випаровування рідини.

13. Після накриваємо блюдо кришкою.

14. Тримаємо на вогні до повної готовності ще 15 хвилин.

15. Ароматний і розсипчастий плов з булгуру і курки готовий. Можна пробувати!