Салат з кіноа і консервованим тунцем
Салат з кіноа і консервованим тунцем – ситна закуска і відмінний варіант для святкового застілля з будь-якого приводу. В якості овочевої основи можна використовувати огірки і зелень, за живильну частину відповідає тунець, яйця і кіноа.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 45 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Тунець консервований – 1 банка.
- Кіноа – 0,5 склянки
- Огірок – 1 шт.
- Кріп – 3 гілки.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Зерна граната – для прикраси.
Для заправки:
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль поварена – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сметана 15 % – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі яйця зваріть круто. Коли вони охолонуть, очистіть від шкаралупи і дрібно порубаєте ножем.
Крок 2. Огірок вимити, промокніть серветками і наріжте дрібними кубиками.
Крок 3. З консервованого тунця злити сік і розімніть шматочки риби виделкою. Кріп дрібно порубаєте ножем. У мисці змішайте лимонний сік, оливкову олію, сметану, сіль і мелений перець.
Крок 4. Кіноа промийте проточною водою, потім перекладіть в каструлю. Залийте крупу чистою водою в пропорції 1: 2 і варіть близько 20 хвилин до готовності. Після варіння воду злийте, а кіноа остудіть.
Крок 5. Салат складається шарами. Для зручності можна скористатися кулінарним кільцем. Викладайте продукти в наступному порядку: огірки, тунець, кіноа, яйця. Кожен шар щедро промазывайте заправкою.
Крок 6. Готовий салат прикрасьте гілочками кропу і зернами граната. Приберіть закуску в холодильник для просочення на 1-2 години.
Крок 7. Салат з кіноа і тунцем виходить дуже смачним і красивим на вигляд. Приємного апетиту!