Страви з кіноа – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як зварити розсипчасту кашу з кіноа на воді

Як зварити розсипчасту кашу з кіноа на воді, щоб ваш раціон був ще корисніше і смачніше, ми детально розповімо в цьому рецепті. Кіноа – чудовий продукт, який не містить глютену, але зате в ньому багато клітковини, рослинного білка, мінералів і вітамінів.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Кіноа – 1 склянка
  • Сіль поварена – 1 щіпка.
  • Вода – 1,5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Спершу кіноа добре промити прохолодною водою. Вимочувати крупу не потрібно.

Крок 2. Перекладіть кіноа в каструлю, влийте воду і додайте дрібку солі. Ємність поставте на вогонь і доведіть воду до кипіння.

Крок 3. Після закипання укрийте каструлю кришкою і варіть кіноа до розм’якшення 15 хвилин.

Крок 4. Зніміть каструлю з вогню і дайте кіноа охолонути під кришкою протягом 10 хвилин.

Крок 5. Перемішуйте варене кіноа ложкою або виделкою, щоб уникнути злипання крупинок, і волога рівномірно розійшлася по крупі.

Крок 6. Готове кіноа можна подавати як гарнір, додавати в супи, салати або інші страви. Приємного апетиту!