Страви з кіноа – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Салат з кіноа і куркою

Салат з кіноа і куркою має збалансований склад, який робить закуску в міру ситної, соковитою і смачною. Куряче м’ясо можна обсмажити або запекти, в залежності від ваших уподобань. Таким салатом дуже приємно перекусити у будь-який час дня.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Рукола – 1 пучок.
  • Кешью – 50 гр.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Суміш перців свежемолотая – за смаком
  • Масло рослинне без запаху – 1 ст. л.
  • Каррі – 0,5 ч. л.
  • Лайм – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучка.
  • Перець чилі червоний – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Кукурудза консервована – 200 гр.
  • Кіноа – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Кіноа приготуйте відповідно до інструкції, зазначеної на упаковці. Воду злийте, а кіноа остудіть.

Крок 2. Куряче філе обмийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте кубиками. М’ясо посоліть і приправити меленим перцем. Обсмажте куряче філе на олії до рум’яної скоринки, змішайте з каррі і остудіть.

Крок 3. З лайма видавіть сік. Пір’я зеленої цибулі наріжте невеликими відрізками. Стручок чилі очистити від насіння і наріжте. Авокадо очистіть від шкірки, наріжте скибочками і збризніть соком лайма. З консервованої кукурудзи злийте сік. Помідори наріжте часточками. Кешью обсмажте на сухій сковорідці.

Крок 4. Всі підготовлені продукти змішайте в великій мисці, посоліть, поперчіть, додайте сік лайма і оливкове масло.

Крок 5. Салат з кіноа і куркою подавайте відразу після приготування. Приємного апетиту!