Гречка в мультиварці з м’ясом і овочами
Гречка в мультиварці з м’ясом і овочами готується набагато простіше, ніж може здатися. Кухонна техніка з цим впорається в два рахунки. Для обіду або вечері гречка з м’ясом і овочами підходить ідеально, блюдо дуже смачне і самодостатнє.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- М’якоть свинини – 0,4 кг
- Крупа гречана – 150 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Морква – 150 гр.
- Спеції для м’яса – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне без запаху – при необхідності.
- Вода питна – 500-600 мл
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте і подрібніть всі необхідні продукти. Свинину обмийте під краном, промокніть паперовими серветками і наріжте кубиками середнього розміру. Моркву, часник і цибулю очистіть, помийте. Цибуля наріжте кубиками, а моркву натріть на тертці, часник порубаєте ножем в довільному порядку. Гречану крупу промийте кілька разів проточною водою.
Крок 2. У суху чашу мультиварки влийте трохи рослинного масла, активуйте режим «Смаження». Спочатку викладіть шматочки свинини, смажте протягом 5 хвилин, помішуючи лопаткою. Потім додайте цибулю, часник і моркву. Перемішайте м’ясо з овочами і готуйте в тому ж режимі 10 хвилин.
Крок 3. Гречку розподіліть рівномірним шаром по засмажки з м’яса і овочів. Всипте сіль і спеції за смаком, влийте питну воду. Рівень води повинен бути вище крупи на 1 сантиметр.
Крок 4. Виберіть у меню мультиварки режим «Крупа» або «Гасіння», закрийте кришку і чекайте сигналу про закінчення приготування.
Крок 5. Подавайте гречку з м’ясом і овочами в гарячому вигляді. При бажанні можна посипати блюдо рубаною зеленню кропу або петрушки. Приємного апетиту!