Гречка з м’ясом і грибами в мультиварці
Гречка з м’ясом і грибами в мультиварці – бюджетне, але оригінально блюдо. Крупа виходить такий же розпареного, як з російської печі. Завдяки додаванню грибів, аромат страви виходить ні з чим не порівнянним. Добавку гречки з м’ясом і грибами просять все.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 25-30 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Свинина – 0,4 кг
- Крупа гречана – 2 склянки
- Морква середнього розміру – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт.
- Масло рослинне – 30 мл
- Печериці – 300 гр.
- Сіль поварена – за смаком.
- Перець запашний – за смаком.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Вода – 700 мл
Процес приготування:
Крок 1. Свинину промийте. Промийте в декількох водах гречану крупу. Очистіть цибулю і моркву. Печериці помийте і при необхідності очистіть капелюшки.
Крок 2. М’ясо наріжте брусками або кубиками. Увімкніть мультиварку і виберіть режим «Смаження». Влийте трохи рослинного масла, викладіть м’ясну нарізку і смажте до рум’яної скоринки протягом 15-20 хвилин. Періодично помішуйте м’ясо і повністю не закривайте кришку мультиварки.
Крок 3. Цибулину і моркву наріжте невеликими шматочками. Морквину для оптимізації можна натерти на крупній тертці. Викладіть овочі до м’яса.
Крок 4. Гриби наріжте пластинками. Додайте нарізку в чашу, також викладіть пару столових ложок томатної пасти. Перемішайте вміст і продовжуйте смажити 5 хвилин.
Крок 5. Потім додайте гречану крупу, посоліть за смаком і додайте духмяний перець.
Крок 6. Влийте в миску воду і перемішайте масу. Закрийте кришку мультиварки і виберіть режим «Крупа», встановіть таймер на 40 хвилин.
Крок 7. Після звукового сигналу гречка з м’ясом і грибами в мультиварці буде повністю готова.
Крок 8. Подавайте блюдо на стіл в гарячому вигляді. Прикрасьте гречку листочками свіжої петрушки. Приємного апетиту!