Гречка з мясом в мультиварці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Гречка з м’ясом і грибами в мультиварці

Гречка з м’ясом і грибами в мультиварці – бюджетне, але оригінально блюдо. Крупа виходить такий же розпареного, як з російської печі. Завдяки додаванню грибів, аромат страви виходить ні з чим не порівнянним. Добавку гречки з м’ясом і грибами просять все.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,4 кг
  • Крупа гречана – 2 склянки
  • Морква середнього розміру – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Печериці – 300 гр.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець запашний – за смаком.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Вода – 700 мл

Процес приготування:

Крок 1. Свинину промийте. Промийте в декількох водах гречану крупу. Очистіть цибулю і моркву. Печериці помийте і при необхідності очистіть капелюшки.

Крок 2. М’ясо наріжте брусками або кубиками. Увімкніть мультиварку і виберіть режим «Смаження». Влийте трохи рослинного масла, викладіть м’ясну нарізку і смажте до рум’яної скоринки протягом 15-20 хвилин. Періодично помішуйте м’ясо і повністю не закривайте кришку мультиварки.

Крок 3. Цибулину і моркву наріжте невеликими шматочками. Морквину для оптимізації можна натерти на крупній тертці. Викладіть овочі до м’яса.

Крок 4. Гриби наріжте пластинками. Додайте нарізку в чашу, також викладіть пару столових ложок томатної пасти. Перемішайте вміст і продовжуйте смажити 5 хвилин.

Крок 5. Потім додайте гречану крупу, посоліть за смаком і додайте духмяний перець.

Крок 6. Влийте в миску воду і перемішайте масу. Закрийте кришку мультиварки і виберіть режим «Крупа», встановіть таймер на 40 хвилин.

Крок 7. Після звукового сигналу гречка з м’ясом і грибами в мультиварці буде повністю готова.

Крок 8. Подавайте блюдо на стіл в гарячому вигляді. Прикрасьте гречку листочками свіжої петрушки. Приємного апетиту!