Гречка з мясом в мультиварці – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Гречка з яловичиною в мультиварці

Гречка з яловичиною в мультиварці – традиційне поєднання продуктів, яке дає чудовий результат. Крупа виходить розсипчастою і ароматною, а яловичина буквально розпадається на волокна і тане в роті.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • М’якоть яловичини – 500 гр.
  • Крупа гречана – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1,5 шт.
  • Приправа – за смаком.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Яловичу вирізку обмийте прохолодною водою, зачистіть від плівок і жирових прошарків.

Крок 2. Яловичину розріжте на шматочки. Краще якщо вони будуть невеликого розміру, тоді м’ясо швидше приготується.

Крок 3. Підготуйте овочі. Цибулю і моркву очистіть, обмийте їх під краном. Цибулини наріжте півкільцями.

Крок 4. Викладіть яловичину в чашу мультиварки.

Крок 5. До м’яса додайте цибульну нарізку.

Крок 6. Увімкніть мультиварку і в меню виберіть режим «Смаження». М’ясо з цибулею смажте без олії, періодично помішуючи, незабаром м’ясо дасть сік і на ньому з’явиться рум’яна кірочка.

Крок 7. Гречану крупу промийте водою і обшпарте окропом. Викладіть її поверх м’яса.

Крок 8. Влийте воду і додайте сіль зі спеціями за смаком.

Крок 9. Закрийте каструлю і активуйте режим «Гасіння» або «М’ясо» на 20-25 хвилин.

Крок 10. Після закінчення програми перемішайте гречку. Розкладіть гречку з яловичиною по порціях, прикрасити кропом і подавати на обід або вечерю. Приємного апетиту!