Гречка з яловичиною в мультиварці
Гречка з яловичиною в мультиварці – традиційне поєднання продуктів, яке дає чудовий результат. Крупа виходить розсипчастою і ароматною, а яловичина буквально розпадається на волокна і тане в роті.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 20-30 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- М’якоть яловичини – 500 гр.
- Крупа гречана – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 1,5 шт.
- Приправа – за смаком.
- Сіль поварена – за смаком.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Яловичу вирізку обмийте прохолодною водою, зачистіть від плівок і жирових прошарків.
Крок 2. Яловичину розріжте на шматочки. Краще якщо вони будуть невеликого розміру, тоді м’ясо швидше приготується.
Крок 3. Підготуйте овочі. Цибулю і моркву очистіть, обмийте їх під краном. Цибулини наріжте півкільцями.
Крок 4. Викладіть яловичину в чашу мультиварки.
Крок 5. До м’яса додайте цибульну нарізку.
Крок 6. Увімкніть мультиварку і в меню виберіть режим «Смаження». М’ясо з цибулею смажте без олії, періодично помішуючи, незабаром м’ясо дасть сік і на ньому з’явиться рум’яна кірочка.
Крок 7. Гречану крупу промийте водою і обшпарте окропом. Викладіть її поверх м’яса.
Крок 8. Влийте воду і додайте сіль зі спеціями за смаком.
Крок 9. Закрийте каструлю і активуйте режим «Гасіння» або «М’ясо» на 20-25 хвилин.
Крок 10. Після закінчення програми перемішайте гречку. Розкладіть гречку з яловичиною по порціях, прикрасити кропом і подавати на обід або вечерю. Приємного апетиту!