Відбивні з яловичини – 10 рецептів соковитих і мяких відбивних з покроковими фото

Відбивні з яловичини – це смачне і ароматне м’ясне страву, яка ідеально підійде до будь-якого гарніру, який вам до смаку. Приготувати м’ясо можна різними способами, наприклад, обсмажити в паніровці з сухарів або ж згасити на сковороді з кільцями ріпчастої цибулі, незмінним залишається одне – слайсы яловичини потрібно гарненько відбити кухонним молоточком для додаткової м’якості. Подавати страву можна не тільки під час сімейної вечері, але і до святкового столу. Можете не сумніватися – гості оцінять!

М’які і соковиті відбивні з яловичини на сковороді

М’які і соковиті відбивні з яловичини на сковороді – швидке в приготуванні і дуже смачне основне блюдо, яке відмінно гармонує як з різними гарнірами, так і з скибочкою свіжого чорного хліба в поєднанні з слайсом вершкового масла.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яловичина 250 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Борошно 3 ст. л.
  • Олія соняшникова 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний горошок за смаком

Процес приготування:

  1. М’ясо зачищаємо від плівок і прожилок, ретельно промиваємо й обсушуємо за допомогою паперових рушників.
  2. яловичину Нарізаємо порційними шматками, накриваємо плівкою і відбиваємо молоточком з обох сторін.
  3. Приправляємо основний компонент чорним перцем і сіллю, злегка втираємо.
  4. У піалі збовтуємо яйце, занурюємо слайсы м’яса.
  5. Мокрі скибочки переміщаємо в борошно і обвалюємо.
  6. Підсмажуємо яловичину до рум’яності по 2-3 хвилини з двох сторін, а після тушкуємо на маленькому вогні під кришкою близько 10 хвилин, доводячи до готовності.
  7. Ароматні відбивні подаємо до столу «з пилу, з жару». Приємного апетиту!

Відбивні з яловичини в клярі

Відбивні з яловичини в клярі – це смачне і ароматне м’ясне блюдо, з приготуванням якого впорається навіть недосвідчений кулінар. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати скибочки яловичини в подвійному кляр з борошна і збитих яєць. Для того щоб м’ясо приготувався всередині і вкрилося скоринкою зовні, смажити будемо під кришкою.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Борошно – 130 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ріжемо м’ясо на порційні шматки потрібного розміру.

Крок 2. Прикриваємо яловичину звичайним пакетом, щоб сік не летів на всі боки, і відбиваємо за допомогою спеціального молоточка.

Крок 3. Перчимо і трохи підсолюємо.

Крок 4. Заливаємо шматочки соєвим соусом і залишаємо для просочення на 10-20 хвилин.

Крок 5. В одній тарілці збиваємо яйце, у другу насипаємо борошно.

Крок 6. Паніруємо яловичину в борошні, намагаючись не залишати пробіли.

Крок 7. Після занурюємо цілком у збите яйце.

Крок 8. Повторно укладаємо м’ясо в борошно.

Крок 9. Викладаємо напівфабрикати на сковорідку з розігрітим маслом і смажимо на помірному полум’я протягом 6-8 хвилин.

Крок 10. Потім перевертаємо і підрум’янюємо з другої сторони. Золотисті відбивні тушкуємо під кришкою близько 6 хвилин, збавивши вогонь.

Крок 11. Викладаємо страву на тарілку і доповнюємо свіжими овочами. Приємного апетиту!

Відбивні з яловичини з сиром і помідорами в духовці

Відбивні з яловичини з сиром і помідорами в духовці – це страва, яка стане «родзинкою» святкового столу з будь-якого приводу. Адже саме при запіканні, м’ясо завжди виходить ніжним і соковитим, зіпсувати його і перетворити на «гуму» практично неможливо! А сир і стиглі томати надають страві вишуканості.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • М’якоть яловичини – 600 гр.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Томати – 1 шт.
  • Масло соняшникове – 1-2 ст. л
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промиваємо та нарізаємо на пластини товщиною близько сантиметра, з двох сторін відбиваємо кухонним молоточком.

Крок 2. Посипаємо скибочки сіллю і перцем, переміщаємо на деко, промазанный тонким шаром масла.

Крок 3. Помідор ріжемо тонкими кільцями і кладемо поверх яловичини.

Крок 4. Зверху викладаємо шматочки сиру і прибираємо жароміцний посуд в розігріту до 160 градусів духовку і випікаємо протягом 45 хвилин.

Крок 5. Апетитне м’ясо під сирною скоринкою розкладаємо по тарілках і трапезуєм. Приємного апетиту!

Яловичі відбивні з картоплею в духовці

Яловичі відбивні з картоплею в духовці – це комплексне блюдо, яке включає в себе, як м’ясну складову, так і овочевий гарнір у вигляді картопляних скибочок, доповнених цибульними кільцями зі сметаною. Обов’язково спробуйте приготувати страву за цим рецептом, і ви не побажаєте!

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Картопля – 900 гр.
  • Яловичина – 1 кг
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло олію – 4-5 ст. л.
  • Кріп – 3-4 гілочки.
  • Вода – 120 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Чорний мелений перець – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичу м’якоть нарізаємо на скибочки для відбивних.

Крок 2. Озброюємося кухонним молоточком і гарненько відбиваємо м’ясо з обох сторін.

Крок 3. Присмачую основний компонент перцем і сіллю, втираємо і даємо просочитися протягом 10-15 хвилин.

Крок 4. Паралельно чистимо і відварюємо картоплю близько 15 хвилин після закипання, відвар виливаємо.

Крок 5. Злегка остуджуємо і ріжемо кругляшками середньої товщини.

Крок 6. На дно форми для запікання розкладаємо кубики вершкового масла, зверху кладемо скибочки картоплі.

Крок 7. Лук «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо кільцями.

Крок 8. Перемішуємо цибульну нарізку зі сметаною, сіллю і перцем.

Крок 9. Мариноване м’ясо смажимо на соняшниковій олії за три хвилини з кожного боку, до утворення апетитною скоринки.

Крок 10. Рум’яні відбивні кладемо на картоплю.

Крок 11. Зверху розподіляємо цибулю в соусі, підливаємо воду і прибираємо жароміцний посуд на годину в духовку при 180 градусах.

Крок 12. Після закінчення часу, яловичину перевертаємо і запікаємо ще близько 15 хвилин.

Крок 13. Готову страву присипаємо подрібненим кропом.

Крок 14. Відбивні з гарніром подаємо до столу, в поєднанні з різноманітною їжею. Приємного апетиту!

Соковиті відбивні з яловичини з грибами

Соковиті відбивні з яловичини з грибами – це чудове поєднання смаків і ароматів, перед якими неможливо встояти навіть при дотриманні дієти. Завдяки старанному отбиванию і просякання м’яса в спеціях і різні добавки, страва виходить в буквальному сенсі тане в роті.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Яловичина – 700 гр.
  • Гірчиця – 3 ст. л.
  • Майонез – 5 ст. л.
  • Часник – 1 головка.
  • Опеньки мариновані – 500 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимиту і обсушену яловичину ріжемо на пластинки вздовж волокон.

Крок 2. М’ясо старанно відбиваємо кухонним молоточком.

Крок 3. Основний компонент доповнюємо майонезом, гірчицею, перцем і сіллю – перемішуємо і маринуємо близько півгодини.

Крок 4. Через півгодини деко промазуємо маслом і розкладаємо шматочки маринованого м’яса.

Крок 5. Присипаємо яловичину дрібно нарубаним або пропущеним через прес часником.

Крок 6. Викладаємо мариновані грибочки.

Крок 7. Посипаємо відбивні сирної стружкою і запікаємо протягом години при 180 градусах.

Крок 8. Соковиту яловичину під сирною «шапкою» доповнюємо гарніром і салатом зі свіжих овочів – дегустуємо. Приємного апетиту!

Відбивні в паніровці на сковороді

Відбивні в паніровці на сковороді – це прекрасний варіант для ситного обіду або вечері, який припаде до смаку всім домочадцям. Адже кому не сподобається соковите і м’яке м’ясо з хрусткою і золотистою скоринкою з панірувальних сухарів?

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Майонез – 60 гр.
  • Сухарі панірувальні – 2-3 ст. л.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Якісну яловичину нарізаємо порційними шматками.

Крок 2. Прикриваємо скибочки харчовою плівкою і відбиваємо кухонним молоточком.

Крок 3. Натираємо сіллю і меленим перцем, орієнтуючись на свої уподобання.

Крок 4. Промазуємо м’ясо з двох сторін майонезом і залишаємо для просочення на 20 хвилин.

Крок 5. У тарілку насипаємо невелику кількість сухарів.

Крок 6. Обвалюємо яловичину в паніровці.

Крок 7. Викладаємо напівфабрикати на сковороду з розпеченим маслом.

Крок 8. Відбивні підрум’янюємо, а після доводимо до готовності під кришкою на слабкому полум’ї (близько 5 хвилин).

Крок 9. Доповнюємо страва улюбленим соусом і насолоджуємося прекрасним смаком. Приємного апетиту!

Яловичі відбивні, запечені у фользі в духовці

Яловичі відбивні, запечені у фользі в духовці, являють собою неймовірно соковите і ароматне м’ясо, яке розходиться по волокнах при мінімальному тиску зубцями виделки. Для маринаду ми рекомендуємо використовувати ріпчасту цибулю і кефір – пальчики оближеш!

Час готування – 3 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • М’якоть яловичини – 400 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Кефір – 70 мл
  • Спеції для м’яса – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Викладаємо на робочу поверхню продукти, перераховані вище.

Крок 2. Розрізаємо шматок м’яса на скибочки товщиною один сантиметр.

Крок 3. Відбиваємо пластини з обох сторін.

Крок 4. Доповнюємо відбивні шматочками очищеного цибулі, перцем, спеціями для м’яса і сіллю.

Крок 5. Підливаємо в ту ж ємність кефір і прибираємо в холодильну камеру мінімум на 2 години, а краще – на ніч.

Крок 6. У форму викладаємо просочене м’ясо разом з кефірної сумішшю, вкриваємо фольгою.

Крок 7. Готуємо страву при 180 градусах близько 50 хвилин. Для утворення апетитною скоринки, знімаємо фольгу за 10-15 хвилин до готовності. Приємного апетиту!

Відбивні з яловичини з цибулею

Відбивні з яловичини з цибулею, морквою, солодким перцем – це класичне поєднання компонентів, яке подарує вам справжнє гастрономічне задоволення, незрівнянне ні з чим. Процес готування складається з обсмажування м’яса і овочів, а після спільного гасіння, обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 30-35 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Зелень – 4-5 гілочок.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промиваємо і видаляємо плівки, ріжемо на шматочки по сантиметру і відбиваємо молоточком.

Крок 2. Розігріваємо в сковороді дві столові ложки олії і приступаємо до смаження м’яса, кладемо заготовки на невеликій відстані один від одного.

Крок 3. Обсмажуємо відбивні на середньому полум’я по 2-3 хвилини з кожного боку.

Крок 4. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями, викладаємо в гусятницю або сотейник, в якому ми будемо гасити.

Крок 5. На цибульний шар кладемо обсмажену яловичину.

Крок 6. Очищаємо моркву і болгарський перець, ріжемо на сегменти середнього розміру, зубки часнику нарізаємо слайсами.

Крок 7. В ту ж жароміцний посуд, в якій смажилося м’ясо, підливаємо ще ложку масла і підрум’янюємо овочі протягом 5-6 хвилин. Додаємо часник не весь, а тільки половину.

Крок 8. Переміщаємо овочеве асорті до інших компонентів.

Крок 9. Присмачую вміст жаровні залишилися олією і вмикаємо вогонь, трохи нижче середнього. Тушкуємо до тих пір, поки цибуля не стане прозорим.

Крок 10. Тепер приправляємо блюдо улюбленими спеціями, сіллю і чорним перцем.

Крок 11. Заливаємо інгредієнти водою так, щоб рідина злегка їх покривала. Закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько години.

Крок 12. Після закінчення часу, додаємо залишки часнику і доводимо страву до кипіння, злегка збільшивши нагрівання.

Крок 13. По закінченні термічної обробки додаємо зелень і приступаємо до сервіровці. Приємного апетиту!

М’які і соковиті відбивні з чорносливом

М’які і соковиті відбивні з чорносливом – це оригінальне поєднання інгредієнтів, яка приємно здивує вас своїми смаковими характеристиками і яскравим ароматом, що заповнює весь ваш будинок. Сухофрукти ідеально доповнюють яловичину, доповнену печерицями, сиром і майонезом.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Чорнослив – 120 гр.
  • Печериці – 180 гр.
  • Цибуля – 120 гр.
  • Майонез – 70 гр.
  • Сир твердих сортів – 100 гр.
  • Ядра волоських горіхів – 20 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину ріжемо на порційні шматки, відбиваємо і натираємо сіллю з перцем. Укладаємо заготовки у форму для запікання, промазану тонким шаром масла.

Крок 2. Чорнослив заливаємо водою і залишаємо на півгодини, після промиваємо і пересипаємо в друшляк, даємо час стекти надлишків рідини.

Крок 3. Обсушені сухофрукти викладаємо на відбивні.

Крок 4. Присипаємо подрібненими горіхами.

Крок 5. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо гриби з цибулею до рум’яного кольору, солимо і перчимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Крок 6. Обсмажені інгредієнти викладаємо поверх чорносливу.

Крок 7. Робимо сіточку з майонезу.

Крок 8. Присипаємо напівфабрикати натертим сиром і ставимо в духову шафу: 190 градусів 45 хвилин.

Крок 9. Викладаємо апетитну страву на лист салату і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Яловичі відбивні з ананасом

Яловичі відбивні з ананасом – це неймовірно соковите і апетитне блюдо, яке буде вигідно виглядати на столі не тільки під час родинної трапези, але і з нагоди торжества. Приготувавши дана страва, будьте впевнені, що ваші гості будуть просити або добавки, або поділитися рецептом!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Ананаси консервовані – 1 банку.
  • Майонез – 250 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чилі мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо ретельно промиваємо і насухо витираємо паперовими рушниками, цибулини «звільняємо» від лушпиння.

Крок 2. Яловичину ріжемо на пластини і відбиваємо молоточком, посипаємо меленим перцем і сіллю. Даємо «стейкам» просочитися близько 15 хвилин.

Крок 3. Цибулю ріжемо півкільцями або пір’ям.

Крок 4. Форму для запікання змащуємо оливковою олією, викладаємо цибульну нарізку і ще скроплюємо маслом.

Крок 5. На цибульну подушку кладемо яловичину, промазуємо майонезом і присипаємо перцем чилі. Випікаємо протягом 20 хвилин при 160 градусах, потім збільшуємо градуси до 200 і тушкуємо ще 15 хвилин.

Крок 6. Паралельно натираємо на тертці сир. На практично готові відбивні кладемо скибочки ананаса і посипаємо сирної стружкою – готуємо ще 15 хвилин (200 градусів).

Крок 7. Гаряче страву подаємо до столу відразу ж і знімаємо пробу. Приємного апетиту!