Відбивні з яловичини – 10 рецептів соковитих і мяких відбивних з покроковими фото

Відбивні з яловичини з цибулею

Відбивні з яловичини з цибулею, морквою, солодким перцем – це класичне поєднання компонентів, яке подарує вам справжнє гастрономічне задоволення, незрівнянне ні з чим. Процес готування складається з обсмажування м’яса і овочів, а після спільного гасіння, обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 30-35 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Зелень – 4-5 гілочок.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промиваємо і видаляємо плівки, ріжемо на шматочки по сантиметру і відбиваємо молоточком.

Крок 2. Розігріваємо в сковороді дві столові ложки олії і приступаємо до смаження м’яса, кладемо заготовки на невеликій відстані один від одного.

Крок 3. Обсмажуємо відбивні на середньому полум’я по 2-3 хвилини з кожного боку.

Крок 4. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями, викладаємо в гусятницю або сотейник, в якому ми будемо гасити.

Крок 5. На цибульний шар кладемо обсмажену яловичину.

Крок 6. Очищаємо моркву і болгарський перець, ріжемо на сегменти середнього розміру, зубки часнику нарізаємо слайсами.

Крок 7. В ту ж жароміцний посуд, в якій смажилося м’ясо, підливаємо ще ложку масла і підрум’янюємо овочі протягом 5-6 хвилин. Додаємо часник не весь, а тільки половину.

Крок 8. Переміщаємо овочеве асорті до інших компонентів.

Крок 9. Присмачую вміст жаровні залишилися олією і вмикаємо вогонь, трохи нижче середнього. Тушкуємо до тих пір, поки цибуля не стане прозорим.

Крок 10. Тепер приправляємо блюдо улюбленими спеціями, сіллю і чорним перцем.

Крок 11. Заливаємо інгредієнти водою так, щоб рідина злегка їх покривала. Закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько години.

Крок 12. Після закінчення часу, додаємо залишки часнику і доводимо страву до кипіння, злегка збільшивши нагрівання.

Крок 13. По закінченні термічної обробки додаємо зелень і приступаємо до сервіровці. Приємного апетиту!