Кавказькі ковбаски з фаршу в свинячий кишці не дарма користуються заслуженою популярністю. Таке блюдо можна готувати на мангалі, так і в духовці, однак у цій статті ми зосередимося на тому, як готувати купати на сковороді.
Як посмажити курячі купати на сковороді?
Неймовірно смачні кавказькі купати ідеальні для приготування на сковороді і точно сподобаються кожному. Класичний рецепт досить простий у приготуванні, тому навіть початківцям кухарям не варто боятися щось зіпсувати.
Інгредієнти на
4 порц.
- Куряче філе 1 кг
- Свинячі кишки 1 шт.
- Часник 4 зуб.
- Спеції і Приправи за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати смажені купати на сковороді? Дрібно шаткуємо куряче філе за допомогою ножа.
- Подрібнюємо часник і додаємо його до курки разом з сіллю і спеціями. Ретельно все перемішуємо.
- Утрамбовуємо курку в очищену свинячу кишку.
- Ковбаски спочатку відварюємо кілька хвилин в окропі, після чого відправляємо на сковороду з розпеченою олією.
- Підсмажені з одного боку ковбаски перевертаємо і доводимо до готовності. Подавати їх можна з кислим або гострим соусом.
Приємного апетиту!
Соковиті купати з індички, смажені на сковороді
З купати з індички – відмінна заміна купівельними ковбасок, яка вийде досить економною. А головне, що така страва виходить виключно смачним і прекрасно підійде до будь-якого свята.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Філе індички – 0,5 кг
- Кишка свинна – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики
- Сало свиняче – 300 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Очищаємо цибулю і подрібнюємо його за допомогою блендера.
2. Нарізаємо сало дрібними кубиками.
3. Індичку також дрібно ріжемо.
4. Картоплю очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Змішуємо з салом і філе.
5. Додаємо подрібнений часник.
6. Перчимо і солимо за смаком.
7. Гарненько перемішуємо фарш.
8. Свинячі кишки промиваємо в теплій воді, в яку потім додаємо оцет і знову промиваємо.
9. Набиваємо кишки фаршем, гарненько утрамбовуючи.
10. Зав’язуємо краю ковбасок нитками.
11. Купати відварюємо протягом 20 хвилин в киплячій підсоленій воді, після чого обсмажуємо їх на рослинному маслі до золотистої скоринки. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт свинячих купат на сковороді
Класичні купати готуються із суміші свинини і яловичини і виходять дуже соковитими і смачними. Як гарнір до такої страви ідеально підійдуть овочі, а самі купати найкраще подавати з кислим соусом для м’яса.
Час приготування: 70 хв
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Свинина і яловичина – 1,5 кг
- Кишка свинна – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Часник – 3 зубчики
- Крохмаль – 30 гр.
- Сіль – 25 гр.
- Кінза – 1 пучок
- Вода – 200 гр.
- Цукор-пісок – за смаком
- Спеції – за смаком
Процес приготування:
1. Продавлюємо часник через прес.
2. Відміряємо, необхідну кількість солі і крохмалю.
3. Нарізаємо очищений цибулю і м’ясо великими шматками.
4. Пропускаємо м’ясо, цибулю і кінзу через м’ясорубку.
5. Змішуємо фарш з водою і залишаємо в холодильнику на півгодини.
6. Утрамбовуємо фарш у свинячу кишку.
7. Обсмажуємо ковбаски на помірному вогні в невеликій кількості олії.
8. Подаємо купати з овочами і соусом на вибір. Приємного апетиту!
Як приготувати купати на сковороді гриль?
З купати – дуже смачне блюдо зі свинини, які підійдуть як для звичайної вечері, так і для свята або пікніка. Готуються вони досить просто, а обсмажувати їх краще всього на сковороді гриль.
Час приготування: 90 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Свинина – 1 кг
- Кишка свинна – 30 гр.
- Цибуля ріпчаста – 320 гр.
- Часник – 30 гр.
- Сіль – 25 гр.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Кмин – 1 ч. л.
- Барбарис – 20 гр.
- Оцет винний – 1 ст. л.
- Вода – 100 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо всі необхідні для страви продукти.
2. М’ясо гарненько промиваємо й обсушуємо, після чого нарізаємо його невеликими шматочками.
3. Лук очищаємо і нарізаємо шматочками середнього розміру. Часник також очищаємо.
4. Подрібнюємо свинину, цибулю і часник за допомогою м’ясорубки
5. Додаємо до фаршу сіль, спеції, оцет і воду.
6. Вимішуємо фарш протягом 10 хвилин, після чого прикриваємо його і відправляємо в холодильник на кілька годин.
7. Нещільно наповнюємо свинячі кишки фаршем і перев’язуємо кінчики кулінарною ниткою.
8. Перед обсмаженням проварюємо ковбаски по 2 хвилини в киплячій підсоленій воді і обсушуємо.
9. Викладаємо купати на змащену маслом сковороду гриль.
10. Обсмажуємо ковбаски з кожної сторони і видаляємо надлишки жиру за допомогою паперового рушника.
11. Подаємо готові купати до столу. Приємного апетиту!
Як швидко посмажити заморожені напівфабрикати купат?
Купати – неймовірно смачне м’ясне блюдо, однак не в кожного знайдеться час готувати їх в домашніх умовах. Однак поласувати смачними ковбасками можна, навіть якщо вони куплені, головне – знати, як їх правильно приготувати.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Купати курячі – 400 гр.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. В першу чергу розморожуємо купати.
2. Розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо купати на слабкому вогні під кришкою протягом півгодини, перевертаючи їх кожні 5 хвилин.
3. За 5 хвилин до готовності вливаємо в сковороду невелику кількість води і прикриваємо кришкою, щоб купати пропарились.
4. Готові купати подаємо з гарніром на ваш смак. Приємного апетиту!