Купати на сковороді – 5 рецептів, як посмажити купати з покроковими фото

Кавказькі ковбаски з фаршу в свинячий кишці не дарма користуються заслуженою популярністю. Таке блюдо можна готувати на мангалі, так і в духовці, однак у цій статті ми зосередимося на тому, як готувати купати на сковороді.

Як посмажити курячі купати на сковороді?

Неймовірно смачні кавказькі купати ідеальні для приготування на сковороді і точно сподобаються кожному. Класичний рецепт досить простий у приготуванні, тому навіть початківцям кухарям не варто боятися щось зіпсувати.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 1 кг
  • Свинячі кишки 1 шт.
  • Часник 4 зуб.
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смажені купати на сковороді? Дрібно шаткуємо куряче філе за допомогою ножа.
  2. Подрібнюємо часник і додаємо його до курки разом з сіллю і спеціями. Ретельно все перемішуємо.
  3. Утрамбовуємо курку в очищену свинячу кишку.
  4. Ковбаски спочатку відварюємо кілька хвилин в окропі, після чого відправляємо на сковороду з розпеченою олією.
  5. Підсмажені з одного боку ковбаски перевертаємо і доводимо до готовності. Подавати їх можна з кислим або гострим соусом.

Приємного апетиту!

Соковиті купати з індички, смажені на сковороді

З купати з індички – відмінна заміна купівельними ковбасок, яка вийде досить економною. А головне, що така страва виходить виключно смачним і прекрасно підійде до будь-якого свята.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Філе індички – 0,5 кг
  • Кишка свинна – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Сало свиняче – 300 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Очищаємо цибулю і подрібнюємо його за допомогою блендера.

2. Нарізаємо сало дрібними кубиками.

3. Індичку також дрібно ріжемо.

4. Картоплю очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Змішуємо з салом і філе.

5. Додаємо подрібнений часник.

6. Перчимо і солимо за смаком.

7. Гарненько перемішуємо фарш.

8. Свинячі кишки промиваємо в теплій воді, в яку потім додаємо оцет і знову промиваємо.

9. Набиваємо кишки фаршем, гарненько утрамбовуючи.

10. Зав’язуємо краю ковбасок нитками.

11. Купати відварюємо протягом 20 хвилин в киплячій підсоленій воді, після чого обсмажуємо їх на рослинному маслі до золотистої скоринки. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт свинячих купат на сковороді

Класичні купати готуються із суміші свинини і яловичини і виходять дуже соковитими і смачними. Як гарнір до такої страви ідеально підійдуть овочі, а самі купати найкраще подавати з кислим соусом для м’яса.

Час приготування: 70 хв

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Свинина і яловичина – 1,5 кг
  • Кишка свинна – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Часник – 3 зубчики
  • Крохмаль – 30 гр.
  • Сіль – 25 гр.
  • Кінза – 1 пучок
  • Вода – 200 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Спеції – за смаком

Процес приготування:

1. Продавлюємо часник через прес.

2. Відміряємо, необхідну кількість солі і крохмалю.

3. Нарізаємо очищений цибулю і м’ясо великими шматками.

4. Пропускаємо м’ясо, цибулю і кінзу через м’ясорубку.

5. Змішуємо фарш з водою і залишаємо в холодильнику на півгодини.

6. Утрамбовуємо фарш у свинячу кишку.

7. Обсмажуємо ковбаски на помірному вогні в невеликій кількості олії.

8. Подаємо купати з овочами і соусом на вибір. Приємного апетиту!

Як приготувати купати на сковороді гриль?

З купати – дуже смачне блюдо зі свинини, які підійдуть як для звичайної вечері, так і для свята або пікніка. Готуються вони досить просто, а обсмажувати їх краще всього на сковороді гриль.

Час приготування: 90 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Свинина – 1 кг
  • Кишка свинна – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 320 гр.
  • Часник – 30 гр.
  • Сіль – 25 гр.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Кмин – 1 ч. л.
  • Барбарис – 20 гр.
  • Оцет винний – 1 ст. л.
  • Вода – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні для страви продукти.

2. М’ясо гарненько промиваємо й обсушуємо, після чого нарізаємо його невеликими шматочками.

3. Лук очищаємо і нарізаємо шматочками середнього розміру. Часник також очищаємо.

4. Подрібнюємо свинину, цибулю і часник за допомогою м’ясорубки

5. Додаємо до фаршу сіль, спеції, оцет і воду.

6. Вимішуємо фарш протягом 10 хвилин, після чого прикриваємо його і відправляємо в холодильник на кілька годин.

7. Нещільно наповнюємо свинячі кишки фаршем і перев’язуємо кінчики кулінарною ниткою.

8. Перед обсмаженням проварюємо ковбаски по 2 хвилини в киплячій підсоленій воді і обсушуємо.

9. Викладаємо купати на змащену маслом сковороду гриль.

10. Обсмажуємо ковбаски з кожної сторони і видаляємо надлишки жиру за допомогою паперового рушника.

11. Подаємо готові купати до столу. Приємного апетиту!

Як швидко посмажити заморожені напівфабрикати купат?

Купати – неймовірно смачне м’ясне блюдо, однак не в кожного знайдеться час готувати їх в домашніх умовах. Однак поласувати смачними ковбасками можна, навіть якщо вони куплені, головне – знати, як їх правильно приготувати.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Купати курячі – 400 гр.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. В першу чергу розморожуємо купати.

2. Розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо купати на слабкому вогні під кришкою протягом півгодини, перевертаючи їх кожні 5 хвилин.

3. За 5 хвилин до готовності вливаємо в сковороду невелику кількість води і прикриваємо кришкою, щоб купати пропарились.

4. Готові купати подаємо з гарніром на ваш смак. Приємного апетиту!