Котлети з гречки без мяса – 6 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Котлети з гречки без м’яса – це дуже смачне і корисне блюдо для пісного, веганского або вегетаріанського меню. Таке багате частування усіма необхідними макронутриентами, тому виходить дуже поживним. Подавайте до домашнього обіду або вечері, доповнивши улюбленими гарнірами. Беріть на замітку яскраву кулінарну збірку з шести покрокових рецептів.

Пісні котлети з гречки без м’яса

Пісні котлети з гречки без м’яса – це дуже смачне і поживне частування для домашнього обіду або вечері. Приготований гречаний продукт вийде соковитим і апетитним, подавайте його з вашими улюбленими гарнірами. Відмінне кулінарне рішення для пісного або вегетаріанського меню!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Гречка 250 гр.
  • Вода-2 склянки
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Часник 1 зубчик
  • Сухарі панірувальні 50 гр.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Для приготування пісних котлет необхідно відварити гречку. Рекомендуємо гречану крупу залити окропом з вечора. Залишити її на ніч під кришкою. До ранку основний інгредієнт буде повністю готовий.
  2. Очищаємо моркву, цибулину і зубчик часнику. Гарненько промиваємо їх під водою.
  3. Далі овочі необхідно подрібнити. Найзручніше використовувати блендер. Це заощадить вам час. Але також ви можете нарізати цибулю і часник ножем, а моркву пропустити через тертку.
  4. Вливаємо олію в сковороді, даємо йому нагрітися. Викладаємо сюди подрібнені овочі. Обсмажуємо їх на помірному вогні до м’якого стану. Після заготівлю остуджуємо.
  5. Обсмажені овочі відправляємо до гречаної каші. Сюди ж додаємо сіль і спеції. Можна використовувати запашні сушені трави або суміш мелених перців.
  6. Перемішуємо вміст і перебиваємо його заглибним блендером до більшої однорідності.
  7. Прибираємо гречану масу в холодильник на 20-30 хвилин.
  8. З настоявшегося пісного фаршу формуємо акуратні котлети. Щоб гречана маса краще ліпилася, змочуємо руки водою.
  9. Панірувальні сухарі висипаємо на плоску тарілку. Обвалюємо тут заготовки з усіх боків.
  10. Відправляємо в сковороду з добре розігрітим рослинним маслом.
  11. Смажимо гречані заготовки до рум’яної скоринки з усіх боків. У процесі обжарювання перевертаємо котлети акуратно за допомогою лопатки, притримуючи рукою.
  12. Пісні котлети з гречки без м’яса готові. Викладайте на тарілку і пригощайтеся!

Гречані котлети з сиром

Гречані котлети з сиром порадують вас своєю соковитістю і ніжним смаком. Тягнеться сир всередині нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з картопляними пюре, овочевими салатами та іншими гарнірами. Здивуйте своїх близьких апетитним і корисним стравою.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Каша гречана – 450 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка мелена – за смаком.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо відварену гречку подрібнюємо в блендері. По черзі додаємо сюди по одному курячому яйцю.

Крок 2. У цю масу натираємо сир. Перемішуємо.

Крок 3. Сюди ж додаємо подрібнений, обсмажені на вершковому маслі ріпчасту цибулю.

Крок 4. Викладаємо в цю масу подрібнену зелень, сіль і спеції. Ретельно все перемішуємо.

Крок 5. З заготівлі ліпимо акуратні котлети, обвалюємо їх у борошні.

Крок 6. Обсмажуємо котлети на сковороді з рослинним маслом. Готуємо до рум’янцю з усіх боків.

Крок 7. Гречані котлети з сиром готові. Подавайте до столу і швидше пробуйте!

Гречані котлети з грибами

Гречані котлети з грибами – це дуже яскраве, ситне, соковите і неймовірно корисне блюдо для вашого обіду або вечері. Апетитні пісні котлети приємно здивують вас своїм цікавим смаком. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 1 склянка
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вода – 2 склянки
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сухарі панірувальні – 3 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Гречану крупу промиваємо, при необхідності, перебираємо. Після відварюємо до готовності в підсоленій воді. Закриваємо кришкою, закутуємо в рушник і залишаємо для розпарювання на 30 хвилин. Після даємо каші охолонути.

Крок 3. Печериці добре промиваємо та нарізаємо тонкими скибочками.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю і петрушку.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо тут подрібнену цибулю близько трьох хвилин.

Крок 6. Кладемо до цибулі гриби і зелень.

Крок 7. Перемішуємо і смажимо на невеликому вогні близько 15 хвилин. Остуджуємо заготовку.

Крок 8. З’єднуємо гречку з грибами, солимо, перчимо і перемелюємо за допомогою заглибного блендера.

Крок 9. Формуємо з гречано-грибної маси акуратні котлети. Обвалюємо їх у панірувальних сухарях.

Крок 10. Обсмажуємо частування до золотистої скоринки з усіх боків.

Крок 11. Перекладайте обсмажені котлети на порційну тарілку.

Крок 12. Гречані котлети з грибами готові. Подавайте до столу з гарніром!

Котлети з гречки в духовці

Котлети з гречки в духовці – це корисне і неймовірно смачне частування для вашого ситного обіду або вечері. Подавайте продукт з картопляним пюре, овочами та іншими гарнірами за смаком. Беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Каша гречана – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
  • Куркума – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відварюємо гречану крупу в підсоленій воді до готовності і охолодити її.

Крок 2. Очищаємо цибулю і зубчик часнику. Викладаємо овочі в чашу блендера.

Крок 3. Подрібнюємо цибулю з часником до дрібних частинок.

Крок 4. Також в чашу блендера відправляємо відварну гречку.

Крок 5. Подрібнюємо продукти до однорідного стану. Після додаємо сюди спеції і знову все перемішуємо.

Крок 6. З заготівлі ліпимо акуратні котлети. Кладемо їх у форму для запікання, змащену олією. Готуємо в духовці 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 7. Котлети з гречки в духовці готові. Викладайте частування на тарілку і подавайте до столу!

Котлети з вареної гречки з цибулею

Котлети з вареної гречки з цибулею нескладно приготувати в домашніх умовах. Апетитне пісне страву порадує вас своїм смаком і корисними властивостями. Використовуйте наш покроковий перевірений рецепт з фотографіями і зробіть обіднє меню.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Каша гречана – 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана/майонез – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відварюємо гречану крупу в підсоленій воді. Для приготування котлет необхідно дві склянки каші.

Крок 2. Очищаємо цибулю та нарізаємо його невеликими кубиками.

Крок 3. У чашу блендера викладаємо відварну гречану крупу і подрібнену цибулю. Солимо, доповнюємо яйцем, часником і подрібнюємо.

Крок 4. В отриману кашку вмішуємо сметану. Вимішуємо тісто до однорідного стану.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Ліпимо невеликі котлети і викладаємо їх сюди.

Крок 6. Обсмажуємо частування з обох сторін до отримання золотистої хрусткої скоринки. Можна готувати на сильному вогні.

Крок 7. Котлети з вареної гречки з цибулею готові. Подавайте до столу зі свіжими овочами або іншими доповненнями!

Котлети з гречки з морквою і цибулею

Котлети з гречки з морквою і цибулею порадує вас своєю соковитістю, яскравим смаком і гарним зовнішнім виглядом. Пісне частування виходить неймовірно ситним і корисним. Подавайте до сімейного обіду, доповнивши улюбленими гарнірами. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Крупа гречана – 300 гр.
  • Вода – 120 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – 0,3 ч. л.
  • Горіх мускатний – 0,3 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Гречану крупу добре промиваємо і після вимочуємо у воді дві години. За цей час гречка набухне. Заливаємо її 120 мл води і варимо під кришкою на тихому вогні до випаровування вологи.

Крок 2. Дрібно ріжемо очищений ріпчасту цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії до прозорого вигляду.

Крок 3. Моркву натираємо на тертці і викладаємо до цибулі. Сюди ж продавлюємо зубчики часнику. Солимо овочі, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати.

Крок 4. Доповнюємо овочі сухими спеціями. Ретельно перемішуємо і смажимо до м’якості інгредієнтів.

Крок 5. З’єднуємо гречану кашу, цибулю з морквою і куряче яйце. Подрібнюємо вміст блендером до однорідної маси.

Крок 6. З гречаного фаршу ліпимо акуратні котлети. Обвалюємо їх у борошні і панірувальних сухарях.

Крок 7. Викладаємо котлети в сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо їх до яскравої скоринки з кожної сторони.

Крок 8. Котлети з гречки з морквою і цибулею готові. Викладайте на тарілку і подавайте яскраве частування до столу!