Котлети з гречки без мяса – 6 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Котлети з гречки без м’яса – це дуже смачне і корисне блюдо для пісного, веганского або вегетаріанського меню. Таке багате частування усіма необхідними макронутриентами, тому виходить дуже поживним. Подавайте до домашнього обіду або вечері, доповнивши улюбленими гарнірами. Беріть на замітку яскраву кулінарну збірку з шести покрокових рецептів.

Пісні котлети з гречки без м’яса

Пісні котлети з гречки без м’яса – це дуже смачне і поживне частування для домашнього обіду або вечері. Приготований гречаний продукт вийде соковитим і апетитним, подавайте його з вашими улюбленими гарнірами. Відмінне кулінарне рішення для пісного або вегетаріанського меню!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Гречка 250 гр.
  • Вода-2 склянки
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Часник 1 зубчик
  • Сухарі панірувальні 50 гр.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Для приготування пісних котлет необхідно відварити гречку. Рекомендуємо гречану крупу залити окропом з вечора. Залишити її на ніч під кришкою. До ранку основний інгредієнт буде повністю готовий.
  2. Очищаємо моркву, цибулину і зубчик часнику. Гарненько промиваємо їх під водою.
  3. Далі овочі необхідно подрібнити. Найзручніше використовувати блендер. Це заощадить вам час. Але також ви можете нарізати цибулю і часник ножем, а моркву пропустити через тертку.
  4. Вливаємо олію в сковороді, даємо йому нагрітися. Викладаємо сюди подрібнені овочі. Обсмажуємо їх на помірному вогні до м’якого стану. Після заготівлю остуджуємо.
  5. Обсмажені овочі відправляємо до гречаної каші. Сюди ж додаємо сіль і спеції. Можна використовувати запашні сушені трави або суміш мелених перців.
  6. Перемішуємо вміст і перебиваємо його заглибним блендером до більшої однорідності.
  7. Прибираємо гречану масу в холодильник на 20-30 хвилин.
  8. З настоявшегося пісного фаршу формуємо акуратні котлети. Щоб гречана маса краще ліпилася, змочуємо руки водою.
  9. Панірувальні сухарі висипаємо на плоску тарілку. Обвалюємо тут заготовки з усіх боків.
  10. Відправляємо в сковороду з добре розігрітим рослинним маслом.
  11. Смажимо гречані заготовки до рум’яної скоринки з усіх боків. У процесі обжарювання перевертаємо котлети акуратно за допомогою лопатки, притримуючи рукою.
  12. Пісні котлети з гречки без м’яса готові. Викладайте на тарілку і пригощайтеся!