Підлива з курки – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Підлива з курки – це смачний і поживний продукт для вашого обіду або вечері. Таке частування чудово доповнить улюблені домашні гарніри. Можна подавати з картоплею, крупами або макаронами. Для приготування беріть на замітку перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів з фотографіями.

Підлива з курки на сковороді з борошном і томатною пастою

Підлива з курки на сковороді з борошном і томатною пастою – це нескладне в приготуванні і смачне частування, яке можна подавати як доповнення до рису, макаронів або картоплі. Підлива порадує вас своєю соковитістю й ніжністю. Обов’язково беріть на замітку!.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе ⅘ кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Томатна паста 10 гр.
  • Масло вершкове 20 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Зелень за смаком

Процес приготування:

  1. Куряче філе ріжемо невеликими брусочками.
  2. Обсмажуємо м’ясо птиці на вершковому маслі до легкого рум’янцю.
  3. Очищаємо цибулю і дрібно розбираємо його.
  4. Викладаємо цибулю до курячого філе. Перемішуємо і смажимо до рум’янцю лука.
  5. Посипаємо заготівлю борошном, добре все перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин.
  6. Доповнюємо блюдо томатною пастою, заливаємо водою. Солимо і тушкуємо близько 10 хвилин, в кінці посипаємо подрібненою зеленню.
  7. Підлива з курки на сковороді з борошном і томатною пастою готова. Подавайте до столу з гарніром!

Підлива з курки з борошном і сметаною на сковороді

Підлива з курки з борошном і сметаною на сковороді – це яскрава і смачна ідея для вашого домашнього обіду або вечері. На приготування ви не витратите багато часу і сил. Використовуйте для цього наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Порадуйте себе і близьких.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Філе куряче – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – 10 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо, обсушуємо куряче філе і нарізаємо його невеликими брусочками.

Крок 2. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на ньому куряче філе пару хвилин, солимо і перчимо його.

Крок 3. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву.

Крок 4. Доповнюємо курку овочами. Перемішуємо і обсмажуємо ще 3-5 хвилин.

Крок 5. Підливаємо трохи води і тушкуємо частування близько 15 хвилин.

Крок 6. Додаємо борошно і сметану. Перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин до загустіння.

Крок 7. Підлива з курки з борошном і сметаною на сковороді готова. Подавайте до столу!

Куряча підлива з цибулею та морквою на сковороді

Куряча підлива з цибулею та морквою на сковороді – це дуже смачне, ситне і нескладне в приготуванні частування для вашого домашнього обіду або вечері. Подавайте до столу з картопляним пюре, макаронами або крупами. Порадуйте себе і близьких апетитним стравою.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Філе куряче – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Кетчуп – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Вода – 2 склянки
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо і обсушуємо куряче філе, нарізаємо його невеликими брусочками.

Крок 2. Посипаємо курячі шматочки борошном, перемішуємо. Зручно це робити за допомогою пакета.

Крок 3. Тонкими четвертинками нарізаємо цибулю, моркву розбираємо невеликими брусочками.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо на ньому курку до невеликого рум’янцю.

Крок 5. Відправляємо до м’яса цибулю і моркву. Перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин.

Крок 6. Заливаємо вміст водою, доповнюємо сіллю і спеціями зі списку. Сюди ж відправляємо кетчуп.

Крок 7. Перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні близько 30 хвилин.

Крок 8. Куряча підлива з цибулею та морквою на сковороді готова. Пригощайтеся!

Підлива з цибулею і куркою

Підлива з цибулею і куркою – це дуже смачний і простий у приготуванні продукт для вашого домашнього столу. Готове блюдо сподобається як дорослим, так і дітям. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • куряче Філе – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його в сковороді з рослинним маслом.

Крок 2. Доповнюємо цибулю дрібно нарізаною морквою, перемішуємо і смажимо все разом до м’якості.

Крок 3. Промиваємо куряче філе і нарізаємо його невеликими брусочками.

Крок 4. Відправляємо філе до овочів. Обсмажуємо пару хвилин і заливаємо водою, щоб вона покрила м’ясо.

Крок 5. Солимо, доповнюємо спеціями і борошном. Вимішуємо, тушкуємо на невеликому вогні до м’якого м’яса і загустіння соусу.

Крок 6. В кінці додаємо подрібнену зелень. Можна використовувати сушену.

Крок 7. Підлива з цибулею і куркою готова. Подавайте до столу з гарніром!

Грибна підлива з куркою

Грибна підлива з куркою порадує вас не тільки яскравим смаком, але і дивним ароматом. Якщо ви хочете урізноманітнити ваше обіднє меню, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями. Ваші рідні не зможуть встояти!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Вода – 50 мл
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Гриби промиваємо та нарізаємо їх невеликими шматочками.

Крок 3. Обсмажуємо гриби на сковороді з розтопленим вершковим маслом.

Крок 4. Дрібно ріжемо цибулю і часник.

Крок 5. Відправляємо цибулю з часником до грибів, перемішуємо і готуємо ще близько трьох хвилин.

Крок 6. Відварене куряче філе нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 7. Відправляємо курку до грибів, перемішуємо і зменшуємо вогонь.

Крок 8. Відправляємо сюди борошно, розведене у воді і сметану. Додаємо сіль і перець. Перемішуємо і тушкуємо до утворення густого соусу.

Крок 9. Грибна підлива з куркою готова. Пригощайтеся!

Підлива з курячої грудки з вершками на сковороді

Підлива з курячої грудки з вершками на сковороді порадує вас ніжним смаком і поживними властивостями. Готовий продукт подавайте в гарячому вигляді з картопляним пюре, макаронами або крупами. Для швидкого і простого приготування скористайтесь покроковим рецептом з нашої збірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки – 200 мл
  • Борошно – 2 ч. л.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Базилік сушений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе нарізаємо невеликими брусочками.

Крок 2. Філе обсмажуємо в сковороді з рослинною олією до рум’янцю.

Крок 3. Дрібно ріжемо цибулю.

Крок 4. Відправляємо його до курки, перемішуємо. Смажимо до рум’янцю лука.

Крок 5. Посипаємо продукти борошном, перемішуємо і готуємо близько 3-5 хвилин.

Крок 6. Вливаємо воду і тушкуємо під кришкою близько 10 хвилин на невеликому вогні.

Крок 7. Коли вода випарується, відправляємо в блюдо подрібнений часник, сіль і спеції. Добре все перемішуємо.

Крок 8. Заливаємо вміст вершками і тушкуємо близько 5 хвилин.

Крок 9. Періодично помішуємо. В кінці ми отримуємо ніжний густий соус.

Крок 10. Підлива з курячої грудки з вершками на сковороді готова. Подавайте до столу з гарніром за смаком.

Підлива з курки зі сметаною і сиром

Підлива з курки зі сметаною і сиром порадує вас яскравим смаком і особливою ніжністю. Якщо хочете цікаво урізноманітнити ваше домашнє меню, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Обіцяємо, що перед таким частуванням буде важко встояти.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Трави прованські – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода/бульйон курячий – 0,5 склянки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо куряче м’ясо, обсушуємо його і нарізаємо невеликими брусочками.

Крок 2. Філе обсмажуємо на рослинній олії до рум’янцю. Готуємо близько 20 хвилин.

Крок 3. Сметану розмішуємо у невеликій кількості води, додаємо сіль і спеції.

Крок 4. Твердий сир натираємо на тертці, відправляємо його в сметанную суміш, перемішуємо.

Крок 5. Вливаємо заготовку зі сметани та сиру до курки. Перемішуємо і доводимо до кипіння.

Крок 6. Тушкуємо частування близько 7 хвилин. Періодично помішуємо. Важливо, щоб весь сир встиг розтанути.

Крок 7. Підлива з курки зі сметаною і сиром готова. Подавайте до столу!

Куряча підливка до пюре

Куряча підливка до пюре виходить дуже ситним і насиченим смаком. Така страва стане яскравим обідом для всієї родини. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Урізноманітніть своє меню і порадуйте близьких апетитним частуванням.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Курячі кубики для бульйону – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Окріп– 2 склянки
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Висипаємо борошно на розпечену суху сковороду.

Крок 2. Обсмажуємо борошно пару хвилин до золотистого відтінку.

Крок 3. Куряче філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 4. Викладаємо м’ясо в сковороду, розігріту з рослинною олією.

Крок 5. Обсмажуємо філе, посипаємо його сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 6. Сюди додаємо подрібнену цибулю і терту моркву. Перемішуємо і готуємо близько 5-7 хвилин.

Крок 7. Кубики бульйону розчиняємо в двох склянках окропу.

Крок 8. Заливаємо частування бульйоном і доводимо до кипіння.

Крок 9. Викладаємо сюди обсмажене борошно.

Крок 10. Тушкуємо, періодично помішуючи, 15-20 хвилин.

Крок 11. В кінці додаємо подрібнену зелень. Можна використовувати сушену.

Крок 12. Куряча підливка до пюре готова. Подавайте до столу!