Котлети з вареної гречки з цибулею
Котлети з вареної гречки з цибулею нескладно приготувати в домашніх умовах. Апетитне пісне страву порадує вас своїм смаком і корисними властивостями. Використовуйте наш покроковий перевірений рецепт з фотографіями і зробіть обіднє меню.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Каша гречана – 2 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Яйце – 1 шт.
- Сметана/майонез – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь відварюємо гречану крупу в підсоленій воді. Для приготування котлет необхідно дві склянки каші.
Крок 2. Очищаємо цибулю та нарізаємо його невеликими кубиками.
Крок 3. У чашу блендера викладаємо відварну гречану крупу і подрібнену цибулю. Солимо, доповнюємо яйцем, часником і подрібнюємо.
Крок 4. В отриману кашку вмішуємо сметану. Вимішуємо тісто до однорідного стану.
Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Ліпимо невеликі котлети і викладаємо їх сюди.
Крок 6. Обсмажуємо частування з обох сторін до отримання золотистої хрусткої скоринки. Можна готувати на сильному вогні.
Крок 7. Котлети з вареної гречки з цибулею готові. Подавайте до столу зі свіжими овочами або іншими доповненнями!