Котлети з гречки без мяса – 6 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Котлети з вареної гречки з цибулею

Котлети з вареної гречки з цибулею нескладно приготувати в домашніх умовах. Апетитне пісне страву порадує вас своїм смаком і корисними властивостями. Використовуйте наш покроковий перевірений рецепт з фотографіями і зробіть обіднє меню.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Каша гречана – 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана/майонез – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відварюємо гречану крупу в підсоленій воді. Для приготування котлет необхідно дві склянки каші.

Крок 2. Очищаємо цибулю та нарізаємо його невеликими кубиками.

Крок 3. У чашу блендера викладаємо відварну гречану крупу і подрібнену цибулю. Солимо, доповнюємо яйцем, часником і подрібнюємо.

Крок 4. В отриману кашку вмішуємо сметану. Вимішуємо тісто до однорідного стану.

Крок 5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Ліпимо невеликі котлети і викладаємо їх сюди.

Крок 6. Обсмажуємо частування з обох сторін до отримання золотистої хрусткої скоринки. Можна готувати на сильному вогні.

Крок 7. Котлети з вареної гречки з цибулею готові. Подавайте до столу зі свіжими овочами або іншими доповненнями!