Курячий шашлик в духовці – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Якщо дуже хочеться шашлику, але немає часу вибратися за місто, скористайтесь духовкою. У ній можна приготувати не менш смачний м’ясний продукт. Підбірка з 10 покрокових рецептів вам у цьому допоможе. Вибирайте свій варіант виконання домашнього шашлику і приступайте до процесу.

Шашлик із курячого філе на шпажках в духовці

Проста і яскрава ідея для домашнього курячого шашлику – на шпажках в духовці. Таке блюдо можна подавати не тільки до сімейного вечері або обіду. Продукт буде відмінно виглядати і на святковому столі. Спробуйте!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Філе куряче 500 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Хмелі-сунелі за смаком
  • Мелений коріандр за смаком
  • Соус соєвий 80 мл
  • Олія рослинна 100 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний курячий шашлик в духовці на шпажках? Куряче філе промиваємо під водою і обтираем паперовими рушниками.
  2. Далі кожен шматочок ріжемо соломкою.
  3. Посипаємо заготівлю сіллю і чорним меленим перцем.
  4. Вливаємо потрібну кількість рослинної олії і соєвого соусу.
  5. Додаємо також хмелі-сунелі і коріандр.
  6. Вимішуємо вміст і залишаємо маринуватися на 1-2 год.
  7. Кожну смугу філе насаджуємо на дерев’яну шпажку у вигляді гармошки.
  8. Викладаємо шашлик на форму для випікання.
  9. Готуємо при температурі 180 градусів 20-30 хвилин.
  10. Легкий курячий шашлик на шпажках готовий. Подавайте до столу з зеленню або овочами.

Соковитий шашлик з курки на деку

Апетитний і ароматний шашлик можна приготувати в домашніх умовах на деку. Страва з курки стане яскравим рішенням, як для сімейного обіду, так і для святкового столу. Спробуйте!

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Курячі стегна очищаємо під холодною водою і перекладаємо в глибоку посуд.

2. Доповнюємо продукт ріпчастою цибулею, який заздалегідь очищаємо і поділяємо на кільця.

3. Поливаємо все це потрібною кількістю майонезу.

4. Доповнюємо масу сіллю, ароматними спеціями і соєвим соусом. Вимішуємо вміст і маринуємо 30 хвилин.

5. Перекладаємо курячу заготовку на деко з фольгою.

6. Випікаємо продукт при температурі 200 градусів. До повної готовності знадобиться 60 хвилин.

7. Хрусткий і рум’яний курячий шашлик подавайте до столу гарячим!

Як приготувати смачний курячий шашлик в банках?

Оригінальний і перевірений спосіб приготування домашнього шашлику – в скляній банці в духовці. М’ясний продукт порадує насиченим ароматом і неймовірною соковитістю.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • куряче Філе – 0,5 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Вода мінеральна газована – 1 склянка

Процес приготування:

1. Куряче філе ділимо на шматки середнього розміру, ріпчаста цибуля розбираємо на товсті кільця.

2. У глибоку миску викладаємо м’ясо і цибулю. Посипаємо продукти спеціями за смаком і сіллю, поливаємо соком половинки лимона.

3. Вимішуємо вміст і залишаємо маринуватися при кімнатній температурі 1 годину.

4. Поливаємо масу мінеральною газованою водою і залишаємо ще на годину.

5. Далі нанизуємо м’ясо на дерев’яні шпажки. Сюди ж додаємо цибульні кільця.

6. Перекладаємо шашлик в скляну банку. Горлечко щільно закриваємо фольгою.

7. Ставимо тару в духовку і готуємо до появи рум’янцю при температурі 140 градусів. На це може піти близько 60 хвилин.

8. Соковитий курячий шашлик в банку готовий. Можна пробувати!

Як смачно запекти шашлик з курки в рукаві?

Соковитий домашній шашлик з птиці можна запекти в рукаві для випікання. Беріть на замітку простий домашній рецепт смачного і яскравого страви. Підходить для ситного обіду або урочистого столу.

Час приготування: 2 години 10 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Майонез – 100 гр.
  • Гірчиця зернова – 30 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Розморожену курку поділяємо на частини. Промиваємо їх і викладаємо в глибоку миску.

2. Доповнюємо продукт продавленными зубчиками часнику і кільцями ріпчастої цибулі.

3. Доповнюємо масу майонезом і гірчицею.

4. Посипаємо сіллю і спеціями. Вимішуємо і даємо просочитися протягом однієї години.

5. Перекладаємо підготовлену курку в жаростійкий посуд. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо від 40 хвилин до однієї години. За деякий час до готовності розриваємо матеріал і даємо м’яса підрум’янитися.

6. Домашній курячий шашлик з хрусткою скоринкою готовий. Пробуйте!

Соковитий шашлик з курячих сердечок в духовці

Хочете здивувати рідних або друзів оригінальним частуванням? Приготуйте шашлик в духовці з курячих субпродуктів. Гаряче блюдо приємно здивує своїм яскравим смаком і привабливим зовнішнім виглядом.

Час приготування: 2 години 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Серце куряче – 24 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

1. Курячі сердечка старанно промиваємо під водою. Кров’яні згустки прибираємо.

2. Викладаємо інгредієнт у велику тарілку і посипаємо його сіллю, чорним меленим перцем.

3. Сюди ж видавлюємо зубчики часнику і розбиваємо куряче яйце.

4. Вимішуємо продукти і залишаємо їх маринуватися на 2 години.

5. Через деякий час кожне сердечко акуратно насаджуємо на дерев’яну шпажку.

6. Перекладаємо заготовку на деко і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку.

7. Випікаємо 30 хвилин. В процесі продукт перевертаємо.

8. Соковитий шашлик з курячих сердечок з хрусткою скоринкою готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Як запекти курячий шашлик з картоплею в духовці?

Готове блюдо для яскравого сімейного вечері – курячий шашлик в духовці з хрустким картоплею. Порадуйте себе і близьких смачним і поживним частуванням. У приготуванні вам допоможе простий покроковий рецепт.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,6 кг
  • Картопля – 8 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Соус соєвий – 120 мл
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо куряче філе і розділяємо його на довгі смуги.

2. Укладаємо м’ясні шматочки в глибоку тарілку.

3. До м’яса продавлюємо зубчики часнику.

4. Засипаємо продукти сіллю і спеціями за смаком.

5. Заливаємо заготівлю необхідною кількістю соєвого соусу.

6. Вимішуємо заготівлю і залишаємо маринуватися на 30-40 хвилин.

7. Очищаємо картоплю і ділимо його на часточки.

8. Поливаємо овоч рослинним маслом і посипаємо спеціями. Розмішуємо і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

9. В цей час готуємо курячі шашлики. Кожну смугу курячого філе насаджуємо на дерев’яну шпажку.

10. Обидва кінця м’яса прокручуємо в різні сторони, щоб шашлик отримав форму спіралі.

11. Дерев’яні шпажки можна обкрутити фольгою. Відправляємо м’ясо до картоплі і запікаємо 30 хвилин.

12. Хрусткі скибочки картоплі розкладаємо по порційних тарілках.

13. Зверху кладемо шашлик і посипаємо все це подрібненою зеленню. Можна подавати до столу.

Шашлик з хрустких курячих крилець в духовці

Популярний продукт для домашнього шашлику – курячі крильця. Їх зручно готувати для великої компанії. Хрустке частування вразить ваших близьких і гостей незабутнім смаком.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Крила курячі – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Сметана – 100 гр.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Дрібними кубиками ріжемо ріпчасту цибулю пропускаємо через прес зубчики часнику.

2. Дрібно нарізаємо кріп.

3. У глибоку миску занурюємо подрібнені овочі. Сюди ж виливаємо сметану і гірчицю.

4. Вимішуємо продукти до отримання однорідної ароматної суміші.

5. Занурюємо курячі крильця в маринад.

6. Перемішуємо заготовку, щоб кожен курячий шматочок добре просочився. Маринуємо не менше 1 години.

7. Підготовлені крильця перекладаємо у форму для випікання.

8. Готуємо 30-40 хвилин при температурі духової шафи 180 градусів.

9. Хрусткий шашлик з курки в домашніх умовах готовий. Подавайте до столу!

Ніжний і соковитий шашлик з курячих стегенець в духовці

З стегенець курки можна приготувати смачний і соковитий шашлик в духовці. Здивуйте близьких або гостей яскравим гарячою стравою. Подавати його можна з соусом, овочами або соліннями.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 45 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 8 шт.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Майонез – 100 гр.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти.

2. У глибоку миску вливаємо майонез, соєвий соус, оцет і рослинне масло. Сюди ж додаємо сіль і спеції.

3. Вимішуємо інгредієнти до отримання однорідної суміші.

4. Курячі стегна старанно промиваємо і обтираем паперовими серветками.

5. Перекладаємо курячі шматочки в пікантну заправку.

6. Перемішуємо і маринуємо близько 30 хвилин.

7. Далі кожне стегно протикаємо дерев’яною шпажкою.

8. Кладемо заготовку у форму для випікання.

9. Готуємо 45 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовій шафі.

10. Соковитий і рум’яний шашлик з курячих стегенець готовий. Ставте його на стіл з овочами, і свіжою зеленню.

Шашлик з курки з овочами в домашніх умовах

У домашніх умовах можна приготувати смачний курячий шашлик з овочами. Страва порадує соковитістю і яскравою подачею. Беріть кулінарну ідею на замітку для вашого святкового меню.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,8 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Перець болгарський – 3 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Кефір – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

2. Вливаємо кефір в глибоку тарілку. Сюди ж викладаємо сіль, спеції і подрібнений часник. Гарненько розмішуємо.

3. Куряче філе промиваємо і поділяємо на невеликі шматки.

4. Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями.

5. Занурюємо цибулю з м’ясом в кефірний маринад. Вимішуємо і залишаємо на 1 годину.

6. Помідори і болгарські перці ріжемо на невеликі частини.

7. Мариновану курку нанизуємо на шпажки. Чергуємо м’ясні шматочки з цибулею, помідором і перцем.

8. Перекладаємо на заготівлю з фольгою деко і випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

9. Соковитий і рум’яний шашлик з овочами готовий. Подавайте до столу!