Якщо дуже хочеться шашлику, але немає часу вибратися за місто, скористайтесь духовкою. У ній можна приготувати не менш смачний м’ясний продукт. Підбірка з 10 покрокових рецептів вам у цьому допоможе. Вибирайте свій варіант виконання домашнього шашлику і приступайте до процесу.
Шашлик із курячого філе на шпажках в духовці
Проста і яскрава ідея для домашнього курячого шашлику – на шпажках в духовці. Таке блюдо можна подавати не тільки до сімейного вечері або обіду. Продукт буде відмінно виглядати і на святковому столі. Спробуйте!
Інгредієнти на
4 порц.
- Філе куряче 500 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Хмелі-сунелі за смаком
- Мелений коріандр за смаком
- Соус соєвий 80 мл
- Олія рослинна 100 мл
Процес приготування:
- Як приготувати смачний курячий шашлик в духовці на шпажках? Куряче філе промиваємо під водою і обтираем паперовими рушниками.
- Далі кожен шматочок ріжемо соломкою.
- Посипаємо заготівлю сіллю і чорним меленим перцем.
- Вливаємо потрібну кількість рослинної олії і соєвого соусу.
- Додаємо також хмелі-сунелі і коріандр.
- Вимішуємо вміст і залишаємо маринуватися на 1-2 год.
- Кожну смугу філе насаджуємо на дерев’яну шпажку у вигляді гармошки.
- Викладаємо шашлик на форму для випікання.
- Готуємо при температурі 180 градусів 20-30 хвилин.
- Легкий курячий шашлик на шпажках готовий. Подавайте до столу з зеленню або овочами.
Соковитий шашлик з курки на деку
Апетитний і ароматний шашлик можна приготувати в домашніх умовах на деку. Страва з курки стане яскравим рішенням, як для сімейного обіду, так і для святкового столу. Спробуйте!
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Стегна курячі – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Курячі стегна очищаємо під холодною водою і перекладаємо в глибоку посуд.
2. Доповнюємо продукт ріпчастою цибулею, який заздалегідь очищаємо і поділяємо на кільця.
3. Поливаємо все це потрібною кількістю майонезу.
4. Доповнюємо масу сіллю, ароматними спеціями і соєвим соусом. Вимішуємо вміст і маринуємо 30 хвилин.
5. Перекладаємо курячу заготовку на деко з фольгою.
6. Випікаємо продукт при температурі 200 градусів. До повної готовності знадобиться 60 хвилин.
7. Хрусткий і рум’яний курячий шашлик подавайте до столу гарячим!
Як приготувати смачний курячий шашлик в банках?
Оригінальний і перевірений спосіб приготування домашнього шашлику – в скляній банці в духовці. М’ясний продукт порадує насиченим ароматом і неймовірною соковитістю.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- куряче Філе – 0,5 кг
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Вода мінеральна газована – 1 склянка
Процес приготування:
1. Куряче філе ділимо на шматки середнього розміру, ріпчаста цибуля розбираємо на товсті кільця.
2. У глибоку миску викладаємо м’ясо і цибулю. Посипаємо продукти спеціями за смаком і сіллю, поливаємо соком половинки лимона.
3. Вимішуємо вміст і залишаємо маринуватися при кімнатній температурі 1 годину.
4. Поливаємо масу мінеральною газованою водою і залишаємо ще на годину.
5. Далі нанизуємо м’ясо на дерев’яні шпажки. Сюди ж додаємо цибульні кільця.
6. Перекладаємо шашлик в скляну банку. Горлечко щільно закриваємо фольгою.
7. Ставимо тару в духовку і готуємо до появи рум’янцю при температурі 140 градусів. На це може піти близько 60 хвилин.
8. Соковитий курячий шашлик в банку готовий. Можна пробувати!
Як смачно запекти шашлик з курки в рукаві?
Соковитий домашній шашлик з птиці можна запекти в рукаві для випікання. Беріть на замітку простий домашній рецепт смачного і яскравого страви. Підходить для ситного обіду або урочистого столу.
Час приготування: 2 години 10 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Майонез – 100 гр.
- Гірчиця зернова – 30 гр.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Розморожену курку поділяємо на частини. Промиваємо їх і викладаємо в глибоку миску.
2. Доповнюємо продукт продавленными зубчиками часнику і кільцями ріпчастої цибулі.
3. Доповнюємо масу майонезом і гірчицею.
4. Посипаємо сіллю і спеціями. Вимішуємо і даємо просочитися протягом однієї години.
5. Перекладаємо підготовлену курку в жаростійкий посуд. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо від 40 хвилин до однієї години. За деякий час до готовності розриваємо матеріал і даємо м’яса підрум’янитися.
6. Домашній курячий шашлик з хрусткою скоринкою готовий. Пробуйте!
Соковитий шашлик з курячих сердечок в духовці
Хочете здивувати рідних або друзів оригінальним частуванням? Приготуйте шашлик в духовці з курячих субпродуктів. Гаряче блюдо приємно здивує своїм яскравим смаком і привабливим зовнішнім виглядом.
Час приготування: 2 години 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Серце куряче – 24 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
1. Курячі сердечка старанно промиваємо під водою. Кров’яні згустки прибираємо.
2. Викладаємо інгредієнт у велику тарілку і посипаємо його сіллю, чорним меленим перцем.
3. Сюди ж видавлюємо зубчики часнику і розбиваємо куряче яйце.
4. Вимішуємо продукти і залишаємо їх маринуватися на 2 години.
5. Через деякий час кожне сердечко акуратно насаджуємо на дерев’яну шпажку.
6. Перекладаємо заготовку на деко і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку.
7. Випікаємо 30 хвилин. В процесі продукт перевертаємо.
8. Соковитий шашлик з курячих сердечок з хрусткою скоринкою готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Як запекти курячий шашлик з картоплею в духовці?
Готове блюдо для яскравого сімейного вечері – курячий шашлик в духовці з хрустким картоплею. Порадуйте себе і близьких смачним і поживним частуванням. У приготуванні вам допоможе простий покроковий рецепт.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 50 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Філе куряче – 0,6 кг
- Картопля – 8 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Соус соєвий – 120 мл
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо куряче філе і розділяємо його на довгі смуги.
2. Укладаємо м’ясні шматочки в глибоку тарілку.
3. До м’яса продавлюємо зубчики часнику.
4. Засипаємо продукти сіллю і спеціями за смаком.
5. Заливаємо заготівлю необхідною кількістю соєвого соусу.
6. Вимішуємо заготівлю і залишаємо маринуватися на 30-40 хвилин.
7. Очищаємо картоплю і ділимо його на часточки.
8. Поливаємо овоч рослинним маслом і посипаємо спеціями. Розмішуємо і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
9. В цей час готуємо курячі шашлики. Кожну смугу курячого філе насаджуємо на дерев’яну шпажку.
10. Обидва кінця м’яса прокручуємо в різні сторони, щоб шашлик отримав форму спіралі.
11. Дерев’яні шпажки можна обкрутити фольгою. Відправляємо м’ясо до картоплі і запікаємо 30 хвилин.
12. Хрусткі скибочки картоплі розкладаємо по порційних тарілках.
13. Зверху кладемо шашлик і посипаємо все це подрібненою зеленню. Можна подавати до столу.
Шашлик з хрустких курячих крилець в духовці
Популярний продукт для домашнього шашлику – курячі крильця. Їх зручно готувати для великої компанії. Хрустке частування вразить ваших близьких і гостей незабутнім смаком.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Крила курячі – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Кріп – 0,5 пучка.
- Сметана – 100 гр.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Дрібними кубиками ріжемо ріпчасту цибулю пропускаємо через прес зубчики часнику.
2. Дрібно нарізаємо кріп.
3. У глибоку миску занурюємо подрібнені овочі. Сюди ж виливаємо сметану і гірчицю.
4. Вимішуємо продукти до отримання однорідної ароматної суміші.
5. Занурюємо курячі крильця в маринад.
6. Перемішуємо заготовку, щоб кожен курячий шматочок добре просочився. Маринуємо не менше 1 години.
7. Підготовлені крильця перекладаємо у форму для випікання.
8. Готуємо 30-40 хвилин при температурі духової шафи 180 градусів.
9. Хрусткий шашлик з курки в домашніх умовах готовий. Подавайте до столу!
Ніжний і соковитий шашлик з курячих стегенець в духовці
З стегенець курки можна приготувати смачний і соковитий шашлик в духовці. Здивуйте близьких або гостей яскравим гарячою стравою. Подавати його можна з соусом, овочами або соліннями.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 45 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Стегно куряче – 8 шт.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Майонез – 100 гр.
- Оцет яблучний – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти.
2. У глибоку миску вливаємо майонез, соєвий соус, оцет і рослинне масло. Сюди ж додаємо сіль і спеції.
3. Вимішуємо інгредієнти до отримання однорідної суміші.
4. Курячі стегна старанно промиваємо і обтираем паперовими серветками.
5. Перекладаємо курячі шматочки в пікантну заправку.
6. Перемішуємо і маринуємо близько 30 хвилин.
7. Далі кожне стегно протикаємо дерев’яною шпажкою.
8. Кладемо заготовку у форму для випікання.
9. Готуємо 45 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовій шафі.
10. Соковитий і рум’яний шашлик з курячих стегенець готовий. Ставте його на стіл з овочами, і свіжою зеленню.
Шашлик з курки з овочами в домашніх умовах
У домашніх умовах можна приготувати смачний курячий шашлик з овочами. Страва порадує соковитістю і яскравою подачею. Беріть кулінарну ідею на замітку для вашого святкового меню.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Філе куряче – 0,8 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Перець болгарський – 3 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Кефір – 1 склянка
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
2. Вливаємо кефір в глибоку тарілку. Сюди ж викладаємо сіль, спеції і подрібнений часник. Гарненько розмішуємо.
3. Куряче філе промиваємо і поділяємо на невеликі шматки.
4. Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями.
5. Занурюємо цибулю з м’ясом в кефірний маринад. Вимішуємо і залишаємо на 1 годину.
6. Помідори і болгарські перці ріжемо на невеликі частини.
7. Мариновану курку нанизуємо на шпажки. Чергуємо м’ясні шматочки з цибулею, помідором і перцем.
8. Перекладаємо на заготівлю з фольгою деко і випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
9. Соковитий і рум’яний шашлик з овочами готовий. Подавайте до столу!