Свинина в рукаві в духовці – 10 рецептів запеченої свинини з покроковими фото

Свинина дуже смачне і ароматне м’ясо, саме завдяки цим критеріям, його обожнюють всі м’ясоїди. Існує безліч рецептів приготування цього продукту, однак, щоб отримати соковите і ніжне блюдо, яке буде розходитися по волокнах і танути в роті – це безперечно запікання. Бо при смаженні, м’ясо дуже сильно ужаривается, приблизно на 40%, із-за чого, в готовому вигляді виходить сухим і часто навіть «гумовим».

Свинина, запечена шматком в рукаві

При готуванні в рукаві для запікання, будь-яке м’ясо зберігає в собі максимальну кількість соку і корисних компонентів, наприклад, білок. А також мінімально втрачає у вазі через ужарки, що теж є великим плюсом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свинина 900 гр.
  • Часник 1 шт.
  • Базилік свіжий 2 гілки
  • Кінза 2 гілки
  • Прованські трави за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Гірчиця французька за смаком

Процес приготування:

  1. Як запекти соковиту свинину в рукаві в духовці? Для даного рецепту ідеально підходить ошийок – шматок правильної форми, з невеликою кількістю сала. Свинину гарненько обполіскуємо під струменем води і насухо витираємо паперовими рушниками.
  2. М’ясо викладаємо на обробну дошку жиром вгору і надрізаємо по всій довжині, трохи не доходячи до кінця. Щедро натираємо шматок сіллю, чорним меленим перцем і ароматними травами.
  3. Головку часнику очищаємо, зубці нарізаємо слайсами і 2/3 частина пластинок викладаємо в рукав.
  4. Між часточками часнику, розкладаємо гілочки свіжого базиліка і кінзи.
  5. Трохи замариноване м’ясо посипаємо залишками часнику і розрізи кладемо зелень. Зверху посипаємо зернами гірчиці і акуратно покласти в рукав. Випікаємо 50-60 хвилин при температурі 200 градусів.
  6. за годину, акуратно розрізаємо рукав і розкладаємо свинину по тарілках. Приємного апетиту!