Відбивні з курячого філе – 10 рецептів на сковороді з покроковими фото

Роздумуєте над рецептом бюджетного і при цьому нескладного м’ясної страви? Приготуйте відбивні з курячого філе. Вони дуже смачні, а крім цього прості в приготуванні. Навіть початківець кулінар впорається з цим завданням, а наші рецепти допоможуть вам в цьому.

Відбивні з курячого філе в клярі на сковороді

Приготувати курячі відбивні в клярі дуже просто і при цьому вам не доведеться купувати дорогих продуктів. Куряче філе, яйця, борошно і сметана, ось і весь набір необхідного провізії. А в результаті у вас вийде смачне і ніжне блюдо, яке відмінно підходить як на обід, так і на вечерю.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Куряча грудка 700 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне 8 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиті відбивні з курячого філе на сковороді? Курку промити і промокніть паперовими рушниками, щоб не залишалося зайвої вологи, яка буде виділятися при обжарке і охолоджувати соняшникову олію. Підготовлене філе наріжте поперек волокон. Товщина кожного шматка не повинна бути більше 2 див.
  2. Відбийте кожен шматок спеціальним молотком. Щоб при отбивании нічого не розліталося по кухні, філе можна відбивати, помістивши в пакет або скориставшись пергаментом.
  3. Помістіть відбите філе в глибоку тарілку. Додайте сіль і чорний мелений перець. Потім додайте сметану. Добре все перемішайте і залиште на три-чотири хвилин.
  4. Візьміть дві тарілки. В одну розбийте яйця і збийте їх виделкою, до об’єднання білка і жовтка. В іншу насипте борошно. Для борошна беріть тарілку, відповідну за розміром відбивною, щоб згодом було зручно обвалювати шматки філе. Поставте сковороду на плиту і розігрійте її з соняшниковою олією. Поки масло нагрівається, обваляйте шматок відбитого філе відразу в борошні, потім у збитому яйці. Викладіть відбивну на сковороду. Так чиніть з усіма шматками.
  5. Обсмажте філе близько п’яти хвилин. Після чого переверніть і обсмажте з другого боку до золотистої скоринки.
  6. Готові відбивні зніміть з плити. Тарілку застелити паперовими рушниками, а на них покладіть відбивні. Дайте піти зайвому жиру з кляру.
  7. Перекладіть наше смачне і ніжне блюдо на сервірувальну тарілку і подавайте до столу.

Приємного апетиту!