Відбивні з курячого філе – 10 рецептів на сковороді з покроковими фото

Роздумуєте над рецептом бюджетного і при цьому нескладного м’ясної страви? Приготуйте відбивні з курячого філе. Вони дуже смачні, а крім цього прості в приготуванні. Навіть початківець кулінар впорається з цим завданням, а наші рецепти допоможуть вам в цьому.

Відбивні з курячого філе в клярі на сковороді

Приготувати курячі відбивні в клярі дуже просто і при цьому вам не доведеться купувати дорогих продуктів. Куряче філе, яйця, борошно і сметана, ось і весь набір необхідного провізії. А в результаті у вас вийде смачне і ніжне блюдо, яке відмінно підходить як на обід, так і на вечерю.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Куряча грудка 700 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сметана 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне 8 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиті відбивні з курячого філе на сковороді? Курку промити і промокніть паперовими рушниками, щоб не залишалося зайвої вологи, яка буде виділятися при обжарке і охолоджувати соняшникову олію. Підготовлене філе наріжте поперек волокон. Товщина кожного шматка не повинна бути більше 2 див.
  2. Відбийте кожен шматок спеціальним молотком. Щоб при отбивании нічого не розліталося по кухні, філе можна відбивати, помістивши в пакет або скориставшись пергаментом.
  3. Помістіть відбите філе в глибоку тарілку. Додайте сіль і чорний мелений перець. Потім додайте сметану. Добре все перемішайте і залиште на три-чотири хвилин.
  4. Візьміть дві тарілки. В одну розбийте яйця і збийте їх виделкою, до об’єднання білка і жовтка. В іншу насипте борошно. Для борошна беріть тарілку, відповідну за розміром відбивною, щоб згодом було зручно обвалювати шматки філе. Поставте сковороду на плиту і розігрійте її з соняшниковою олією. Поки масло нагрівається, обваляйте шматок відбитого філе відразу в борошні, потім у збитому яйці. Викладіть відбивну на сковороду. Так чиніть з усіма шматками.
  5. Обсмажте філе близько п’яти хвилин. Після чого переверніть і обсмажте з другого боку до золотистої скоринки.
  6. Готові відбивні зніміть з плити. Тарілку застелити паперовими рушниками, а на них покладіть відбивні. Дайте піти зайвому жиру з кляру.
  7. Перекладіть наше смачне і ніжне блюдо на сервірувальну тарілку і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Соковиті відбивні з курячого філе з сиром на сковороді

Особливістю цього рецепту є використання сиру для приготування кляра. А саме сулугуні! Цей сир відмінно плавиться і приємно тягнеться, якщо страви з них у складі їсти гарячим. Так як сулугуні досить солоний, будьте обережні з додатковим додаванням солі і спецій.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Куряче філе– 500-600 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сир (Сулугуні) – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Паприка – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Підготуйте куряче філе. Для початку промийте його в прохолодній воді, обсушити. Потім знімете плівку і обріжте присутній жир. Поріжте філе на пластини. Кожну пластину загорнути в харчову плівку і відбийте спеціальним молотком. Потім посоліть і поперчіть відбивні з двох сторін.

2. Після підготовки курячого філе, займіться кляром. У глибоку миску розбийте яйця. Всипте по ½ ч. л. солі, паприки і чорного меленого перцю. Злегка збийте яєчну суміш. Вона повинна вийти однорідною.

3. Натріть на крупній тертці сир Сулугуні (традиційний грузинський сир ропні, з яскравим, без всяких домішок кисломолочним солонуватим смаком і приємним ароматом). Так само для подрібнення сиру, можете скористатися кухонним комбайном. Перекладіть його в яєчну суміш. Перемішайте всі інгредієнти. В окрему тарілку насипте борошно пшеничне.

4. Розігрійте сковороду, налийте невелику кількість соняшникової олії. Коли соняшникова олія загостритися, зробіть середній вогонь. Кожен шматок філе спочатку обваляйте в борошні, потім я сирно-яєчному клярі. Надішліть відбивні на розпечену сковороду.

5. Обсмажте відбивні по 5 хвилин з кожної сторони. Орієнтуйтеся на момент утворення золотистої скоринки.

6. Готові відбивні в клярі з сулугуні готові. Вони будуть чудово поєднуватися з будь-якими гарнірами.

Приємного апетиту!

Як смачно посмажити відбивні з курячого філе з помідорами?

Дуже часто можна зустріти рецепти курячих відбивних з помідорами в духовці, але, на жаль, у нас не завжди є можливість нею скористатися. Це не біда, зараз ви навчитеся готувати смачні відбивні з курки з помідорами на сковороді.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Куряче філе– 500гр.
  • Томати (середнього розміру) – 2 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Готуємо куряче м’ясо. Моєму його і обсушуємо, використовуючи кухонні рушники. Це дозволить прибрати зайву рідину. Потім ріжемо його на шматки, товщина яких не більше 2 див. Куряче м’ясо, як і будь-яке інше, необхідно нарізати поперек волокон.

2. Нарізане м’ясо відбиваємо. Дуже зручно робити це, використовуючи харчову плівку. Закривши нею куряче філе, ви не дозволите при отбивании розлітатися по робочій поверхні, відірвався шматочків м’яса. За правилами відбивають філе з двох сторін, використовуючи при цьому спеціальний молоток.

3. Відбиті пластинки курячого маса відправляємо в тарілку, туди ж додаємо сметану (якщо у вас немає сметани, то її легко зможе замінити майонез). Солимо наш напівфабрикат і додаємо чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо всі інгредієнти і даємо м’яса трохи промаринуватися (близько 15-20 хвилин).

4. Поки відбивні маринуються, займемося томатами. Помиємо їх, видаліть плодоніжку і жестковатую серцевину (зазвичай буває у недозрілих томатів). Наріжемо їх тонкими півкільцями і обсмажимо з двох сторін на розпеченій сковороді в невеликій кількості олії. У загальній складності це займе у вас 5-8 хвилин.

5. Готові томати знімаємо зі сковороди на тарілку. Робимо це акуратно, щоб не пошкодити скибочки.

6. У ту ж сковорідку наливаємо ще соняшникову олію і обсмажуємо на ній мариновані відбивні. Для обжарювання курячих відбивних оптимальний середній вогонь.

7. Подрумяненное з одного боку м’ясо, перевертаємо на другу сторону. На обсмажену сторону викладаємо скибочки томатів і ще 5 хвилин обсмажуємо. За цей час натираємо сир на крупній тертці і посипаємо їм кожну відбивну. Щоб сир розплавився, накриваємо кришкою сковороду.

8. Через 3-4 хвилини перевірте наші відбивні. Якщо сир вже розплавився, то їх можна знімати зі сковороди і подавати на стіл. За рахунок томатів та сиру вони виходити дуже соковитими і багатогранними на смак.

Приємного апетиту!

Відбивні з курячого філе на сковорідці з яйцем і борошном

Відбивні з курячого філе є відмінною бюджетної та дієтичної альтернативою свинячим отбивным. Вони легкі в приготуванні і дуже смачні. У даному рецепті вони будуть приготовані в пшеничній муці і яйці.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Куряче філе– 600 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Промийте куряче філе, промокніть його паперовими рушниками. Відбийте його з двох сторін, помістивши в міцний целофановий пакет або накривши харчовою плівкою. Відбите куряче м’ясо посоліть. При бажанні використовувати спеції, однак куряче м’ясо має нейтральний смак і спеції можуть його заглушити.

2. У глибоку тарілку розбийте курячі яйця і збовтайте, немов готуєте омлет. У другу тарілку всипте борошно пшеничне (при бажанні можна використовувати рисову борошно).

3. Опустіть у тарілку з збитими яйцями відбите куряче філе. Кілька разів поверніть з одного боку на іншу, щоб вся поверхня майбутньої відбивною була в яєчної суміші.

4. Потім також з двох сторін обваляйте відбивну в тарілці з борошном.

5. На добре розігріту сковороду з рослинним маслом, викладіть курячі відбивні в яйці і борошні. Обсмажте без кришки по п’ять-шість хвилин з кожного боку. Орієнтуйтеся на золотисту скориночку. Куряче м’ясо готується дуже швидко.

6. Ось так легко і швидко приготувати смачні і корисні курячі відбивні. Вони підходять до будь-якого гарніру, але все ж ідеально поєднуються з картопляним пюре і свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Ніжні і м’які відбивні з курячого філе з майонезом

Курячі відбивні на сковороді в клярі з майонезом дуже просто в приготуванні блюдо. Його сміливо можна назвати експрес рецептом, так як досвідчений кулінар зможе впоратися з ним за якихось двадцять хвилин. При цьому всі інгредієнти, крім курячого філе, завжди є під рукою у кожної господині.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Куряче філе– 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія – для смаження

Процес приготування:

1. Куряче філе промиємо, обмокнем від зайвої вологи паперовими рушниками. Поріжемо його на пластини товщиною до 2 див. Якщо нарізати на тонкі пластини, то м’ясо при отбивании може розвалитися на частини. Відбиваємо м’ясо з двох сторін, використовуємо для цього спеціальний молоток. Щоб після процесу відбивання, кухня залишилася чистою, закрийте пластини м’яса харчовою плівкою або пергаментом.

2. Часник очищаємо від лушпиння, обмиваємо і ріжемо на дві частини поздовжньо. Відбите куряче філе натираємо часточками часнику (якщо не любите його, можна опустити дану маніпуляцію) і викладаємо шарами в миску. Кожен шар перчимо і солимо. Якщо у вас є час, то залиште філе промаринуватися на 30-40 хвилин. Якщо же час відсутня і ви готуєте за принципом експрес рецепту, то приступайте до подальшого приготування.

3. Приготуємо тісто. Для цього взобьем в глибокій мисці або піалі яйце, додамо трохи чорного меленого перцю і майонез. Змішаємо інгредієнти до однорідності. Якщо ж у вас утворилися грудочки, то скористайтеся заглибним блендером. За пару імпульсів він впорається із завданням об’єднання інгредієнтів воєдино.

4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо на неї відбивні, попередньо побувавши в клярі.

5. Обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до рум’яної скоринки. Ні в якому разі не накривайте сковороду кришкою, інакше кляр відійде від філе.

6. Готові курячі відбивні подаємо гарячими, однак, і в холодному вигляді вони дуже смачні.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт відбивних з курячого філе в паніровці

Зазвичай курячі відбивні готують клярі або яйце з борошном, вони виходять ніжними та смачними. Але якщо ви любите хрустку скоринку в м’ясних стравах, то замініть борошно панірувальними сухарями. Хрустка скоринка і ніжне філе всередині, що може бути краще!

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Куряче філе– 800 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Панірувальні сухарі – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Куряче філе помийте, обсушіть за допомогою паперових рушників. Цим ви видалите надлишки вологи, які не потрібні нам при обжарюванні. Наріжте м’ясо на пластини товщиною 1,5 см, робити це краще поперек волокон. Філе відбийте, попередньо помістивши його в целофановий пакет або накривши харчовою плівкою. Відбите м’ясо посоліть і посипте чорним меленим перцем.

2. Візьміть дві глибокі тарілки або миски. В одну розбийте яйця і збовтайте як для омлету. У другу насипте панірувальні сухарі.

3. Поставте на вогонь сковороду, влийте в неї олію і добре розігрійте. Відбите куряче філе спочатку вмочіть в панірувальні сухарі, потім в яєчну суміш, і знову в панірувальні сухарі. Смажте на вогні більше середнього до освіти характерною рум’яної скоринки. Врахуйте, що панірувальні сухарі швидко підгорають.

4. У зв’язку з тим, що паніровка дуже швидко підрум’янюється, саме куряче м’ясо може, не приготується до кінця. Щоб м’ясо всередині не виявилося сирим, перекладіть обсмажені відбивні у форму придатну для використання в мікрохвильовій печі і готуйте ще 2-3 хвилини.

5. Курячі відбивні в панірувальних сухарях готові. Їжте із задоволенням.

Приємного апетиту!

Як приготувати відбивні з курячого філе з грибами на сковорідці?

Курка з грибами – одне з найкращих смакових поєднань, яке так люблять багато господинь. Куряче м’ясо є дієтичним продуктом, гриби ж заважкі для травлення, зате разом вони просто ідеальні. Курячі відбивні з грибами принесуть вам відчуття насичення без почуття тяжкості.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 7.

Склад:

  • Куряче філе– 500 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Очистіть печериці від сміття. Якщо гриби у вас дрібні і молоді, то достатньо буде просто добре їх промити під водою. Якщо гриби великі, то бажано буде зняти шкірку з капелюшка і спідничку, зачепивши їх гострим ножем, а потім помити. Підготовлені гриби і дрібно наріжте. Нагрійте сковороду з рослинним маслом і перекладіть в неї гриби. Обсмажуйте близько 10 хвилин.

2. Поки обсмажуються печериці, очистіть цибулю, промийте і наріжте його. Розмір шматків вибирайте за своїм уподобанням.

3. Нарізану цибулю обсмажте разом з грибами ще протягом 10 хвилин. Якщо гриби пустять мало соку, то можна долити трохи води і тушкувати разом з нею.

4. Підготуйте куряче філе. Помийте його, обсушити паперовими рушниками, для видалення зайвої вологи. Наріжте його на шматочки і відбийте їх спеціальним молоточком з двох сторін. Щоб відбити куряче філе акуратно скористайтесь харчовою плівкою або пергаментом. Вони не дозволять розлітатися шматочками курячого філе при отбивании.

5. Шматочки відбитого філе укладіть на тарілку шарами. Кожен шар посоліть і посипте чорним меленим перцем.

6. У центр кожної відбивною з курячого філе покладіть обсмажені з цибулею гриби.

7. Загорніть відбивну рулетом, щоб гриби виявилися усередині м’яса.

8. Коли загорнете гриби у всі відбивні, посипте їх ще раз чорним меленим перцем.

9. У глибоку тарілку насипте борошно пшеничне і кожну відбивну обваляйте в ній.

10. В окрему тарілку розбийте яйця і збовтайте їх до однорідності. Поставте сковороду на плиту, влийте в неї рослинне масло. Поки масло нагрівається, умочіть відбивні в яйце, а потім викладіть їх на сковороду. Вмочайте відбивні в яйці ретельно, так як саме воно скріплює відбивну і не дає грибів випасти з неї.

11. Обсмажте відбивні з усіх боків до золотистої скоринки.

12. Смачне і збалансоване блюдо готове.

Приємного апетиту!

Соковиті та смачні курячі відбивні на сковороді гриль

Сковорода гриль дуже корисна річ на кухні. Її особливість – це ребристе дно. Воно імітує ґрати гриль і завдяки цьому страви, приготовані на ній, виходять соковитими і нежирними. Курячі відбивні не виняток!

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Куряча грудка– 800 гр.
  • Лимон – ½ шт.
  • Прованські трави – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Олія оливкова – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Помийте курячі грудки. Обсушіть їх. Видаліть кістки, залишивши тільки філе. Наріжте філе на стейки товщиною близько одного сантиметра. Готуючи на сковороді гриль, м’ясо краще не відбивати, щоб воно було соковитим, тому і товщину стейка варто вибрати менше, ніж для звичайних відбивних. Якщо ви хочете, щоб куряче філе дуже швидко приготувався, то відбийте його. Робіть це спеціальним молотком, попередньо застеливши обробну дошку харчовою плівкою. Саму відбивну так само закрийте харчовою плівкою. Так ви залишите кухню чистою. Отримані відбивні перекладіть в глибоку миску, посоліть, додайте перець, паприку і прованські трави. Потім влийте близько однієї чайної ложки лимонного соку (він зробить філе ще м’якше) і однієї столової ложки оливкової олії (утворивши масляну плівку на поверхні відбивною, масло не дозволить витекти соку їх курячого філе).

2. Розігрійте сковороду гриль (перевіряйте ступінь нагріву краплею води, якщо вона відразу ж випаровується, то сковорода досить нагрілася). Викладіть на сковороду відбивні з курячого філе і обсмажуйте їх близько 5-7 хвилин на середньому вогні.

3. Переверніть курячі відбивні на іншу сторону і обсмажуйте ще 5-7 хвилин.

4. Коли курячі відбивні будуть готові, посуньте їх до краю сковороди, на місце де відсутня ребристість. Викладайте в центр сковороди, що залишилися відбивні і обсмажуйте їх за тим же принципом.

5. Перекладіть готові відбивні на сервірувальне блюдо і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Ніжні відбивні з курячого філе з ананасом на сковороді

Поєднанням ананаса і курки вже давно нікого не здивуєш. Його використовують у приготуванні піц, пирогів, салатів і, звичайно ж, гарячих страв. Відбивні з курячого філе з ананасами будуть чудовим блюдом, як для обіднього, так і для святкового столу.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Куряче філе – 800 гр.
  • Ананаси – 5 кілець
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне — 4 ст. ложки
  • Сіль – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Олія – для смаження

Процес приготування:

1. Промийте куряче філе і обсушіть його паперовими рушниками. Це потрібно для видалення зайвої рідини, яка нам не потрібна при обжарюванні. Далі наріжте філе на пластини товщиною 1-1,5 див Відбиваємо, отримані пластини спеціальним молотком. Потім солимо їх і додаємо чорний мелений перець.

2. Зазвичай для приготування гарячих страв використовують консервовані ананаси. У даному рецепті краще використовувати кільця ананасів, а не шматочки. Зазвичай ананасові кільця в банках дуже товсті і їх краще розрізати на два кільця.

3. На кожен шматок відбитого курячого філе покладіть кільце ананаса. У тарілку насипте борошно і обваляйте в ній відбивну з двох сторін.

4. У миску розбийте яйця, збийте їх до об’єднання. Поставте сковороду на вогонь, налийте олію і добре розігрійте. Поки масло зі сковородою розігріваються, вмочайте відбивну яйце. Потім викладайте відбивні в яйці на сковороду ананасом вниз. Ні в якому разі не навпаки. Інакше яйце не закріпить ананас на курячому філе і у вас вийде куряче філе в клярі і обсмажений ананас окремо. Обсмажте відбивні на середньому вогні 3-5 хвилин з кожного боку.

5. Соковиті і дуже ніжні курячі відбивні з ананасом готові.

Приємного апетиту!

Дуже смачні відбивні з курячого філе на сковороді з гірчицею

Якщо ви втомилися від повсякденних страв, то спробуйте приготувати соковиті курячі відбивні, мариновані в соєвому соусі і французької гірчиці. Впевнені, вони не залишать вас байдужими.

Час готування: 2 ч.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Куряче філе– 700 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Гірчиця французька – 2 ч. л.
  • Оцет бальзамічний – за смаком
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Прованські трави – за смаком
  • Часник – за смаком
  • Сухарі панірувальні – 150 гр.
  • Масло рослинне — для смаження

Процес приготування:

1. Даний рецепт має на увазі те, що куряче м’ясо повинно бути замариновано. Для цього змішайте французьку гірчицю, соєвий соус, прованські трави і бальзамічний оцет. Змішати до однорідності. Потім додайте яйця і дрібно нарізаний часник.

2. Промийте куряче філе і з допомогою паперових рушників видаліть зайву вологу. Наріжте поперек волокон на шматки товщиною кілька сантиметрів.

3. Відбийте їх, попередньо закривши пергаментом або харчовою плівкою. Ви можете відбивати всі шматки курячого філе одночасно.

4. Відбите куряче м’ясо покладіть в маринад, перемішайте і поставте маринуватися мінімум на годину при кімнатній температурі.

5. В окрему тарілку насипте панірувальні сухарі і обваляйте в них мариновані відбивні по черзі.

6. Розігрійте сковороду, налийте в неї соняшникову олію. Обсмажте відбивні з кожної сторони по 2-3 хвилини. Якщо тримати їх довше, то є ймовірність того, що панірувальні сухарі підгорять.

7. Обсмажені відбивні перекладаємо в глибоку сковороду і гусятницю, закриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин на маленькому вогні.

8. Смачні, пікантні готові відбивні. Найбуденніші гарніри, заграють з ними новими фарбами.

Приємного апетиту!