Біляші – 10 дуже смачних домашніх рецептів біляшів з мясом на сковороді з покроковими фото

Дуже смачні домашні біляші з м’ясом, смажені на сковороді

Смачні домашні біляші – це рум’яна хрустка скориночка і соковита м’ясна начинка. Оцініть класичний рецепт приготування гарячої закуски на дріжджах і кефірі. Порадуйте близьких ситним частуванням.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Фарш м’ясний 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста ½ шт.
  • Борошно 2.5 склянки
  • Кефір-1 склянка
  • Свіжі дріжджі 15 гр.
  • Цукор-пісок 3 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати дуже смачні біляші з м’ясом в домашніх умовах? Підготуємо необхідні продукти за списком. Цибулю очищаємо від лушпиння, фарш заздалегідь розморожуємо.
  2. Дріжджі розводимо з цукром і теплим кефіром. Можна капнути трохи рослинного масла. Розмішуємо і залишаємо на 5 хвилин.
  3. Далі додаємо меншу частину борошна, знову розмішуємо і залишаємо опару, поки вона не збільшиться в об’ємі.
  4. Посипаємо заготівлю двома пучками солі і починаємо просіяти борошно.
  5. Акуратно замішуємо тісто до утворення щільного і еластичного кома. Накриваємо продукт рушником і залишаємо його на годину в теплому місці.
  6. Поки підходить тісто, підготуємо начинку. Подрібнюємо цибулю і змішати його з фаршем, меленим перцем і сіллю за смаком.
  7. Поділяємо готове тісто на невеликі шматочки і розгортаємо їх в товсті кола.
  8. У кожен кружечок розміщуємо начинку. Загортаємо її в тісто.
  9. Так робимо і з іншими продуктами.
  10. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо в нього підготовлені біляші.
  11. Обсмажуємо з кожного боку до яскравого рум’янцю.
  12. Готові хрусткі біляші подаємо до столу зі сметаною і напоями. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування біляшів на кефірі без дріжджів

Ніжне і повітряне тісто для біляшів виходить на кефірі. Приготуйте продукт з ситної м’ясною начинкою і подавайте до столу в якості гарячої закуски. Страву можна доповнити сметаною або іншим соусом до смаку.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 20

Склад:

  • Борошно – 350 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Вливаємо кефір в глибоку миску. Сюди ж просіваємо борошно, соду, цукор і сіль. Вимішуємо тісто руками до щільного і гладкого стану, потім даємо йому відпочити.

2. В окремому посуді змішуємо фарш з сіллю, чорним меленим перцем і подрібненою цибулею. Тісто розділяємо на невеликі шматочки.

3. З кожного шматочка тіста розкачуємо невеликий щільний гурток, в центр якого викладаємо м’ясний фарш зі спеціями. Загортаємо краю продукту.

4. Розігріваємо сковороду і вливаємо в неї рослинне масло. Викладаємо біляші і обсмажуємо з усіх боків до золотистої скоринки.

5. Рум’яні біляші з м’ясною начинкою готові. Викладайте на блюдо кілька шарів паперового рушника, щоб видалити зайвий жир. Після можна подавати до столу!

Повітряні біляші на кефірі з сухими дріжджами як пух

Ніжні і повітряні біляші виходять з домашнього тесту на кефірі з сухими дріжджами. Соковита м’ясна начинка доповнить продукт своїм ароматом. Подавайте блюдо теплим на сімейний сніданок або обід.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 16

Інгредієнти:

  • Борошно – 750 гр.
  • Кефір – 400 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л..
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 0,4 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Сто мілілітрів кефіру злегка підігріваємо і розчиняємо в ньому цукор, столову ложку борошна і сухі дріжджі. Розмішуємо опару і залишаємо її на 7-10 хвилин.

2. В окремий посуд вливаємо залишився кефір. Сюди ж розбиваємо два курячих яйця, додаємо сіль і вершкове масло розтануло.

3. Додаємо до суміші опару і просіяне борошно. Розмішуємо тісто, накриваємо рушником і ставимо на годину в тепле місце. За цей час продукт стане пишним і повітряним.

4. Готове тісто розминаємо руками і поділяємо на невеликі шматки, кожен з яких розгортаємо в невеликий товстий гурток.

5. Окремо готуємо начинку. Змішуємо фарш з подрібненою цибулею, сіллю і меленим перцем. Начиняємо і формуємо біляші.

6. Ставимо на плиту сковороду з рослинним маслом. Викладаємо біляші і смажимо їх на середньому вогні до готовності, підрум’янюємо кожну сторону.

7. Готові біляші з ніжним і повітряним тестом готові. Викладайте на тарілку і подавайте до столу!

Пишні м’ясні біляші на дріжджовому тесті з молоком

На ніжному молочному дріжджовому тесті виходять пишні та звабливі біляші. Начинка з м’ясного фаршу зробить страву соковитою і поживним. Подавайте закуску в гарячому вигляді.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Дріжджове тісто можна приготувати самостійно або в хлібопічці. Якщо використовуємо другий варіант, то завантажуємо в контейнер спершу сухі інгредієнти. Починаємо з дріжджів.

2. Далі просіваємо борошно за допомогою сита. Висипаємо інгредієнт в ємність. Додаємо сіль і цукор.

3. Розтоплюємо вершкове масло. Потім з’єднуємо його з молоком. Вливаємо до сухих продуктів.

4. Включаємо хлібопічка в режимі «дріжджове тісто» і чекаємо, коли воно підійде. В ручному приготуванні продукт слід самостійно замісити і залишити на годину в теплому місці.

5. Готове дріжджове тісто розділяємо на невеликі частини, які скачуємо в кульки.

6. Відразу підготуємо і начинку. Перемішуємо в глибокій посуді м’ясний фарш, сіль, перець і подрібнену ріпчасту цибулю.

7. Кожен кульку тіста розкачуємо в невеликий товстий гурток. По центру кожної заготовки кладемо начинку з фаршу.

8. Загортаємо краї тіста, залишаючи невеликий отвір.

9. Розігріваємо сковороду з великою кількістю рослинного масла. Обсмажуємо продукт з обох боків до яскравого рум’янцю.

10. Викладаємо готові золотисті біляші з дріжджового тіста на тарілки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як посмажити біляші з м’ясом на молоці без дріжджів?

Простий і швидкий рецепт домашніх біляшів з м’ясом – на ніжному тісті без використання дріжджів. Готовий продукт порадує хрусткою золотистою скоринкою та соковитою начинкою.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Молоко – 200 мл
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 0,3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Почнемо з приготування начинки. Розморожений м’ясний фарш розмішуємо зі спеціями: сіллю, меленим чорним перцем і дрібно нарізаною ріпчастою цибулею.

2. Для тіста просіваємо борошно в глибоку посуд. Сюди ж висипаємо сіль, цукор, соду. Додаємо злегка підігріте молоко і вершкове масло.

3. Гарненько замішуємо тісто до еластичного і щільного стану. Далі розділяємо його на невеликі шматочки, з яких ліпимо кола.

4. У кожен гурток тесту викладаємо трохи фаршу зі спеціями, загортаємо краю. Обсмажуємо продукт в розігрітій сковороді на рослинному маслі.

5. Підсмажені і рум’яні біляші з м’ясом готові. Викладайте страву на тарілку і пригощайте близьких!

Простий рецепт приготування біляшів на дріжджовому тесті на воді

На простому дріжджовому тесті виходять соковиті і пишні біляші з начинкою. Гаряче блюдо послужить живильним домашнім сніданком або доповненням до обіду. Подавайте з зеленню і сметаною.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 16

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 склянки
  • Вода – 2 склянки
  • Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – за смаком.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. У глибоку тарілку просіваємо борошно через дрібне сито. Сюди ж додаємо сіль, цукор і сухі дріжджі. Можна влити трохи рослинного масла для м’якості тесту.

2. Далі вливаємо теплу кип’ячену воду. Розмішуємо до зникнення грудочок.

3. Залишаємо заготовку в теплому місці на 1 годину. Тісто за цей час стане більш пишним.

4. Підготуємо начинку. У глибокій тарілці розмішуєм розморожений м’ясний фарш і подрібнену ріпчасту цибулю.

5. За смаком додаємо сіль і чорний мелений перець.

6. Гарненько перемішуємо вміст.

7. Шматочок повітряного і жидковатого тіста викладаємо на стіл, просыпанный борошном.

8. Обвалюємо шматочок у борошні з обох сторін і по центру розміщуємо м’ясну начинку.

9. Щільно загортаємо начинку в тісто. Також чинимо і з іншими продуктами.

10. Розігріваємо сковороду, вливаємо в неї олію і обсмажуємо до золотистого кольору продукт з обох сторін.

11. Гарячі і соковиті біляші з м’ясом готові. Можна подавати до столу!

Дуже смачні домашні біляші з м’ясом і картоплею

Поживна і цікава начинка для біляшів виходить з картоплі і м’ясного фаршу. Подавайте блюдо гарячим до сніданку або в якості перекусу. Можна доповнити сметаною і ароматною зеленню.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 18

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Картопля – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. У глибоку тарілку просіваємо борошно, цукор і сіль. Сюди ж вливаємо розтоплене вершкове масло, кефір і розбиваємо курячі яйця.

2. Ретельно вимішуємо продукти, поки не отримаємо гладке і еластичне тісто. Залишаємо його на час відпочивати.

3. В цей час готуємо начинку. Чистимо і промиваємо картоплю, нарізаємо його дрібними кубиками.

4. Розмішуєм картоплю в глибокій мисці і додаємо до нього фарш, сіль і спеції за смаком. Розмішуємо.

5. Повертаємося до тесту. Поділяємо його на невеликі рівні шматочки.

6. Кожен шматочок розгортаємо в невеликий гурток. По центру викладаємо начинку і загортаємо.

7. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди біляші і обсмажуємо до рум’яної скоринки. Готуємо на середньому вогні, щоб начинка добре пропеклась.

8. Гарячі біляші з м’ясом і картоплею викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий рецепт лінивих біляшів на кефірі з фаршем

Апетитні ледачі біляші можна приготувати на кефірі. Вони порадують вас швидким та простим приготуванням, за смаком продукт нагадає пишні м’ясні оладки. Підходить для сімейних сніданків або перекусів.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Кефір – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. З’єднуємо яйце з кефіром, сіллю, содою і цукром. Сюди ж просіваємо борошно і після ретельно збиваємо масу. Повинно вийти тягуче тісто рідкувате.

2. Шматочок розмороженого фаршу посипаємо спеціями за смаком. Це можуть бути сухі трави або суміш перців.

3. Далі пряне м’ясо занурюємо в тісто.

4. Ретельно розмішуємо вміст. Важливо, щоб фарш рівномірно розподілився.

5. З рослинною олією розігріваємо сковороду. Викладаємо підготовлене тісто для ледачих біляшів за допомогою ложки. Обсмажуємо з двох боків до хрусткої скоринки.

6. Готові біляші з м’ясом розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. Можна доповнити сметаною!

Соковиті біляші з м’ясом на заварне тісто, смажені на сковороді

Оригінальні та яскраві за смаком біляші виходять з хрусткого заварного тіста. Начиніть продукт м’ясним фаршем. Це зробить блюдо соковитим і ароматним. Порадуйте домашніх живильної гарячою закускою!

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Вода – 300 мл
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Фарш м’ясний – 0,3 кг
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. У глибокому посуді з’єднуємо половину борошна, цукор, сіль і розм’якшене вершкове масло. Заливаємо продукти половиною склянки окропу. Ретельно розмішуємо масу.

2. Далі вливаємо воду, що залишилася, просіваємо залишки борошна, і додаємо дріжджі. Руками вимішуємо тісто до однорідності і залишаємо його підніматися на 1 годину в теплому місці.

3. За цей час готуємо начинку. З’єднуємо заморожений м’ясний фарш зі спеціями за смаком.

4. Начиняємо шматочки підготовленого тіста фаршем і кладемо їх у розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо з обох боків до золотистої рум’яної скоринки.

5. Рум’яні і апетитні біляші з заварного тіста викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Готово!

Дуже смачні домашні біляші з курячим фаршем

З біляші можна приготувати з начинкою з курячого фаршу. Блюдо виходить ніжним і соковитим. Оцініть поживну ідею для вашого сімейного перекусу. Продукт однаково смачний в гарячому і охолодженому вигляді.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Молоко – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для начинки:

  • Фарш курячий – 0,3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за вуксу.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. У глибоку тарілку висипаємо сухі дріжджі і цукор.

2. Підігріваємо молоко і вливаємо його в суху масу. Розмішуємо віночком.

3. Залишаємо опару на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися.

4. Додаємо в опару сіль і всипаємо просіяне борошно. Ретельно розмішуємо вміст.

5. Залишаємо повітряне тісто підходити в тепле місце на 1 годину.

6. В цей час підготуємо м’ясну начинку. Розморожений курячий фарш змішуємо з сіллю, меленим чорним перцем і подрібненою цибулею.

7. З готового тіста ліпимо невеликі кружечки і розмішуєм в них начинку з курячого фаршу зі спеціями.

8. Щільно загортаємо біляші.

9. Обсмажуємо заготовку в сковороді з прогрітим рослинним маслом. Готуємо до яскравого рум’янцю.

10. Ніжні і соковиті біляші з начинкою з курячого фаршу готові. Можна подавати до столу!