Маючи під рукою мінімальний набір продуктів, наприклад, курячу грудку, сир і помідори, можна приготувати легкий, ароматний і до безумства смачну вечерю. До того ж, курці не потрібна тривала термічна обробка, завдяки чому готування значно скорочується за часом.
М’ясо по-французьки з курячого філе з помідорами і сиром в духовці
Ніжне куряче м’ясо, запечене в духовій шафі, має дуже приємну текстуру і просто тане в роті, а приготувати таку страву, та ще і доповненням з сиру і соковитих помідорів дуже просто і швидко.
Інгредієнти на
2 порц.
- Куряче філе 500 гр.
- Печериці свіжі 4 шт.
- Помідор 1 шт.
- Цибуля зелена ¼ пучка
- Сир 150 гр.
- Спеції для курки 2 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Масло рослинне 1 ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати куряче філе з помідорами і сиром в духовці? Готуємо продукти: м’ясо і овочі гарненько промиваємо під струменем води і даємо час обсохнути.
- Філе розрізаємо вздовж на дві частини і несильно відбиваємо молоточком.
- Приправляємо м’ясо сіллю і спеціями – втираємо з обох сторін.
- Складаємо відбивні один на одного і залишаємо на 15-25 хвилин просочуватися.
- Будь-який твердий сир натираємо на крупній тертці.
- Помідор ріжемо тонкими півкільцями.
- Свіжі печериці нарізаємо пластинами.
- Подрібнюємо кілька стебел зеленого лука.
- Деко застеляємо фольгою або пергаментним папером для випічки і змащуємо невеликою кількістю масла.
- Розкладаємо ароматне м’ясо.
- Наверх кожного шматочка викладаємо півкільця помідорів, гриби і злегка присаливаем.
- На печериці щедро сиплемо натертий сир.
- Для прикраси посипаємо курку подрібненою зеленою цибулею і відправляємо в духовку на півгодини при температурі 180 градусів.
- Через 30 хвилин обережно виймаємо деко і подаємо до столу з картоплею або гречкою. Приємного апетиту!
Відбивні з курячого філе з сиром і помідорами
Вашій увазі представлений приголомшливий, але в теж час простий і низькокалорійний рецепт запеченого курячого філе під шубкою з твердого сиру і апетитних помідорів. Таке блюдо напевно сподобається і дітям, і дорослим, які дотримуються правильного харчування.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе курки – 200 гр.
- Помідори – 80 гр.
- Сир твердих сортів– 80 гр.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Спеції для курки – 2 гр.
- Сіль – 1-3 гр.
Процес приготування:
1. Готуємо продукти: птицю гарненько промиваємо під водою, промаківающімі кухонними рушниками, видаляємо прожилки і білі плівки. Нарізаємо сир і помідори.
2. Філе розрізаємо вздовж на рівні пластинки і злегка відбиваємо. Кожен шматочок з двох сторін посипаємо спеціями і сіллю.
3. Приправлене куряче м’ясо викладаємо у форму для запікання або деко і зверху викладаємо томат, нарізану кільцями.
4. Поверх скибочкою помідора – кладемо сир, нарізаний тонкими пластинами або ж натертий на тертці. Запікаємо близько півгодини при температурі 180 градусів.
5. Як тільки курка запеклася – перекладаємо порційно в тарілки і подаємо зі свіжим листовим салатом. Приємного апетиту!
Куряче філе з помідорами, сиром і майонезом
Блюдо, яке ідеально підходить, як для святкового столу, так і для сімейної вечері – куряча грудка а-ля «м’ясо по-французьки», запечена в духовці з апетитною скоринкою з сиру, помідорів і ріпчастої цибулі.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Томати – 3-5 шт.
- Сир – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 100 мл
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Першим ділом очищаємо цибулю від лушпиння, дрібно шаткуємо і заливаємо крутим окропом для того, щоб нейтралізувати зайву гіркоту.
2. Філе нарізаємо вздовж волокон, тобто поперек шматка.
3. Отримані скибочки акуратно відбиваємо кухонним молоточком і перекладаємо на деко або в форму для запікання (попередньо змазану олією).
4. Стиглі помідори нарізаємо кружечками середньої товщини.
5. Сир твердих сортів натираємо на крупній тертці.
6. Відбивні з птиці приправляємо, додаємо сіль за своїм смаком, і починаємо розігрівати духовку до температури 180 градусів.
7. Зливаємо надлишки води з лука і викладаємо невеликими порціями на кожен шматок м’яса.
8. Після кладемо кружечки помідорів.
9. Тонкою цівкою майонезу поливаємо помідори.
10. Щедро посипаємо курку подрібненим сиром.
11. Запікаємо в розігрітій духовці близько 25 хвилин і насолоджуємося.
Приємного апетиту!
Куряча грудка з помідорами, сиром і картоплею
Приготуємо ситне, ароматне і до безумства смачне блюдо, яке точно сподобається всім – запечена куряча грудка «під шубою» з сиру і з гарніром з картоплі. Витративши лише 10 хвилин свого часу, ми отримуємо повноцінний вечерю без зайвого масла, так як готування відбувається в духовці.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе куряче – 250 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Сир – 80 гр.
- Томати – 100 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Часник гранульований – 5 гр.
- Сіль – 3 гр.
- Спеції для курки – 5 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Грудку середнього розміру ретельно промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками.
2. Форму для запікання зовсім небагато промазуємо маслом і викладаємо м’ясо, посипаємо спеціями, гранульованим часником і сіллю.
3. Картоплю очищаємо від шкірки, ріжемо на кружечки і викладаємо в рівний шар поверх птиці.
4. Слайсы з картоплі поливаємо сметаною і розрівнюємо ложкою.
5. Цибулину нарізаємо тонкими півкільцями і розкладаємо на сметану.
6. Наступним шаром викладаємо тонко нарізаний помідор.
7. Зібране блюдо щедро посипаємо натертим на тертці сиром і відправляємо в духовку. Випікаємо 30-45 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Приголомшливо смачне і ніжне блюдо готове. Приємного апетиту!
Соковите і м’яке куряче філе з помідорами, сиром і грибами
Існує безліч способів, як приготувати курячу грудку, однак, самий популярний і святковий варіант – це філе під сиром, томатами і грибами запечений у духовій шафі. Блюдо дуже привабливо виглядає, відповідно, його з легкістю можна подавати на святковий стіл.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе куряче – 250 гр.
- Майонез/сметана – 2 ст. л.
- Шампіньйони – 3 шт.
- Томати – 2 шт.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Сир твердий – 50 гр.
- Сир – 50 гр.
- Часник – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка солодка – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо продукти: печериці, помідори і птицю обполіскуємо водою і просушуємо. М’ясо нарізаємо порційними шматками і злегка відбиваємо з допомогою кухонного молоточка, намагаючись не надірвати ніжне філе.
2. Відбивні посипаємо тими спеціями, які вам подобаються, додаємо сіль, перець і паприку по своєму смаку.
3. На кожен м’ясної скибочку викладаємо невелику кількість м’якого сиру (можна замінити сирним сиром) і розмазуємо.
4. Нарізані тонкими пластин печериці викладаємо на м’ясо.
5. Помідори ріжемо кружальцями і кладемо по кілька штук на кожну відбивну.
6. Отриману конструкцію» з різних компонентів рясно поливаємо майонезом для додання більш ніжного і вершкового смаку.
7. Всі шматочки курячого філе щедро посипаємо натертим сиром і відправляємо запікатися при температурі 180 градусів приблизно на 25-30 хвилин.
8. За бажанням, прикрашаємо блюдо листочками свіжої петрушки, і подаємо з молодим відварною картоплею. Насолоджуйтесь!
Ніжна куряча грудка з помідорами, кабачками і сиром
Готуємо легке блюдо без зайвих калорій з доступних продуктів – курки і кабачки, запечені в духовій шафі, без додавання великої кількості рослинної олії. Така вечеря прекрасно підійде тим, хто стежить за своєю вагою і дотримується правильного харчування.
Час готування – 1 ч. 5 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Кабачок – 350-500 гр.
- Сир – 100 гр.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Помідори – 3-4 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Філе нарізаємо невеликим кубиком і маринуємо сумішшю з часнику, пропущеного через прес, олії, солі і перцю – перемішуємо і залишаємо на півгодини.
2. Через 30 хвилин перекладаємо ароматне м’ясо на деко з високими бортами або у форму для запікання.
3. Молодий кабачок очищаємо від щільної шкірки і насіннєвий частини – ріжемо на шматочки.
4. Томати також подрібнюємо, додаємо до кубиків з кабачки, солимо, перчимо і добре перемішуємо.
5. Овочевими кубиками засипаємо філе птиці і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при температурному режимі близько 180 градусів.
6. Поки страву запікається – натираємо сир.
7. Після закінчення часу обережно виймаємо форму.
8. Овочі з куркою рясно посипаємо сиром і знову запікаємо близько 15-20 хвилин до повної готовності. Приємного апетиту!
Як смачно запекти куряче філе з помідорами, сиром і цибулею?
Коли гості на порозі, а в холодильнику порожньо – готуємо швидкий, смачний і святкова вечеря з елементарного списку продуктів: курки, помідорів, цибулі і майонезу. Таке гаряче блюдо розлетиться з тарілки буквально за пару секунд!
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Цибуля – 1 шт.
- Томати – 3 шт.
- Сир – 300 гр.
- Філе куряче – 2 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Філе нарізаємо тоненькими пластинами, перекладаємо в глибоку ємність і починаємо маринувати: сіль, спеції і майонез. Гарненько розмішуємо, накриваємо тарілкою і встановлюємо гніт для більш швидкої просочення.
2. Поки курка маринується, готуємо інші продукти: дрібно нарізану цибулю обсмажуємо до золотавої скоринки, помідори ріжемо кружальцями (якщо черрі то навпіл), сир натираємо на тертці.
3. Деко устеляємо фольгою або пергаментным листом для запікання, змащуємо маслом і викладаємо ароматне філе.
4. На кожен шматок м’яса шарами викладаємо спочатку пасеровану цибулю, потім помідори і сир. Випікаємо 35-40 хвилин при температурному режимі 180-190 градусів.
5. Соковите, ніжне м’ясо до столу подаємо з будь-яким гарніром і сезонними овочами. Приємного апетиту!
Куряче філе з помідорами і сиром у фользі
М’ясо курки дуже ніжна і делікатна, тому в процесі приготування дуже важливо не пересушити. З цим завданням відмінно справляється з фольги човник, яка не дозволяє соку розлитися по поверхні дека і зберігає філе м’яким, а залишилася підливою шалено смачно заправляти гарніри.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Філе куряче – 1 шт.
- Томат – 1 шт.
- Сир – 80 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- соєвий Соус – 4 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Петрушка – 4 гілочки.
- Базилік – ½ ч. л.
- Сіль – ¼ ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Першим ділом підготуємо всі продукти, які перераховані в інгредієнтах, викладемо їх на робочу поверхню.
2. Для маринаду в глибокій піалі з’єднуємо сушений базилік, соєвий соус, часник пропущений через прес або часникодавку) і кілька гілочок подрібненої петрушки.
3. Отриманим соусом заливаємо м’ясо і залишаємо в прохолодному місці на півгодини для просочення.
4. Томати та сир нарізаємо слайсами однакового розміру.
5. У філе робимо розрізи-кишені, в які акуратно вставляємо по шматочку сиру і помідора.
6. Для того щоб м’ясо після термічної обробки залишалося соковитим – готуємо заливку з сметани і одного натертого зубчики часнику.
7. Сметанно-часниковим соусом рясно змащуємо курку. З фольги формуємо «човник» і в ній відправляємо запікатися грудку при температурі 180 градусів 30 хвилин.
8. Таке гаряче блюдо ідеально поєднується з вареною гречкою і сезонними овочами. Приємного апетиту!