Куряче філе з помідорами і сиром в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Маючи під рукою мінімальний набір продуктів, наприклад, курячу грудку, сир і помідори, можна приготувати легкий, ароматний і до безумства смачну вечерю. До того ж, курці не потрібна тривала термічна обробка, завдяки чому готування значно скорочується за часом.

М’ясо по-французьки з курячого філе з помідорами і сиром в духовці

Ніжне куряче м’ясо, запечене в духовій шафі, має дуже приємну текстуру і просто тане в роті, а приготувати таку страву, та ще і доповненням з сиру і соковитих помідорів дуже просто і швидко.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Куряче філе 500 гр.
  • Печериці свіжі 4 шт.
  • Помідор 1 шт.
  • Цибуля зелена ¼ пучка
  • Сир 150 гр.
  • Спеції для курки 2 ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Масло рослинне 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати куряче філе з помідорами і сиром в духовці? Готуємо продукти: м’ясо і овочі гарненько промиваємо під струменем води і даємо час обсохнути.
  2. Філе розрізаємо вздовж на дві частини і несильно відбиваємо молоточком.
  3. Приправляємо м’ясо сіллю і спеціями – втираємо з обох сторін.
  4. Складаємо відбивні один на одного і залишаємо на 15-25 хвилин просочуватися.
  5. Будь-який твердий сир натираємо на крупній тертці.
  6. Помідор ріжемо тонкими півкільцями.
  7. Свіжі печериці нарізаємо пластинами.
  8. Подрібнюємо кілька стебел зеленого лука.
  9. Деко застеляємо фольгою або пергаментним папером для випічки і змащуємо невеликою кількістю масла.
  10. Розкладаємо ароматне м’ясо.
  11. Наверх кожного шматочка викладаємо півкільця помідорів, гриби і злегка присаливаем.
  12. На печериці щедро сиплемо натертий сир.
  13. Для прикраси посипаємо курку подрібненою зеленою цибулею і відправляємо в духовку на півгодини при температурі 180 градусів.
  14. Через 30 хвилин обережно виймаємо деко і подаємо до столу з картоплею або гречкою. Приємного апетиту!