Куряче філе з помідорами і сиром в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Маючи під рукою мінімальний набір продуктів, наприклад, курячу грудку, сир і помідори, можна приготувати легкий, ароматний і до безумства смачну вечерю. До того ж, курці не потрібна тривала термічна обробка, завдяки чому готування значно скорочується за часом.

М’ясо по-французьки з курячого філе з помідорами і сиром в духовці

Ніжне куряче м’ясо, запечене в духовій шафі, має дуже приємну текстуру і просто тане в роті, а приготувати таку страву, та ще і доповненням з сиру і соковитих помідорів дуже просто і швидко.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Куряче філе 500 гр.
  • Печериці свіжі 4 шт.
  • Помідор 1 шт.
  • Цибуля зелена ¼ пучка
  • Сир 150 гр.
  • Спеції для курки 2 ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Масло рослинне 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати куряче філе з помідорами і сиром в духовці? Готуємо продукти: м’ясо і овочі гарненько промиваємо під струменем води і даємо час обсохнути.
  2. Філе розрізаємо вздовж на дві частини і несильно відбиваємо молоточком.
  3. Приправляємо м’ясо сіллю і спеціями – втираємо з обох сторін.
  4. Складаємо відбивні один на одного і залишаємо на 15-25 хвилин просочуватися.
  5. Будь-який твердий сир натираємо на крупній тертці.
  6. Помідор ріжемо тонкими півкільцями.
  7. Свіжі печериці нарізаємо пластинами.
  8. Подрібнюємо кілька стебел зеленого лука.
  9. Деко застеляємо фольгою або пергаментним папером для випічки і змащуємо невеликою кількістю масла.
  10. Розкладаємо ароматне м’ясо.
  11. Наверх кожного шматочка викладаємо півкільця помідорів, гриби і злегка присаливаем.
  12. На печериці щедро сиплемо натертий сир.
  13. Для прикраси посипаємо курку подрібненою зеленою цибулею і відправляємо в духовку на півгодини при температурі 180 градусів.
  14. Через 30 хвилин обережно виймаємо деко і подаємо до столу з картоплею або гречкою. Приємного апетиту!

Відбивні з курячого філе з сиром і помідорами

Вашій увазі представлений приголомшливий, але в теж час простий і низькокалорійний рецепт запеченого курячого філе під шубкою з твердого сиру і апетитних помідорів. Таке блюдо напевно сподобається і дітям, і дорослим, які дотримуються правильного харчування.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе курки – 200 гр.
  • Помідори – 80 гр.
  • Сир твердих сортів– 80 гр.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Спеції для курки – 2 гр.
  • Сіль – 1-3 гр.

Процес приготування:

1. Готуємо продукти: птицю гарненько промиваємо під водою, промаківающімі кухонними рушниками, видаляємо прожилки і білі плівки. Нарізаємо сир і помідори.

2. Філе розрізаємо вздовж на рівні пластинки і злегка відбиваємо. Кожен шматочок з двох сторін посипаємо спеціями і сіллю.

3. Приправлене куряче м’ясо викладаємо у форму для запікання або деко і зверху викладаємо томат, нарізану кільцями.

4. Поверх скибочкою помідора – кладемо сир, нарізаний тонкими пластинами або ж натертий на тертці. Запікаємо близько півгодини при температурі 180 градусів.

5. Як тільки курка запеклася – перекладаємо порційно в тарілки і подаємо зі свіжим листовим салатом. Приємного апетиту!

Куряче філе з помідорами, сиром і майонезом

Блюдо, яке ідеально підходить, як для святкового столу, так і для сімейної вечері – куряча грудка а-ля «м’ясо по-французьки», запечена в духовці з апетитною скоринкою з сиру, помідорів і ріпчастої цибулі.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Томати – 3-5 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 100 мл
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Першим ділом очищаємо цибулю від лушпиння, дрібно шаткуємо і заливаємо крутим окропом для того, щоб нейтралізувати зайву гіркоту.

2. Філе нарізаємо вздовж волокон, тобто поперек шматка.

3. Отримані скибочки акуратно відбиваємо кухонним молоточком і перекладаємо на деко або в форму для запікання (попередньо змазану олією).

4. Стиглі помідори нарізаємо кружечками середньої товщини.

5. Сир твердих сортів натираємо на крупній тертці.

6. Відбивні з птиці приправляємо, додаємо сіль за своїм смаком, і починаємо розігрівати духовку до температури 180 градусів.

7. Зливаємо надлишки води з лука і викладаємо невеликими порціями на кожен шматок м’яса.

8. Після кладемо кружечки помідорів.

9. Тонкою цівкою майонезу поливаємо помідори.

10. Щедро посипаємо курку подрібненим сиром.

11. Запікаємо в розігрітій духовці близько 25 хвилин і насолоджуємося.

Приємного апетиту!

Куряча грудка з помідорами, сиром і картоплею

Приготуємо ситне, ароматне і до безумства смачне блюдо, яке точно сподобається всім – запечена куряча грудка «під шубою» з сиру і з гарніром з картоплі. Витративши лише 10 хвилин свого часу, ми отримуємо повноцінний вечерю без зайвого масла, так як готування відбувається в духовці.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Сир – 80 гр.
  • Томати – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Часник гранульований – 5 гр.
  • Сіль – 3 гр.
  • Спеції для курки – 5 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Грудку середнього розміру ретельно промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками.

2. Форму для запікання зовсім небагато промазуємо маслом і викладаємо м’ясо, посипаємо спеціями, гранульованим часником і сіллю.

3. Картоплю очищаємо від шкірки, ріжемо на кружечки і викладаємо в рівний шар поверх птиці.

4. Слайсы з картоплі поливаємо сметаною і розрівнюємо ложкою.

5. Цибулину нарізаємо тонкими півкільцями і розкладаємо на сметану.

6. Наступним шаром викладаємо тонко нарізаний помідор.

7. Зібране блюдо щедро посипаємо натертим на тертці сиром і відправляємо в духовку. Випікаємо 30-45 хвилин при температурі 180 градусів.

8. Приголомшливо смачне і ніжне блюдо готове. Приємного апетиту!

Соковите і м’яке куряче філе з помідорами, сиром і грибами

Існує безліч способів, як приготувати курячу грудку, однак, самий популярний і святковий варіант – це філе під сиром, томатами і грибами запечений у духовій шафі. Блюдо дуже привабливо виглядає, відповідно, його з легкістю можна подавати на святковий стіл.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Майонез/сметана – 2 ст. л.
  • Шампіньйони – 3 шт.
  • Томати – 2 шт.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сир – 50 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка солодка – за смаком.

Процес приготування:

1. Готуємо продукти: печериці, помідори і птицю обполіскуємо водою і просушуємо. М’ясо нарізаємо порційними шматками і злегка відбиваємо з допомогою кухонного молоточка, намагаючись не надірвати ніжне філе.

2. Відбивні посипаємо тими спеціями, які вам подобаються, додаємо сіль, перець і паприку по своєму смаку.

3. На кожен м’ясної скибочку викладаємо невелику кількість м’якого сиру (можна замінити сирним сиром) і розмазуємо.

4. Нарізані тонкими пластин печериці викладаємо на м’ясо.

5. Помідори ріжемо кружальцями і кладемо по кілька штук на кожну відбивну.

6. Отриману конструкцію» з різних компонентів рясно поливаємо майонезом для додання більш ніжного і вершкового смаку.

7. Всі шматочки курячого філе щедро посипаємо натертим сиром і відправляємо запікатися при температурі 180 градусів приблизно на 25-30 хвилин.

8. За бажанням, прикрашаємо блюдо листочками свіжої петрушки, і подаємо з молодим відварною картоплею. Насолоджуйтесь!

Ніжна куряча грудка з помідорами, кабачками і сиром

Готуємо легке блюдо без зайвих калорій з доступних продуктів – курки і кабачки, запечені в духовій шафі, без додавання великої кількості рослинної олії. Така вечеря прекрасно підійде тим, хто стежить за своєю вагою і дотримується правильного харчування.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Кабачок – 350-500 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Помідори – 3-4 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Філе нарізаємо невеликим кубиком і маринуємо сумішшю з часнику, пропущеного через прес, олії, солі і перцю – перемішуємо і залишаємо на півгодини.

2. Через 30 хвилин перекладаємо ароматне м’ясо на деко з високими бортами або у форму для запікання.

3. Молодий кабачок очищаємо від щільної шкірки і насіннєвий частини – ріжемо на шматочки.

4. Томати також подрібнюємо, додаємо до кубиків з кабачки, солимо, перчимо і добре перемішуємо.

5. Овочевими кубиками засипаємо філе птиці і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при температурному режимі близько 180 градусів.

6. Поки страву запікається – натираємо сир.

7. Після закінчення часу обережно виймаємо форму.

8. Овочі з куркою рясно посипаємо сиром і знову запікаємо близько 15-20 хвилин до повної готовності. Приємного апетиту!

Як смачно запекти куряче філе з помідорами, сиром і цибулею?

Коли гості на порозі, а в холодильнику порожньо – готуємо швидкий, смачний і святкова вечеря з елементарного списку продуктів: курки, помідорів, цибулі і майонезу. Таке гаряче блюдо розлетиться з тарілки буквально за пару секунд!

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Цибуля – 1 шт.
  • Томати – 3 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Філе куряче – 2 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Філе нарізаємо тоненькими пластинами, перекладаємо в глибоку ємність і починаємо маринувати: сіль, спеції і майонез. Гарненько розмішуємо, накриваємо тарілкою і встановлюємо гніт для більш швидкої просочення.

2. Поки курка маринується, готуємо інші продукти: дрібно нарізану цибулю обсмажуємо до золотавої скоринки, помідори ріжемо кружальцями (якщо черрі то навпіл), сир натираємо на тертці.

3. Деко устеляємо фольгою або пергаментным листом для запікання, змащуємо маслом і викладаємо ароматне філе.

4. На кожен шматок м’яса шарами викладаємо спочатку пасеровану цибулю, потім помідори і сир. Випікаємо 35-40 хвилин при температурному режимі 180-190 градусів.

5. Соковите, ніжне м’ясо до столу подаємо з будь-яким гарніром і сезонними овочами. Приємного апетиту!

Куряче філе з помідорами і сиром у фользі

М’ясо курки дуже ніжна і делікатна, тому в процесі приготування дуже важливо не пересушити. З цим завданням відмінно справляється з фольги човник, яка не дозволяє соку розлитися по поверхні дека і зберігає філе м’яким, а залишилася підливою шалено смачно заправляти гарніри.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Томат – 1 шт.
  • Сир – 80 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • соєвий Соус – 4 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 4 гілочки.
  • Базилік – ½ ч. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Першим ділом підготуємо всі продукти, які перераховані в інгредієнтах, викладемо їх на робочу поверхню.

2. Для маринаду в глибокій піалі з’єднуємо сушений базилік, соєвий соус, часник пропущений через прес або часникодавку) і кілька гілочок подрібненої петрушки.

3. Отриманим соусом заливаємо м’ясо і залишаємо в прохолодному місці на півгодини для просочення.

4. Томати та сир нарізаємо слайсами однакового розміру.

5. У філе робимо розрізи-кишені, в які акуратно вставляємо по шматочку сиру і помідора.

6. Для того щоб м’ясо після термічної обробки залишалося соковитим – готуємо заливку з сметани і одного натертого зубчики часнику.

7. Сметанно-часниковим соусом рясно змащуємо курку. З фольги формуємо «човник» і в ній відправляємо запікатися грудку при температурі 180 градусів 30 хвилин.

8. Таке гаряче блюдо ідеально поєднується з вареною гречкою і сезонними овочами. Приємного апетиту!