Курка з овочами в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Курка з овочами в духовці – це смачне і цікаве блюдо для домашнього вечері або святкового столу. Ніжне куряче м’ясо в поєднанні з соковитими овочами нікого не залишить байдужим. Кращі рецепти для приготування такого частування ви знайдете в нашій кулінарній добірці. Порадуйте себе і своїх близьких!

Соковита курка, запечена з овочами у фользі в духовці

Курку з овочами можна приготувати в духовці у фользі. Завдяки такому способу, м’ясо вийде неймовірно ніжним і просоченим соком овочів. Ви отримаєте одночасно гаряче і гарнір для вашого домашнього обіду або вечері.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряче філе 500 гр.
  • Картопля 4 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для курки, за смаком
  • Масло рослинне 50 мл

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти курку з овочами в духовці? Куряче філе нарізаємо на тонкі довгі смуги. Ретельно натираємо їх сіллю і спеціями.
  2. На деко розстилаємо чотири шматочки фольги. У кожен викладаємо картоплю, моркву і цибулю, порізані тонкими кружечками.
  3. На овочі кладемо шматочки філе.
  4. Поливаємо продукти рослинним маслом і при необхідності додаємо спеції.
  5. Загортаємо страву у фольгу і відправляємо в духовку на 50 хвилин. Готуємо при 180 градусах.
  6. Після випікання акуратно розкриваємо фольгу і подаємо ароматну курку з овочами до столу. Готово!

Ніжна курка, запечена з овочами на деку в духовці

Ароматна курка, запечена з овочами, підійде для великого сімейного обіду, а також зможе стати головною стравою на святковому столі. Домашні та гості оцінять соковите і ніжне м’ясо з вже готовим гарніром.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Курка – 1,5 кг
  • Баклажан – 2 шт.
  • Цукіні – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Помідор – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Чебрець – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо овочі під водою і приступаємо до очищення від шкірки.

2. Далі всі продукти нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо їх на деко, обмазаний рослинним маслом. Посипаємо вміст сіллю і чебрецем.

3. Промиваємо курку і обмазуємо її куркумою і сіллю.

4. Також гарненько промазуємо м’ясо майонезом. Викладаємо підготовлений інгредієнт до овочів і відправляємо в духовку на 1,5 години. Випікаємо при температурі 200 градусів.

5. Після готовності курку поділяємо на частини і подаємо до столу разом із запеченими овочами. Приємного апетиту!

Дуже смачний рецепт курки, запеченого з овочами в рукаві

Курка, запечена в рукаві, ідеальна для подачі до святкового столу. Страва готується з овочами, що не потребує додаткового гарніру. Вас порадує аромат і соковитий смак м’яса.

Час приготування: 2 години

Час приготування:1 година 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Орегано – сушений – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Курку ретельно промиваємо під водою всередині і зовні. Готуємо необхідні спеції і очищаємо часник.

2. Змащуємо вершковим маслом курку, в тому числі і всередині. Потім натираємо її сіллю і спеціями. Також в курку кладемо часточки апельсина, половину зубчиків часнику і подрібнену зелень.

3. Чистимо моркву і картоплю. Нарізаємо овочі на невеликі шматочки.

4. В рукав для випікання кладемо столову ложку борошна і рівномірно розподіляємо її там.

5. Відправляємо в рукав курку з овочами. Зав’язуємо з обох сторін.

6. Зубочисткою робимо невеликі проколи в рукаві. Потім відправляємо блюдо в духовку на 1,5 години. Випікаємо при температурі 180 градусів.

7. Готову курку акуратно поділяємо на частини і подаємо до столу місці з овочами. Приємного апетиту!

М’яка і соковита курка з картоплею і овочами, запечені в духовці

Курка з картоплею та іншими овочами виходить особливо соковитою та ароматною при приготуванні в духовці. Просте і апетитне блюдо можна подавати на обід або вечерю.

Час готування: 1 година 25 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Курка – 1 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Морква – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Курку поділяємо на сегменти, промиваємо їх і викладаємо на деко, обмазаний рослинним маслом.

2. Картопля очищаємо від шкірки і моєму його.

3. Нарізаємо овоч великими часточками і укладаємо на курку.

4. Далі чистимо моркву і також промиваємо її.

5. Ріжемо моркву товстими кружечками і рівномірно розподіляємо їх по страві.

6. Додаємо сіль і будь сподобалися спеції. Випікаємо заготовку при 160 градусах 1 годину.

7. Готову курку з овочами розкладаємо по тарілках, доповнюємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Готово!

Покроковий рецепт приготування курки з овочами і рисом в духовці

Курка, запечена в духовці з овочами і рисом, — це ситне гаряче блюдо з готовим гарніром. Спробуйте оригінальний рецепт для вашого обіду або вечері. Вас порадує аромат і соковитість готових продуктів.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Стегна курячі – 4 шт.
  • Рис – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Часник – 4 шт.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – 2 ч. л.
  • Петрушка сушена – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячі стегна промиваємо в холодній воді, потім натираємо сіллю і посипаємо сушеної петрушкою. Даємо м’яса трохи настоятися.

2. Рис також промиваємо в холодній воді. Робимо це до тих пір, поки вода після крупи не стане повністю прозорою.

3. У форму для випікання, обмащений рослинним маслом, кладемо рис, далі подрібнені помідори, цибулю і зубчики часнику. Заливаємо вміст водою і додаємо паприці з чорним меленим перцем.

4. На крупу з овочами кладемо курячі стегна і відправляємо блюдо в духовку на 40 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.

5. Гарячу курку з гарніром їх рису і овочів розкладаємо по тарілках. Готово, можна подавати до столу!

Ароматне куряче філе з овочами, запечене в горщику

Курка з овочами, приготована в горщиках, виходить особливо соковитою і ароматною. Такий спосіб дозволяє зберегти всі корисні та поживні властивості продуктів. Рецепт підійде для сімейного обіду, а також для святкового вечері.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Дрібними кубиками нарізаємо баклажани в шкірці.

2. Посипаємо овоч сіллю і заливаємо невеликою кількістю холодної води. Залишаємо продукт на час. Це необхідно для того, щоб прибрати гіркоту овоча.

3. Чистимо моркву і ріжемо її тонкою соломкою.

4. Моркву обсмажуємо в рослинному маслі 2-3 хвилини.

5. Далі чистимо від насіння болгарські перці і подрібнюємо їх.

6. Перці також відправляємо в сковороду.

7. Чистимо кабачок від шкірки і ріжемо його на дрібні кубики.

8. Цибулю подрібнюємо тонкими кільцями.

9. Подрібнені овочі також викладаємо в сковороду. Сюди ж додаємо і вимочений баклажан. Продовжуємо тушкувати.

10. Поділяємо на дрібні шматочки помідорів.

11. Кладемо його в загальну масу разом з часником. Солимо за смаком і знімаємо з плити.

12. Куряче філе промиваємо, сушимо і ріжемо на невеликі кубики.

13. Порційно розкладаємо м’ясо по горщикам. Посипаємо їх сіллю і спеціями.

14. На м’ясо кладемо овочеву піджарку і ставимо горщики в духовку на 30 хвилин. Готуємо на високій температурі 200 градусів.

15. Готову страву можна викласти на тарілки, так і подавати в горщиках. Приємного апетиту!

Як запекти курку з овочами на шпажках в духовці?

Швидко цікаво приготувати курку з овочами можна в духовці, використовуючи кулінарні шпажки. Оригінальна подача, нагадує міні-шашлик, приємно здивує ваших домашніх або гостей.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Гриби печериці – 400 гр.
  • Помідор черрі – 200 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сік лимона – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Базилік сушений – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Перед початком приготування шпажки слід замочити в холодній воді. Достатньо однієї години.

2. Куряче філе ріжемо на рівні кубики. Поливаємо м’ясо лимонним соком, посипаємо сіллю, паприкою і подрібненим зубчиком часнику. Ретельно вимішуємо.

3. У тарілку з м’ясом додаємо вимиті черрі, нарізані печериці та болгарські перці. Додаємо сушений базилік і рослинне масло. Обережно перемішуємо масу, щоб інгредієнти не пом’ялися і не разломались.

4. Нанизуємо продукти на шпажки, чергуючи їх один з одним. Після цього страву відправляємо в духовку на 20 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів, періодично перевертаючи.

5. Викладаємо шпажки з куркою і овочами на тарілки і подаємо до столу. Готово!

Простий і смачний рецепт курки з овочами в банку в духовці

Хочете порадувати близьких цікавим і смачним обідом? Приготуйте курку з овочами в духовці. Особливість рецепту в тому, що продукти запікаються в банках, завдяки чому м’ясо виходить ніжним і соковитим.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 2 шт.
  • Кабачок – ½ шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче стегно промиваємо під водою і звільняємо від кісточки. М’ясо дрібно нарізаємо і викладаємо у велику миску.

2. Рівномірно посипаємо м’ясо паприкою, сіллю і чорним меленим перцем.

3. Подрібнюємо цибулю і часник. Відправляємо їх до м’яса і поливаємо майонезом. Гарненько розмішуємо масу.

4. Окремо нарізаємо кабачок і помідор кубиками середнього розміру.

5. На дно підлогу літрових банок викладаємо невеликий шар з маринованою курки.76

6. Далі додаємо кабачок і помідор.

7. Закриваємо овочі залишками м’яса.

8. Горлечка банок закриваємо фольгою. Відправляємо блюдо в духовку на 40 хвилин. Готуємо при температурі 200 градусів.

9. Запечене блюдо дістаємо їх духовки, знімаємо фольгу і даємо йому трохи охолонути.

10. Готову курку з овочами викладаємо на порційні тарілки. Подаємо до столу разом з гарніром. Приємного апетиту!

М’яка і соковита курка в духовці з овочами і сиром

Курка, запечена в духовці з сиром і овочами, виходить неймовірно соковитою і апетитною. Таке блюдо підійде як для домашнього обіду, так і для святкового столу.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Філе куряче – 350 гр.
  • Помідор – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кріп – за смаком.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Куряче філе розрізаємо на невеликі рівні шматочки. Відбиваємо м’ясо кухонним молотком.

2. Посипаємо шматочки філе борошном і кладемо їх у розігріту з маслом сковороду.

3. Обсмажуємо м’ясо з обох сторін. Додаємо сіль і чорний мелений перець.

4. Заготівлю викладаємо на тарілку і на час залишаємо.

5. Кубиками нарізаємо помідори, свіжий кріп подрібнюємо.

6. До помідорів з кропом додаємо подрібнений часник і майонез. Розмішуємо.

7. На деко розкладаємо м’ясо, на яке рівномірно розподіляємо овочеву заготовку.

8. Натираємо сир і посипаємо їм страву.

9. Випікаємо 20 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.

10. Соковита курка з овочами і сиром готова. Можна подавати до столу!

Як приготувати апетитну курку, фаршировану овочами?

Апетитну курку для вашого святкового столу можна приготувати в духовці, начинивши її ароматними овочами. Здивуйте гостей хрусткою скоринкою і соковитою начинкою.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1,5 кг
  • Капуста брюссельська – 200 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Дрібно нарізаємо цибулю і болгарський перець. Обсмажуємо овочі разом з брюссельською капустою в рослинному маслі. Солимо страву за смаком і готуємо близько 5-7 хвилин.

2. Гарненько промиваємо курку всередині і зовні, потім маринуємо її в майонезі з соєвим соусом, сіллю і спеціями. Ставимо продукт в холодильник на 1 годину.

3. Всередину маринованої курки викладаємо овочеву піджарку. Начинену заготівлю кладемо на деко з фольгою або пергаментом. Зверху посипаємо будь-якими спеціями.

4. Пов’язуємо курку або закриваємо шпажками, щоб начинка не випала. Відправляємо страву в розігріту до 220 градусів духовку на 1 годину.

5. Дістаємо рум’яну курку з хрусткою скоринкою з духовки і даємо їй трохи охолонути.

6. Акуратно розрізаємо курку, щоб була видна овочева начинка. Готово, можна подавати до столу!