Бефстроганов з курки – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Бефстроганов з курки – це просте в приготуванні і шалено смачна страва, з приготуванням якого впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні. Бефстроганов можна готувати в різних підливах, наприклад, з додаванням грибів або сметани. В якості основного компонента традиційно використовується ніжне куряче філе, яке після термічної обробки в буквальному сенсі розходиться по волокнах і тане в роті, залишаючи приємний післясмак.

Класичний бефстроганов з курки на сковороді

Класичний бефстроганов з курки на сковороді – це ніжне і тане в роті страва, яка приємно здивує вас своєю ніжною текстурою. Рекомендуємо вам використовувати м’якоть курячого стегна, а також трохи борошна для густоти соусу, який «прикрасить» будь-який гарнір.

Інгредієнти на
2 порц.

  • стегно Куряче 300 гр. (філе)
  • Цибуля ріпчаста 70 гр.
  • Сметана 20% 80 мл
  • Томатна паста 1 ч. л.
  • Вода 100 мл
  • Борошно 1 ч. л.
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Класичний бефстроганов з курки готується дуже просто. Куряче м’ясо обполіскуємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників, шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулі.
  2. Цибулину ріжемо тонкими півкільцями.
  3. Птицю нарізаємо довгастими смужками.
  4. протягом двох хвилин обсмажуємо на рослинному маслі цибульні півкільця, додаємо філе стегна і смажимо ще близько 4-5 хвилин.
  5. Напівготові компоненти посипаємо борошном і присмачую сметаною, а також пастою з перетертих томатів.
  6. Заливаємо вміст сковороди гарячою водою, активно перемішуємо і вмикаємо середній нагрів.
  7. Тушкуємо страву на помірному полум’я протягом 20-25 хвилин.
  8. Розкладаємо по тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді!