Бефстроганов з курки – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Бефстроганов з курки – це просте в приготуванні і шалено смачна страва, з приготуванням якого впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні. Бефстроганов можна готувати в різних підливах, наприклад, з додаванням грибів або сметани. В якості основного компонента традиційно використовується ніжне куряче філе, яке після термічної обробки в буквальному сенсі розходиться по волокнах і тане в роті, залишаючи приємний післясмак.

Класичний бефстроганов з курки на сковороді

Класичний бефстроганов з курки на сковороді – це ніжне і тане в роті страва, яка приємно здивує вас своєю ніжною текстурою. Рекомендуємо вам використовувати м’якоть курячого стегна, а також трохи борошна для густоти соусу, який «прикрасить» будь-який гарнір.

Інгредієнти на
2 порц.

  • стегно Куряче 300 гр. (філе)
  • Цибуля ріпчаста 70 гр.
  • Сметана 20% 80 мл
  • Томатна паста 1 ч. л.
  • Вода 100 мл
  • Борошно 1 ч. л.
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Класичний бефстроганов з курки готується дуже просто. Куряче м’ясо обполіскуємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників, шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулі.
  2. Цибулину ріжемо тонкими півкільцями.
  3. Птицю нарізаємо довгастими смужками.
  4. протягом двох хвилин обсмажуємо на рослинному маслі цибульні півкільця, додаємо філе стегна і смажимо ще близько 4-5 хвилин.
  5. Напівготові компоненти посипаємо борошном і присмачую сметаною, а також пастою з перетертих томатів.
  6. Заливаємо вміст сковороди гарячою водою, активно перемішуємо і вмикаємо середній нагрів.
  7. Тушкуємо страву на помірному полум’я протягом 20-25 хвилин.
  8. Розкладаємо по тарілках і подаємо до столу в гарячому вигляді!

Бефстроганов з курки зі сметаною

Бефстроганов з курки зі сметаною – це просте у приготуванні і дуже смачне блюдо, яке порадує ваші смакові рецептори. Сметана ідеально поєднується з ніжним курячим м’ясом, а також зі спеціями для птиці і ріпчастою цибулею. Обов’язково спробуйте!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ч. л.
  • Гірчиця російська – 1 ч. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Вода – 150 мл
  • Спеції для птиці – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиту і обсушену птицю нарізаємо смужками.

Крок 2. У мисці змішуємо сметану, пасту з томатів, гірчицю і борошно.

Крок 3. Заливаємо інгредієнти гарячою водою та інтенсивно перемішуємо до однорідної консистенції.

Крок 4. На розігрітому рослинному маслі злегка підрум’янюємо курку і закидаємо цибулю, нарізану півкільцями.

Крок 5. Через 3-4 хвилини перелити соус в сковороду до курячого м’яса, перемішуємо і заправляємо спеціями і меленим перцем.

Крок 6. Бефстроганов солимо і помішуємо, тушкуємо під кришкою на повільному вогні 15 хвилин.

Крок 7. Апетитне блюдо розкладаємо по порційних тарілках і знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Бефстроганов з курки з грибами

Бефстроганов з курки з грибами – це страва на швидку руку, яка вийде приготувати у кожного! Незважаючи на простий і доступний склад, бефстроганов вражає своїми смаковими характеристиками, а печериці і часник ідеально доповнюють філе.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Сметана – 1 склянка
  • Паприка мелена копчена – ½ ч. л.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену цибулину нарізаємо тонкими півкільцями і 2-3 хвилини пасеруємо на рослинній олії.

Крок 2. Потім у сковорідку відправляємо довільні скибочки грибів, перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин.

Крок 3. Обполіскуємо куряче філе, промаківающімі серветками і ріжемо на бруски.

Крок 4. Закидаємо філе до засмажки, готуємо на помірному полум’я 4-5 хвилин.

Крок 5. Паралельно у склянку наливаємо теплу воду і розчиняємо борошно.

Крок 6. До рум’яним компонентів видавлюємо зубці часнику, перемішуємо і прогріваємо все разом ще одну хвилину.

Крок 7. Посипаємо вміст сковороди сіллю і приправами, додаємо гірчицю і копчену паприку, ретельно розмішуємо.

Крок 8. Через 1-2 хвилини вливаємо борошняний розчин, доводимо до кипіння і тримаємо на середньому полум’я ще 2-3 хвилини.

Крок 9. Викладаємо до складу сметану, перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин.

Крок 10. Рекомендується використовувати сметану, жирністю не менше 20% і кімнатної температури, щоб запобігти згортання.

Крок 11. Викладаємо бефстроганов до гарніру і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Бефстроганов з курки з вершками

Бефстроганов з курки з вершками – це вишукана страва, що готується за лічені хвилини і підкорює з першої проби. Нарізане філе нудиться в кремообразном вершковому соусі, завдяки чому, повністю просочується ароматними спеціями.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Вершки 13% – 350 мл
  • Паприка солодка мелена – ¼ ч. л.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Часник – 1 зуб.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти: очищаємо цибулю, промиваємо куряче м’ясо і даємо час обсохнути.

Крок 2. Нарізку ріпчастої цибулі обсмажуємо на рослинній олії до м’якості і рум’яності.

Крок 3. До цибулі викладаємо філе, попередньо нарізане тонкими смужками.

Крок 4. Періодично помішуючи, смажимо компоненти близько 3-4 хвилин.

Крок 5. Всипаємо борошно пшеничне.

Крок 6. Активно перемішуємо і через хвилину тонкою цівкою вливаємо вершки.

Крок 7. Інгредієнти присипаємо чорним перцем, сіллю і паприкою.

Крок 8. Бефстроганов доводимо до кипіння і витримуємо на мінімальному нагріві під кришкою до бажаної густоти.

Крок 9. Страви даємо настоятися ще 7-10 хвилин і тільки потім переходимо до сервіровці. Приємного апетиту!

Курячий бефстроганов з огірками

Курячий бефстроганов з огірками – це інтерпретація популярного страви з яловичини. Однак замінивши червоне м’ясо ніжним філе, смак готового блюда зовсім не погіршується, а навпаки виходить в рази ніжніше. Огірочки надають м’ясу особливий пікантний смак.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Огірки мариновані – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сметана – 3-4 ст. л.
  • Вода – ½ склянки
  • Масло олію – для смаження.
  • Каррі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе розрізаємо на тонкі пластини і з двох сторін солимо і перчимо, відбиваємо за допомогою кухонного молоточка.

Крок 2. Підготовлене м’ясо нарізаємо шматочками. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями.

Крок 3. У сковорідку наливаємо олію і прогріваємо його, смажимо птицю до зміни кольору і додаємо цибулю, тушкуємо до готовності інгредієнтів.

Крок 4. Тим часом, дрібно ріжемо мариновані огірки.

Крок 5. Огірки разом з борошном, водою та сметаною відправляємо в сковороду, перемішуємо і кип’ятимо 2-3 хвилини.

Крок 6. Перед подачею присмачую сіллю, чорним перцем і каррі. Готуйте і отримуйте задоволення!

Бефстроганов з курячого філе зі сметанною підливою

Бефстроганов з курячого філе зі сметанною підливою – це легке і апетитне блюдо, яке ідеально підходить для подачі до сімейного обіду або вечері. Крім простоти приготування, бефстроганов також прекрасно гармонує з такими гарнірами, як відварний білий рис і паста.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • куряче Філе – 600 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Кубики курячого філе закидаємо в сковорідку з розігрітим рослинним маслом.

Крок 2. Обсмажуємо на середньому полум’я дочиста.

Крок 3. Додаємо цибулю, попередньо нарізаний півкільцями.

Крок 4. Продовжуємо теплову обробку до готовності двох компонентів.

Крок 5. Вмішуємо сметану і, якщо ви віддаєте перевагу більш рідкі підливи, то можна влити трохи води або бульйону, посипаємо спеціями.

Крок 6. Прогріваємо бефстроганов ще кілька хвилин, посипаємо рубаною зеленню і запрошуємо родину до столу. Приємного апетиту!