Фрикадельки в томатному соусі — це одна з найпопулярніших м’ясних страв, його можна подати практично з будь-яким гарніром. У статті зібрані 7 смачних рецептів фрикадельок в томатному соусі.
Як приготувати фрикадельки в томатному соусі на сковороді?
Фрикадельки в томатному соусі можна запекти в духовці або приготувати на сковороді. У першому випадку страва вийде менш жирним, зате обсмажені на сковороді фрикадельки будуть мати апетитну хрустку скоринку.
Інгредієнти на
3 порц.
- Фарш м’ясний 500 гр.
- Вода 8 ст. л.
- Томатний соус 8 ч. л.
- Приправи 1 ст. л.
- Зелень за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати фрикадельки в томатному соусі? У фарш додайте приправу і добре перемішайте. Якщо приправа містить сіль, м’ясо можна не солити.
- З фаршу зліпити невеликі фрикадельки, за розміром не більше волоського горіха.
- На розігріту сковороду влийте рослинне масло і обсмажте м’ясні кульки по 5-7 хвилин з кожного боку.
- Потім додайте воду і томатну пасту, зменшіть вогонь і тушкуйте під кришкою 20-25 хвилин, періодично перевертаючи фрикадельки. В кінці додайте рубану зелень.
- Подавайте фрикадельки в томатному соусі з будь-яким гарніром на свій смак.
Приємного апетиту!
Фрикадельки в томатному соусі, запечені в духовці
Дуже корисні і смачні фрикадельки в томатному соусі можна приготувати вдома в духовці. Ця страва може стати відмінною альтернативою котлет, смаженим на сковороді.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Фарш м’ясний – 900 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Морква – 200 гр.
- Рис круглий – 120 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сік томатний – 0,5 л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Повністю розморозьте фарш, овочі помийте і очистіть. Рис зваріть до готовності, потім злийте воду.
2. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте ножем. Обсмажте на рослинному маслі до м’якості.
3. Моркву натріть на тертці, додайте до цибулі на сковороду і смажте 4-5 хвилин, періодично помішуючи.
4. У мисці змішайте фарш з половиною овочевий засмажки, вареним рисом і яйцем. В отриману масу додайте сіль і мелений перець, добре перемішайте.
5. У другу половину засмажки влийте томатний сік, перемішайте і тушкуйте на середньому вогні, поки рідина трохи не випарується. Потім додайте сметану, перемішайте, готуйте ще 5 хвилин. Коли соус загусне, зніміть його з вогню.
6. З фаршу сформуйте круглі фрикадельки і розмістіть їх в жароміцної формі.
7. Фрикадельки залийте томатним соусом і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте блюдо 40-50 хвилин. Готові фрикадельки в томатному соусі посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Смачні фрикадельки з рисом у підливці з томатної пасти
Фрикадельки ще мило називають м’ясними їжачками, так як після гасіння рис починає виступати на поверхню і нагадує голки їжака. Блюдо дуже смачне і зробить соковитим будь гарнір.
Час готування: 100 мін.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-7.
Склад:
- Фарш – 650 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Рис – 100 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 2-3 зуб.
- Для томатного соусу:
- Пюре з томатів – 350-400 мл
- Сіль – за смаком.
- Базилік сушений – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
1. Рис промийте кілька разів і відваріть до готовності. У мисці змішайте фарш, подрібнену цибулю, часник, варений рис, куряче яйце, сіль і мелений перець.
2. Змочіть Руки водою і сформуйте з фаршу круглі фрикадельки. Форму для запікання змастіть рослинний маслом і викладіть в неї фрикадельки. Форму відправте в духовку, розігріту до 200 градусів на 20-30 хвилин.
3. Томатне пюре перекладіть в каструлю з товстим дном, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Додайте в підливку сіль і сухий базилік.
4. Томатним соусом залийте фрикадельки, прикрийте форму фольгою і поверніть в духовку. Запікайте блюдо при 180 градусах ще 30-40 хвилин.
5. Блюдо виходить дуже смачним і апетитним на вигляд. Посипте його зеленню і подавайте з гарніром на свій смак.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування фрикадельок в томатно-сметанному соусі
Фрикадельки в томатно-сметанному соусі виходять ніжними і соковитими. В якості ідеального гарніру до них підійде варена картопля або гречана каша.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Фарш – 500 гр.
- Рис – 100 гр.
- Булка – 50 гр.
- Молоко – 70-90 мл
- Для соусу:
- Паста томатна – 350 мл
- Сметана – 350 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Рис відваріть до готовності.
2. Булочку замочити у молоці, потім розімніть її руками.
3. До фаршу додайте розм’якшену булку, варений рис, сіль і перець, добре перемішайте інгредієнти.
4. Для соусу змішайте томатну пасту і сметану, посоліть і приправте його за смаком. Якщо соус вийшов дуже густим, його можна розбавити кип’яченою водою.
5. З фаршу зліпити круглі фрикадельки, викладіть їх в жароміцну форму.
6. Фрикадельки залийте соусом і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40-45 хвилин.
7. Готові фрикадельки посипте рубаною зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Ніжні і соковиті фрикадельки в томатно-вершковому соусі
Апетитні і смачні фрикадельки в нежнейшем томатно-вершковому соусі припадуть до смаку і дорослим, і дітям. Страва найкраще підійде для обіду або вечері, головне не забудьте в соус додати улюблені приправи.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Рис – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Для томатно-вершкового соусу:
- Помідори – 400 гр.
- Вершки – 100 мл
- Вода – 0,5 л.
- Базилік – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Рис зваріть до готовності, потім відкиньте на сито.
2. У миску викладіть фарш, додайте подрібнену цибулю і часник, куряче яйце, варений рис, мелений перець і сіль, все добре перемішайте.
3. Змочити руки у воді і сформуйте округлі фрикадельки. Обсмажте їх на рослинному маслі до рум’яної скоринки по 2-3 хвилини з кожного боку.
4. Приготуйте томатно-вершковий соус. Викладіть В сотейник терті на тертці помідори, влийте вершки, додайте сіль, мелений перець і базилік. Потім влийте окріп, перемішайте.
5. Викладіть соус фрикадельки, закрийте сковороду кришкою, доведіть соус до кипіння. Далі зменшіть вогонь і тушкуйте страву 25-30 хвилин.
6. Фрикадельки в томатно-вершковому соусі готові, можна подавати з гарніром на свій смак.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт фрикадельок з квасолею в томатному соусі
Оригінальний рецепт фрикадельок з овочевими добавками. Блюдо виходить соковитим, поживним, самодостатнім і не потребує ніяких гарнірів.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 450 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Помідори – 300 гр.
- Перець болгарський – 100 гр.
- Квасоля консервована – 250 гр.
- Базилік сушений – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю очистіть і одну цибулину прокрутіть через м’ясорубку. Змішайте фарш, цибулю і куряче яйце. Фарш посоліть і приправте, ще раз перемішайте.
2. Сформуйте фрикадельки невеликого розміру.
3. Помідори помийте, зробіть на них хрестові надрізи і опустіть на пару хвилин в окріп. Потім від надрізу зніміть шкірку.
4. На розігрітій сковороді обсмажте фрикадельки по 2-3 хвилини з кожного боку.
5. Потім додайте на сковороду нарізаний болгарський перець і ріпчасту цибулю. Помідори натерти на тертці, отриману масу перекладіть на сковороду. Тушкуйте страву під кришкою 15-20 хвилин.
6. Після цього додайте квасолю, базилік, перець чорний мелений і сіль за смаком. Продовжуйте готувати ще 10-15 хвилин.
7. В кінці додайте рубану зелень і зніміть сковороду з вогню. Фрикадельки з квасолею в томатному соусі подавайте на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачні рибні фрикадельки в томатному соусі?
Легка, майже дієтична інтерпретація всіма улюблених фрикадельок в томатному соусі. Замість звичайного м’ясного фаршу буде використано рибне філе. Блюдо виходить дуже смачним, соковитим і корисним.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Філе кети – 700 гр.
- Крихти хлібні – 100 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Для соусу:
- Помідори у власному соку – 500 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Паприка – 1 ч. л.
- Зіра мелена – 1 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Цукор – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Рибне філе прокрутіть через м’ясорубку, додайте до фаршу подрібнений хліб, порізану зелень і куряче яйце. Перемішайте, посоліть і приправте за смаком.
2. Руки змочіть холодною водою і зліпіть круглі фрикадельки. Поки готується соус, фрикадельки можна прибрати в холодильник.
3. Зубчики часнику і ріпчасту цибулю покладіть в блендер, подрібнити овочі. Отриману масу пасеруйте на олії, потім додайте мелену паприку і зіру.
4. Далі додайте на сковороду подрібнені помідори, сіль і цукор, тушкуйте на середньому вогні близько 15 хвилин, періодично помішуйте.
5. Потім в томатний соус викладіть рибні фрикадельки. Накрийте Сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні 15-20 хвилин.
6. Подавайте рибні фрикадельки в гарячому вигляді з вареним рисом і зеленню.
Приємного апетиту!