Гуляш зі свинини з підливкою на сковороді – це апетитна гаряча страва, яка чудово підходить для збалансованого і дуже смачного сімейного обіду або вечері. Завдяки тривалому томлінню в домашньому соусі, м’ясо стає неймовірно ніжним і в буквальному значенні слова розходиться по волокнах, при найменшому тиску приладами. Рекомендується подавати свинину, приготовлену в такий спосіб, з гарніром, щедро литим насиченим підливом. Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете використовувати як доповнення, томатну пасту, вершки або сметану – смачно буде в будь-якому випадку!
Класичний гуляш зі свинини на сковороді з підливою
Класичний гуляш зі свинини на сковороді з підливою – це страва, яка знайома кожному ще з часів СРСР. Гуляш взагалі можна приготувати не тільки зі свинини, але також з птиці, яловичини, проте, використовуючи, наприклад, тазостегнову частину, страва виходить неймовірно соковитою.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Свинина – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. (Великий)
- Морква – 1 шт.
- Олія соняшникова – 50 мл.
- Томатная паста – 3 ст.л.
- Мука – 2 ст.л.
- Вода – 200 мл.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції для свинини – за смаком
Процес приготування:
Гуляш із свинини з підливою на сковороді готується дуже просто. М’ясо зачищаємо від плівок і прожилок, обдаємо водою і розрізаємо на пластини або бруски.
У сковороді з високими бортами розжарюємо олію і закидаємо свинину, випарюємо вологу і підрум’янюємо. Солимо.
Не гаючи часу, натираємо на тертці моркву і нарізаємо цибулину.
Вказану кількість пасти з томатів розводимо в половині склянки води.
Цибулеві шматочки висипаємо до м’яса і обсмажуємо 10 хвилин. Далі заливаємо інгредієнти томатним соком і посипаємо приправами.
Додаємо морквину, перемішуємо і томимо на повільному вогні 20 хвилин.
Потім вливаємо воду, що залишилася і вводимо борошно, ретельно перемішуємо і гасимо під прочиненою кришкою ще 15 хвилин.
За пару хвилин до готовності, занурюємо у підливу лавровий лист.
Гуляш із свинини з підливою на сковороді готовий! Подаємо страву в глибоких порційних піалах, відразу після приготування. Смачного!