Класична шурпа з баранини – 8 покрокових рецептів приготування з фото

Класична шурпа з баранини – популярна страва традиційної узбецької кухні. Використання баранини робить його ще більш ситним і яскравим смаком. А приготування на багатті подарує неповторний апетитний аромат. Для виконання кулінарної ідеї рекомендуємо скористатися перевіреними рецептами з нашої збірки.

Шурпа з баранини в казані на вогнищі — класичний рецепт

Справжня шурпа з баранини найкраще готується в казані і на багатті. Ви отримаєте ситне, наваристое і неймовірно ароматне блюдо. Апетитне частування нагодує всю сім’ю за дружним обіднім столом.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Баранина 500 гр. на кістки
  • Картопля 5 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Помідор 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» 1 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Паприка 1 ч. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Зелень 1 пучок

Процес приготування:

  1. Як приготувати шурпу з баранини по класичному рецепту? Спочатку підготуємо всі необхідні овочі. Ретельно промиваємо і очищаємо їх. Щоб картопля не потемніла, можна відразу залити холодною водою.
  2. Баранину при необхідності рубаємо на більш дрібні шматочки. Відразу ж м’ясо викладаємо в казан, попередньо политий олією. Встановлюємо конструкцію на вогнище і підрум’янюємо продукт.
  3. нарізаємо Тонкими півкільцями ріпчасту цибулю і додаємо його до м’яса. Перемішуємо вміст і також підрум’янюємо.
  4. Далі заливаємо обжарку водою, додаємо сіль і спеції. Половинками нарізаємо картоплю, більш дрібними шматочками перець, помідор, моркву і часник. Відправляємо овочі на блюдо і готуємо його до м’якості всіх інгредієнтів.
  5. На приготування піде приблизно 2-2,5 години. Подаємо готову шурпу в гарячому вигляді, прикрасивши подрібненою зеленню. Приємного апетиту!