Котлети на пару в мультиварці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Котлети на пару в мультиварці — просте, смачне і дуже корисна страва. Доведено, що при приготуванні на пару зберігається максимальна кількість вітамінів і мінералів. Також там не використовується жир, а значить, їжа дуже корисна для травлення. Традиційно її рекомендують всім, хто стежить за здоров’ям, тому котлети на пару швидко увійдуть у ваш раціон.

Як приготувати курячі парові котлети в мультиварці Редмонд?

Вважається, що курка – улюблене м’ясо дітей, але немає сумнівів, що дорослі теж оцінять парові курячі котлети в мультиварці. М’ясо вийде смачним і м’яким, не втративши при цьому свої корисні властивості. Так що скоріше зберігайте рецепт, тому що тепер ви будете звертатися до нього часто.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Молоко коров’яче 50 мл
  • Куряча грудка 400 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Батон 40 гр.
  • Цибуля ріпчаста 50 гр.
  • Морква 50 гр.
  • Спеції для курки, за смаком
  • Зелень за смаком
  • Соуси за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати дієтичні котлети на пару в мультиварці Редмонд? Відокремлюємо від кірок білий хліб і нарізаємо його на невеликі шматки. Опускаємо їх у миску з молоком, щоб вони добре розмокли. Залишаємо приблизно на 5 хвилин, після чого дістаємо і розминаємо хліб з допомогою виделки.
  2. Очищаємо курячу грудку від шкірки і нарізаємо на шматки, щоб їх було зручно пропускати через м’ясорубку. Також фарш можна приготувати і в блендері. Якщо поруч немає цих кухонних агрегатів, то подрібнити грудку можна і ножем. У будь-якому випадку домашній фарш буде краще магазинного.
  3. Миємо та очищаємо моркву і цибулю. Моркву натираємо на дрібній тертці. Цибулю нарізаємо дуже дрібно, щоб візуально він не був помітний в готовому блюді.
  4. Замішуємо фарш, додаємо в нього яйце, размокнувший білий хліб і дрібно нарізані овочі. Добре перемішуємо виделкою, посипаємо сіллю. Якщо хочете, то можна додати спеції. З отриманої суміші ліпимо невеликі за розміром котлети.
  5. Підготовлені м’ясні кульки викладаємо на решітку в підставку для страв, які готуються на пару. У чашу мультиварки заливаємо півлітра води. Закладаємо підставку з котлетами в мультиварку і закриваємо.
  6. Встановлюємо в мультиварці Редмонд режим «Варка на пару». Якщо є така функція, як приготування під тиском, то виставлене час буде дорівнює 20 хв. Якщо така функція не передбачена, то час приготування займе 1 годину. Після звукового сигналу про завершення не відкривайте мультиварку відразу, почекайте 5 хвилин. Потім розкладіть парові котлети по тарілках і, якщо любите соус і зелень, то можете залити котлети підливою або додати зверху кріп або петрушку. Приємного апетиту!

Ніжні котлети з курячого філе на пару в мультиварці Поларіс

Парові котлети – це повноцінне і дуже корисне блюдо, яке також відмінно підійде людям з різними харчовими захворюваннями, маленьким дітям і тим, хто хоче схуднути. Приготувати в мультиварці Поларіс їх можна дуже швидко, тому більше не відмовляйте собі в цьому задоволенні.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Індичка – як альтернатива.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Білий хліб – 50 гр.
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Моркву – за смаком.
  • Капуста – за смаком.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло рослинне – 20 мл
  • Сіль – 20 гр.
  • Перець чорний мелений – 20 гр.
  • Соус – за смаком.

Процес приготування:

1. Вимиваємо і висушуємо куряче філе. Нарізаємо на шматочки і пропускаємо через м’ясорубку. Краще зробити це двічі. Також можна використовувати змішаний фарш: з курки і індички. Це додасть велику насиченість смаку готового страви. Тим більше, що індичка прискорює метаболізм, а це дозволяє швидше скидати вагу. Ще у фарш можна додати свіжі овочі: терту моркву, капусту. Так фарш стане більш соковитим. Трохи теплому молоці пару хвилин розмочуємо білий хліб, потім легенько віджимаємо його. Очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю.

2. На мультиварці Поларіс вибираємо режим «Мій рецепт plus (мультиповар)», встановлюємо температуру 160 градусів. Трохи обсмажуємо цибулю: буквально протягом 5 хвилин.

3. У ємності для приготування змішуємо фарш, вимочений білий хліб, яйце і злегка обсмажену цибулю. Не забуваємо про сіль і перець. Добре вимішуємо фарш і ліпимо невеликі круглі котлети. Щоб вони краще тримали форму і не розвалилися в процесі приготування, м’ясний фарш потрібно відбити, тобто покидати його про тверду поверхню або дно миски. Також фарш повинен трохи постояти за цей час хліб вбере в себе сік з м’яса і стане ніжніше.

4. Закладаємо котлети в чашу мультиварки і вибираємо режим «Варка на пару», який займе у нас 20 хв. Відкривати кришку в процесі не рекомендується.

5. Готову страву можна подавати до столу. Якщо хочете, то доповнити парові котлети можна яким-небудь соусом: наприклад, сметанним, йогуртовим або томатним, але це трохи підвищить калорійність страви. Приємного апетиту!

ПП дієтичні котлети з курячого філе на пару

Головне в приготуванні ПП страв – це відмовитися від олії і процесу обжарювання. Готувати на пару набагато корисніше: так продукти не втрачають корисних властивостей. Дієтичні котлети на пару, мають всі шанси стати головною стравою дня всіх тих, хто веде підрахунок калорій, тому що вони поживні і корисні.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Склад:

Філе куряче – 400 гр.

Цибуля ріпчаста -90 гр.

Сухарі панірувальні – 3 ст. л.

Сіль – за смаком.

Яйце – 1 шт.

Перець чорний мелений – за смаком.

Зелень – за смаком.

Кабачок – за смаком.

Капуста – за смаком.

Процес приготування:

1. Дієтичні котлети на пару завжди готують з пісного м’яса: яловичина, курятина, кролятина, індичка. Ми вибрали курку, але ви можете вибрати з особистих переваг. Головне, щоб м’ясо було без сала. Акуратно зрізаємо з філе плівку і жир, обмиваємо і нарізаємо на середні шматки. Пропускаємо через м’ясорубку.

2. Ріпчасту цибулю позбавляємо від лушпиння, вимиваємо і ділимо на часточки. Додавати його обов’язково: він пустить сік, який зробить котлети м’якими і ніжними. Цибулю можна нашаткувати або натерти, а потім разом з фаршем ще раз провести через м’ясорубку.

3. У готовий фарш додаємо яйце і, якщо хочете, сіль і перець. Отриману масу добре вимішуємо і ставимо в холодильник. Основна проблема, з якою можна зіткнутися в приготуванні ПП страв, – це втрата соковитості. У випадку з котлетами уникнути цього можна, якщо додати кабачок натертий або дрібно нарізану білокачанну капусту. Також корисно використовувати зелень, щоб підсилити аромат котлет. Але все це залежить від ваших особистих смаків.

4. Через півгодини виймаємо форму з холодильника, беремо вологу столову ложку і дістаємо з її допомогою фарш з миски, формуючи котлети руками: вони теж повинні бути мокрими, інакше фарш прилипне. Кожну із заготовок окремо обвалюють у панірувальних сухарях.

5. Викладаємо котлети в каструлю, духовку або пароварку. Загальне правило полягає в тому, щоб не перетримати котлети. Середній час приготування в мультиварці і пароварці – 15 хв. Якщо готуєте в духовці, то замість масла в антипригарних цілях використовувати фольгу або спеціальний пергамент. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин. Котлети краще подавати гарячими, а також зі свіжими овочами, рисом чи гречкою. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт парових котлет з індички в мультиварці

Індичку заслужено називають одним з найбільш корисних видів м’яса. Її радять давати дітям, людям з харчовими захворюваннями, тим, хто худне, спортсменам і багатьом іншим. Парові котлети в мультиварці – це відмінне застосування для індички і гарантовано насичений і повноцінний прийом їжі для вас.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 11.

Склад:

Філе індички – 600 гр.

Кефір – 100 мл

Яйце куряче – 1 шт.

Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Сухарі панірувальні – 6 ст. л.

Вода – 1 склянка

Сіль харчова – за смаком.

Масло вершкове – за смаком.

Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо індички якісно промиваємо під проточною водою і зрізаємо на поверхні наявну плівку. На пару хвилин відкладаємо м’ясо в сторону, щоб стекла вода. Потім нарізаємо невеликими шматками і перекручуємо на м’ясорубці. Після цього очищаємо від лушпиння цибулину і вдруге м’ясо прокручуємо, але тепер вже з додаванням цибулі. Так м’ясо буде більш соковитим. Цього ж ефекту, якщо хочете, можна домогтися при додаванні в фарш вершкового масла.

2. Отриману масу ретельно перемішуємо: можна руками. Вбиваємо в цю ж ємність яйце, вливаємо кефір. Якщо хочете, можете додати у фарш сіль та перець.

3. В м’ясну масу засипаємо панірувальні сухарі. У випадку, якщо у вас немає куплених, то їх можна швидко заготовити самостійно. Візьміть кілька скибочок хліба, висушіть їх на вікні або в мікрохвильовій печі і подрібніть: так ви зможете замінити магазинний варіант панірування.

4. Тепер формуємо кульки з готового фаршу. Робити це краще вологими руками, щоб м’ясо не прилипало. Ліпіть не надто великі котлети, щоб вони встигли просочитися спеціями, якщо ви їх додавали. Отримані заготовки укладаємо в спеціальний контейнер для готування на пару. Зробіть це так, щоб вони не стикалися один з одним. Чашу для варіння на пару обов’язково змащують будь-яким маслом, щоб вже готові котлети легко відходили від форми.

5. Закладаємо цей контейнер в мультиварку. В ній виставляємо режим «Пар». На дно пароварки заливаємо склянку води. Відповідно, встановлюємо підставку так, щоб вона була вище рівня води. Приготування в цьому режимі займе у нас 25 хв. По закінченню цього часу котлети з індички на пару будуть готові подавати їх рекомендується з зеленню або овочами. Приємного апетиту!

Ніжні і неймовірно смачні рибні котлети на пару в мультиварці

Є величезна кількість різновидів котлет: в тому числі для тих, хто не вживає м’ясо, котлети з риби – відмінне рішення. Риба сама по собі дуже корисна своїми мікроелементами, а враховуючи, що в мультиварці вона не втратить корисні властивості, то страва буде просто незамінним.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Філе рибне – 800 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Батон – 150 гр.
  • Молоко – 150 мл
  • Вода – 150 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Лавровий лист – за смаком.

Процес приготування:

1. Зрізаємо від кірки білого батона, залишаємо тільки м’якуш і замочуємо його в теплому молоці. Швидко підігріти молоко можна в мікрохвильовці.

2. Очищаємо цибулю від лушпиння і максимально подрібнюємо його, тому що великі шматки цибулі можуть неприємно відчуватися в готовому блюді. Приберіть з лука зайву воду. Якщо не хочете різати цибулю самостійно, то можна буде розрізати його на кілька частин і пропустити через м’ясорубку разом з рибою.

3. Подрібнюємо рибу за допомогою м’ясорубки. Якщо риба у вас була замороженою, то розморожувати її потрібно тільки при кімнатній температурі: не варто прискорювати цей процес, наприклад, в мікрохвильовці. Прокручувати рибу в м’ясорубці двічі не потрібно: можна взагалі не використовувати цей кухонний агрегат, а порубати рибу самостійно ножем, тоді котлети вийдуть більш цілісними. У будь-якому випадку обов’язково треба віджати з риби всю зайву воду і покласти її на паперову серветку.

4. Хлібний м’якуш дістаємо з миски з молоком і раздавливаем його виделкою. У ємності змішуємо рибу, хліб і цибулю. Розбиваємо в готову суміш яйце. Також можна додати сіль і спеції, але в цьому випадку краще спиратися на особисті смакові уподобання. Рибну масу якісно перемішуємо, поки вона не стане однорідною. Якщо бачите, що заготівля вийшло занадто рідкою, то довести її до потрібної консистенції можна за допомогою 2 ст. л. крохмалю або манної крупи.

5. Змочуємо руки рослинним маслом і робимо з фаршу котлети: розмір і форму можна вибирати самостійно. Не обвалюйте заготовки в панірувальних сухарях: в цьому немає необхідності. Укладаємо рибні котлети в чашу-пароварку або грати з вашої мультиварки.

6. На дно чаші виливаємо воду, а над нею встановлюємо грати або контейнер з заготовленими котлетами. Якщо аромат готового страви має для вас велике значення, то у воду можна додати лавровий лист або горошини чорного перці. На мультиварці встановлюємо режим «На пару» і запускаємо її.

7. Якщо цей режим в мультиварці не передбачений, то вибираємо режим «Рис/риба» або «Гасіння». Час, який необхідно для повного приготування рибних котлет, – це 30 хв. Але якщо в мультиварці є функція скороварки, то час треба зменшити в два рази. Отримані котлети повинні бути м’якими, легкими і світлими. Традиційно їх подають з картоплею, пюре, овочами та зеленню. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування яловичих котлет в мультиварці Панасонік

Котлети – одне з найбільш поширених м’ясних страв, і дуже часто для них використовують яловичину. Це м’ясо володіє насиченим смаком і входить в число найбільш корисних. Приготувати яловичі котлети в мультиварці можна швидко і легко, а враховуючи користь даного страви, робити це ви будете часто.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Яловичина – 600 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Батон – 50 гр.
  • Вода – 2 склянки
  • Цибуля – за смаком.

Процес приготування:

1. Обріжте м’ясо від усього зайвого, вимийте його і поріжте на шматки. Після цього пропустіть його через м’ясорубку, щоб вийшов фарш. Добре перемішайте його руками, щоб він став однорідним. Якщо хочете збільшити соковитість котлет, то разом з м’ясом покладіть в м’ясорубку цибулю, попередньо розрізавши його на кілька частин.

2. Зріжте з шматка батону кірки, залиште тільки м’якоть. Її залийте молоком і залиште на пару хвилин, щоб вона розбухла. Але якщо ваш фарш з якоїсь причини вийшов рідким, то це дія краще пропустити.

3. Відіжміть батон і додайте його в миску до фаршу. Туди ж всипте сіль, зелень і спеції, якщо хочете. Правильніше всього використовувати тільки натуральні спеції: саме вони зможуть наситити м’ясо додатковим смаком і ароматом. Якісно вимісіть масу, після чого додайте яйця і ще раз добре перемішайте.

4. Сформуйте з фаршу невеликі котлети і акуратно укладіть їх у піддон або решітку для мультиварки.

5. Закип’ятіть 2 склянки води і залийте їх у чашу мультиварки. Помістіть над водою ємність з котлетами. Встановіть режим «Варка на пару»: час приготування займе 30 хв. Пам’ятайте, що в процесі вам потрібно пару раз перевернути котлети. Подавати парні яловичі котлети краще гарячими. Приємного апетиту!

Соковиті і ніжні січені котлети з курки на пару

Я сиджу на дієті. А мені лікарі заборонили смажене. Ці та інші обмеження в їжі раз за разом змушує людей переглядати свій раціон харчування і відмовлятися від улюблених страв. До котлет всі звикли з дитинства, і ми знайшли спосіб зробити їх швидко, безпечно для здоров’я і без втрати користі: на пару.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Філе куряче – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
  • Зелень рубана – 2 щіпка.

Процес приготування:

1. Очищаємо куряче філе, вимиваємо його і рубаємо на дрібні шматки за допомогою столового ножа.

2. З ріпчастою цибулею чинимо так само: вичищаємо, моєму і подрібнюємо.

3. Кладемо В ємність порзане філе і нарізану цибулю. Туди ж додаємо яйце, додаємо сіль і перець. Ретельно перемішуємо. Потім висипаємо в м’ясну масу панірувальні сухарі і знову добре замішуємо.

4. Формуємо котлети і викладаємо їх у чашу мультиварки для приготування. Виставляємо режим «На пару». Запропоноване час – 25 хв.

5. Дрібно нарізаємо зелень.

6. Готові котлети викладаємо на тарілку і посипаємо зеленню, це додасть аромату. Як гарнір краще використовувати не картоплю, каші і овочі. Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт приготування парових котлет з рисом

Для тих, кому смак звичайних котлет здається нудним, цей рецепт підійде як не можна краще. Рис додасть котлет смакову насиченість і користь. Ця страва також може вважатися дієтичним, адже його калорійність мала, але при цьому воно є цілком повноцінним поживним обідом або вечерею.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Склад:

Свинина – 500 гр.

Рис – 100 гр.

Цибуля ріпчаста – 2 шт.

Часник – за смаком.

Вода – 500 мл

Сіль – за смаком.

Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо м’ясо, позбавляємося від жив і нарізаємо на середні шматки.

2. Цибулю очищаємо від лушпиння, обполіскуємо і разом з м’ясом проводимо через м’ясорубку. Якщо хочете, то можна додати часник. Тоді його теж потрібно пропустити через м’ясорубку разом з іншими інгредієнтами.

3. Якісно промиваємо рис, поки вода не стане повністю прозорою. Змішуємо рис з фаршем. Якщо не любите прісні страви, то м’ясну масу необхідно посолити. Змішуємо рис з фаршем.

4. Формуємо котлети і викладаємо в контейнер так, щоб вони між собою не стикалися. Закладаємо контейнер в мультиварку. Вибираємо функцію «Варка». Встановлюємо час 30 хв.

5. Після звукового сигналу про завершення дістаємо готові котлети і даємо їм трохи відстоятися. Приємного апетиту!