биточки Курячі – це невеликі круглі котлетки. Вони вирізняються особливою соковитістю і ніжністю. Готують їх на сковороді в духовці, на пару, з додаванням підливи, сиру і інших продуктів. Використовуйте для цього яскраву кулінарну збірку з 7-і покрокових рецептів з докладним описом процесу.
биточки Курячі з підливою в духовці
Соковиті курячі биточки з підливою стануть чудовим блюдом для вашого обіду або вечері. Подавайте їх з картопляним пюре або іншими гарнірами за смаком. Беріть на замітку оригінальний рецепт.
Інгредієнти на
4 порц.
- Курка 600 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Часник 2 зуб.
- Петрушка за смаком
- Томатна паста 50 мл
- Сіль 1 ч. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Вода 300 мл
- Масло рослинне 50 мл
Процес приготування:
- биточки Курячі приготувати дуже просто. Курку прокручуємо в м’ясорубці.
- Доповнюємо фарш яйцем, сіллю і меленою паприкою.
- Вимішуємо масу до однорідності.
- Ліпимо з отриманого фаршу невеликі круглі котлетки і смажимо їх на олії до появи рум’янцю.
- Дрібними кубиками нарізаємо моркву, перець і цибулю.
- Смажимо їх до м’якості близько 5 хвилин.
- Доповнюємо овочі подрібненою петрушкою, часником і томатною пастою.
- Розмішуємо заготівлю і заливаємо водою. Тушкуємо близько 10 хвилин.
- Кладемо биточки у форму для запікання.
- Заливаємо продукт підливою. Запікаємо 45 хвилин при температурі 200 градусів. Після даємо їм настоятися 15 хвилин.
- Ароматні биточки курячі з підливою готові. Можна подавати до столу!
Биточки з курячого фаршу на сковороді
Смачні курячі биточки можна приготувати з фаршу на сковороді. Страва стане відмінною ідеєю для домашнього обіду або вечері. Подавайте зі свіжими овочами і гарніром за смаком.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Фарш курячий – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 7 гр.
- Масло рослинне – 80 мл
Процес приготування:
Крок 1. Курячий фарш кладемо в глибоку миску. Сюди ж додаємо подрібнену цибулю, сіль і чорний мелений перець.
Крок 2. Розбиваємо в масу яйце.
Крок 3. Вимішуємо всі інгредієнти. В окрему ємність вливаємо воду. Нею будемо змочувати руки для зручного формування биточків.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Кладемо сюди сформовані биточки.
Крок 5. Смажимо їх з обох боків до золотистого відтінку.
Крок 6. Закриваємо блюдо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 10 хвилин.
Крок 7. Биточки курячі з фаршу готові!
Простий і смачний рецепт курячих биточків з сиром
Яскраве блюдо для домашнього меню – биточки курячі, приготовані з сиром. Таке частування порадує простим кулінарним процесом, а також ніжним смаком і поживними властивостями.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- М’ясо куряче – 450 гр.
- Сир твердий – 80 гр.
- Батон – 70 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Білий хліб подрібнюємо до стану дрібних крихт.
Крок 2. Прокручуємо куряче м’ясо на м’ясорубці, з’єднуємо його з крихтою, подрібненою цибулею, яйцем, сіллю і меленим перцем. Вимішуємо до однорідності.
Крок 3. Ліпимо з фаршу акуратні круглі биточки.
Крок 4. Перекладаємо їх на деко. Випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 5. В цей час натираємо сир твердий і розмішуємо з подрібненою зеленню.
Крок 6. Витягаємо гарячі биточки з духовки.
Крок 7. Посипаємо частування сиром.
Крок 8. Випікаємо ще 7 хвилин.
Крок 9. Апетитні биточки курячі з сиром готові.
Ніжні курячі биточки у вершковому соусі
Ніжний смак курячим биточкам додасть вершковий соус. Приготувати таке частування не складе праці. Використовуйте для цього простий кулінарний рецепт. Порадуйте себе і своїх рідних.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- куряче Філе – 600 гр.
- Картопля – 120 гр.
- Зелень – 0,5 пучка.
- Трави прованські – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Для вершкового соусу:
- Вершки 20% — 400 мл
- Сир – 100 гр.
- Сіль – 2 щіпки.
- Часник сушений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе прокручуємо в м’ясорубці.
Крок 2. Додаємо у фарш тертий картопля, подрібнену зелень, сіль і спеції.
Крок 3. Ретельно вимішуємо продукти до однорідності. Для кращої еластичності масу можна відбити: близько 20 раз піднімаємо фарш і кидаємо в миску.
Крок 4. Ліпимо з отриманого тіста невеликі биточки.
Крок 5. Обсмажуємо продукт в олії до рум’янцю.
Крок 6. Готуємо соус. Розмішуємо вершки з тертим сиром, сіллю і сушеним часником.
Крок 7. Заливаємо куряче частування вершковим соусом. Тушкуємо 5 хвилин після закипання, після вимикаємо вогонь і тримаємо страву під кришкою ще 7 хвилин.
Крок 8. Найніжніші биточки курячі у вершковому соусі готові!
Дієтичне биточки курячі на пару в мультиварці
Корисне і низькокалорійне частування для вашого столу – биточки курячі на пару. Швидко приготувати їх можна в мультиварці. Порадуйте домашніх смачним і соковитим продуктом.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 0,5 кг
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.
Крок 2. Очищаємо цибулю і подрібнюємо його.
Крок 3. Дрібно розбираємо зелений лук.
Крок 4. Додаємо два види цибулі до курячого фаршу. Сюди ж відправляємо курячі яйця, сіль і спеції.
Крок 5. Ретельно вимішуємо продукти.
Крок 6. З отриманої маси ліпимо невеликі кульки і кладемо їх у форму для готування на пару. У чашу попередньо вливаємо воду.
Крок 7. Готуємо в режимі «пар» 30 хвилин.
Крок 8. Соковиті і корисні биточки курячі на пару готові!
Як приготувати курячі биточки з грибами?
Ситні биточки курячі виходять з додаванням грибів. Страва порадує яскравим, соковитим смаком і відмінно різноманітить ваше звичне меню. Оцініть простий кулінарний рецепт.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- куряче Філе – 600 гр.
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Зелень – 10 гр.
- Масло оливкове – 0,5 ст. л.
- Борошно – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти в потрібній кількості. Гриби та філе заздалегідь промиваємо.
Крок 2. Підготовлене філе розрізаємо дрібними шматочками.
Крок 3. Подрібнюємо печериці.
Крок 4. В оливковій олії обсмажуємо гриби близько 3 хвилин. Солимо їх і посипаємо спеціями.
Крок 5. З’єднайте гриби з м’ясними шматочками.
Крок 6. Сюди ж кладемо подрібнену зелень.
Крок 7. Розмішуємо продукти і доповнюємо яйцями. Знову перемішуємо.
Крок 8. Всипаємо в масу борошно.
Крок 9. Заготівлю викладаємо на розігріту сковороду з допомогою столової ложки.
Крок 10. Смажимо до рум’янцю з обох сторін.
Крок 11. Соковиті курячі биточки з грибами готові!
Соковиті биточки з рубленого курячого філе
Самі соковиті курячі биточки виходять з рубленого курячого філе. Таке частування відмінно підходить для сімейного обіду або вечері. Подавати його можна з будь-якими гарнірами.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Філе куряче – 370 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 1 ст. л.
- Морква – 50 гр.
- Вода – 2 ст. л.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Куряче філе промиваємо і рубаємо дрібними шматочками.
Крок 3. Куряче яйце збиваємо з двома ложками води.
Крок 4. Викладаємо в цю суміш курячі шматочки.
Крок 5. Шматочок моркви натираємо на дрібній тертці. Відправляємо до філе.
Крок 6. Посипаємо продукти борошном.
Крок 7. Солимо за смаком.
Крок 8. Додаємо хмелі-сунелі.
Крок 9. Ретельно вимішуємо вміст.
Крок 10. Прогріваємо сковороду з рослинним маслом. І викладаємо сюди рубаний фарш з допомогою столової ложки.
Крок 11. Обсмажуємо продукт з обох боків до рум’яної скоринки.
Крок 12. Рум’яні биточки курячі з рубленого філе готові!