биточки Курячі – 7 рецептів приготування з покроковими фото

биточки Курячі – це невеликі круглі котлетки. Вони вирізняються особливою соковитістю і ніжністю. Готують їх на сковороді в духовці, на пару, з додаванням підливи, сиру і інших продуктів. Використовуйте для цього яскраву кулінарну збірку з 7-і покрокових рецептів з докладним описом процесу.

биточки Курячі з підливою в духовці

Соковиті курячі биточки з підливою стануть чудовим блюдом для вашого обіду або вечері. Подавайте їх з картопляним пюре або іншими гарнірами за смаком. Беріть на замітку оригінальний рецепт.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Курка 600 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Петрушка за смаком
  • Томатна паста 50 мл
  • Сіль 1 ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Вода 300 мл
  • Масло рослинне 50 мл

Процес приготування:

  1. биточки Курячі приготувати дуже просто. Курку прокручуємо в м’ясорубці.
  2. Доповнюємо фарш яйцем, сіллю і меленою паприкою.
  3. Вимішуємо масу до однорідності.
  4. Ліпимо з отриманого фаршу невеликі круглі котлетки і смажимо їх на олії до появи рум’янцю.
  5. Дрібними кубиками нарізаємо моркву, перець і цибулю.
  6. Смажимо їх до м’якості близько 5 хвилин.
  7. Доповнюємо овочі подрібненою петрушкою, часником і томатною пастою.
  8. Розмішуємо заготівлю і заливаємо водою. Тушкуємо близько 10 хвилин.
  9. Кладемо биточки у форму для запікання.
  10. Заливаємо продукт підливою. Запікаємо 45 хвилин при температурі 200 градусів. Після даємо їм настоятися 15 хвилин.
  11. Ароматні биточки курячі з підливою готові. Можна подавати до столу!

Биточки з курячого фаршу на сковороді

Смачні курячі биточки можна приготувати з фаршу на сковороді. Страва стане відмінною ідеєю для домашнього обіду або вечері. Подавайте зі свіжими овочами і гарніром за смаком.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 7 гр.
  • Масло рослинне – 80 мл

Процес приготування:

Крок 1. Курячий фарш кладемо в глибоку миску. Сюди ж додаємо подрібнену цибулю, сіль і чорний мелений перець.

Крок 2. Розбиваємо в масу яйце.

Крок 3. Вимішуємо всі інгредієнти. В окрему ємність вливаємо воду. Нею будемо змочувати руки для зручного формування биточків.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Кладемо сюди сформовані биточки.

Крок 5. Смажимо їх з обох боків до золотистого відтінку.

Крок 6. Закриваємо блюдо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 10 хвилин.

Крок 7. Биточки курячі з фаршу готові!

Простий і смачний рецепт курячих биточків з сиром

Яскраве блюдо для домашнього меню – биточки курячі, приготовані з сиром. Таке частування порадує простим кулінарним процесом, а також ніжним смаком і поживними властивостями.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • М’ясо куряче – 450 гр.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Батон – 70 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Білий хліб подрібнюємо до стану дрібних крихт.

Крок 2. Прокручуємо куряче м’ясо на м’ясорубці, з’єднуємо його з крихтою, подрібненою цибулею, яйцем, сіллю і меленим перцем. Вимішуємо до однорідності.

Крок 3. Ліпимо з фаршу акуратні круглі биточки.

Крок 4. Перекладаємо їх на деко. Випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 5. В цей час натираємо сир твердий і розмішуємо з подрібненою зеленню.

Крок 6. Витягаємо гарячі биточки з духовки.

Крок 7. Посипаємо частування сиром.

Крок 8. Випікаємо ще 7 хвилин.

Крок 9. Апетитні биточки курячі з сиром готові.

Ніжні курячі биточки у вершковому соусі

Ніжний смак курячим биточкам додасть вершковий соус. Приготувати таке частування не складе праці. Використовуйте для цього простий кулінарний рецепт. Порадуйте себе і своїх рідних.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • куряче Філе – 600 гр.
  • Картопля – 120 гр.
  • Зелень – 0,5 пучка.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для вершкового соусу:

  • Вершки 20% — 400 мл
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Часник сушений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе прокручуємо в м’ясорубці.

Крок 2. Додаємо у фарш тертий картопля, подрібнену зелень, сіль і спеції.

Крок 3. Ретельно вимішуємо продукти до однорідності. Для кращої еластичності масу можна відбити: близько 20 раз піднімаємо фарш і кидаємо в миску.

Крок 4. Ліпимо з отриманого тіста невеликі биточки.

Крок 5. Обсмажуємо продукт в олії до рум’янцю.

Крок 6. Готуємо соус. Розмішуємо вершки з тертим сиром, сіллю і сушеним часником.

Крок 7. Заливаємо куряче частування вершковим соусом. Тушкуємо 5 хвилин після закипання, після вимикаємо вогонь і тримаємо страву під кришкою ще 7 хвилин.

Крок 8. Найніжніші биточки курячі у вершковому соусі готові!

Дієтичне биточки курячі на пару в мультиварці

Корисне і низькокалорійне частування для вашого столу – биточки курячі на пару. Швидко приготувати їх можна в мультиварці. Порадуйте домашніх смачним і соковитим продуктом.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 0,5 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.

Крок 2. Очищаємо цибулю і подрібнюємо його.

Крок 3. Дрібно розбираємо зелений лук.

Крок 4. Додаємо два види цибулі до курячого фаршу. Сюди ж відправляємо курячі яйця, сіль і спеції.

Крок 5. Ретельно вимішуємо продукти.

Крок 6. З отриманої маси ліпимо невеликі кульки і кладемо їх у форму для готування на пару. У чашу попередньо вливаємо воду.

Крок 7. Готуємо в режимі «пар» 30 хвилин.

Крок 8. Соковиті і корисні биточки курячі на пару готові!

Як приготувати курячі биточки з грибами?

Ситні биточки курячі виходять з додаванням грибів. Страва порадує яскравим, соковитим смаком і відмінно різноманітить ваше звичне меню. Оцініть простий кулінарний рецепт.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • куряче Філе – 600 гр.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Зелень – 10 гр.
  • Масло оливкове – 0,5 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти в потрібній кількості. Гриби та філе заздалегідь промиваємо.

Крок 2. Підготовлене філе розрізаємо дрібними шматочками.

Крок 3. Подрібнюємо печериці.

Крок 4. В оливковій олії обсмажуємо гриби близько 3 хвилин. Солимо їх і посипаємо спеціями.

Крок 5. З’єднайте гриби з м’ясними шматочками.

Крок 6. Сюди ж кладемо подрібнену зелень.

Крок 7. Розмішуємо продукти і доповнюємо яйцями. Знову перемішуємо.

Крок 8. Всипаємо в масу борошно.

Крок 9. Заготівлю викладаємо на розігріту сковороду з допомогою столової ложки.

Крок 10. Смажимо до рум’янцю з обох сторін.

Крок 11. Соковиті курячі биточки з грибами готові!

Соковиті биточки з рубленого курячого філе

Самі соковиті курячі биточки виходять з рубленого курячого філе. Таке частування відмінно підходить для сімейного обіду або вечері. Подавати його можна з будь-якими гарнірами.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Філе куряче – 370 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Морква – 50 гр.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Куряче філе промиваємо і рубаємо дрібними шматочками.

Крок 3. Куряче яйце збиваємо з двома ложками води.

Крок 4. Викладаємо в цю суміш курячі шматочки.

Крок 5. Шматочок моркви натираємо на дрібній тертці. Відправляємо до філе.

Крок 6. Посипаємо продукти борошном.

Крок 7. Солимо за смаком.

Крок 8. Додаємо хмелі-сунелі.

Крок 9. Ретельно вимішуємо вміст.

Крок 10. Прогріваємо сковороду з рослинним маслом. І викладаємо сюди рубаний фарш з допомогою столової ложки.

Крок 11. Обсмажуємо продукт з обох боків до рум’яної скоринки.

Крок 12. Рум’яні биточки курячі з рубленого філе готові!