Куриця у вершковому соусі – 10 простих рецептів приготування з покроковими фото

Курка у вершковому соусі – це ніжне, смачне та привабливе частування для вашого обіду чи вечері. Апетитну курку можна подавати до столу, доповнивши вашими улюбленими гарнірами. Для приготування використовуйте кулінарну збірку з десяти простих рецептів з покроковими фотографіями та детальним описом процесу.

Курка у вершковому соусі на сковороді.

Курка у вершковому соусі на сковороді – це неймовірно ніжне та апетитне частування для вашого домашнього обіду чи вечері. Подавайте страву з вашими улюбленими гарнірами до смаку: картопляним пюре, крупами та іншими. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Куряче філе – 300 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 80 гр.
  • Вершки – 150 мл.
  • Часник – 1 зуб.
  • Кріп – 10 гр.
  • Вода – 130 мл.
  • Паприка – ½ ч.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Олія – ​​для смаження

Процес приготування:

Курка у вершковому соусі готується швидко та просто. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Промиваємо куряче філе, обсушуємо його за допомогою паперових рушників та розбираємо на великі шматочки.

Курку посипаємо сіллю, перцем та паприкою. Перемішуємо та залишаємо маринуватися на 15 хвилин.

Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо сюди розчавлені зубчики часнику. Смажимо до появи яскравого аромату і після часник викидаємо.

В ароматне масло занурюємо шматки курки та обсмажуємо їх на помірному вогні близько 5 хвилин.

Заливаємо курку водою і гасимо близько 10 хвилин на маленькому вогні.

В окремій мисці з’єднуємо вершки, тертий на тертці сир та подрібнений кріп. Добре все перемішуємо.

Отриманим соусом заливаємо нашу курку, знову перемішуємо та готуємо ще 3 хвилини. Вимикаємо плиту.

Курка у вершковому соусі на сковороді готова. Подавайте до столу!

Курка з грибами у вершковому соусі

Курка з грибами у вершковому соусі порадує вас ніжним смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Приготувати таку яскраву закуску нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Гриби печериці – 150 гр.
  • Вершки 20% – 100 мл.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Борошно – 1 ст.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Сік лимона – 1 ст.
  • Горіх мускатний – 0,5 ч. л.
  • Бульйон курячий/вода – 150 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. На середні шматочки обробляють промите куряче філе і викладаємо його в сковороду з розтопленим вершковим маслом. Обсмажуємо на сильному вогні кілька хвилин.

Крок 2. Далі курку поливаємо соком лимонним і викладаємо сюди тонкі пластинки грибів. Перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин.

Крок 3. Доповнюємо продукти сіллю, чорним меленим перцем, борошном та мускатним горіхом. Енергійно вимішуємо лопаткою.

Крок 4. Вливаємо половину сюди від зазначеної кількості вершків. Також вливаємо курячий бульйон чи звичайну воду. Вимішуємо та готуємо на слабкому вогні під кришкою 10 хвилин.

Крок 5. Вершки, що залишилися, вимішуємо з яєчним жовтком до повної однорідності.

Крок 6. Отриману суміш виливаємо в сковороду, перемішуємо і готуємо на слабкому вогні під кришкою ще 3 хвилини. Наприкінці додаємо сіль та перець за потреби.

Крок 7. Курка з грибами у вершковому соусі готова. Можна куштувати!

Паста з куркою у вершковому соусі

Паста з куркою у вершковому соусі – це смачне та цікаве кулінарне рішення для вашого обіду чи вечері. Така страва вийде ніжною, апетитною та поживною. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями та докладним описом процесу.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Паста пенне – 200 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вершки – 150 мл.
  • Сир твердий – 1 ст.
  • Трави прованські – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість макаронів та відварюємо їх до повної готовності, відкидаємо на сито.

Крок 2. Очищаємо часник та нарізаємо його частинами.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ньому часник до появи яскравого аромату.

Крок 4. Куряче філе промиваємо під водою і обробляємо на невеликі шматочки.

Крок 5. Шматки курки викладаємо у сковороду з часником.

Крок 6. Обсмажуємо курку до легкого рум’янцю, посипаємо сіллю та спеціями.

Крок 7. У цю ж сковороду вливаємо вершки і томимо частування на невеликому вогні близько 10 хвилин.

Крок 8. У готовий соус занурюємо макарони, добре перемішуємо і прибираємо з плити. Тертий на тертці сир додаємо перед подачею.

Крок 9. Паста з куркою у вершковому соусі готова. Подавайте частування до столу!

Курка у вершково-чесночному соусі

Курка у вершково-часниковому соусі відрізняється яскравим смаком та апетитним ароматом. Така страва ідеально підійде для домашнього столу чи вечері. Можна подавати із улюбленими гарнірами. Для приготування використовуйте кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Вершки – 500 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зуби.
  • Зелень – 30 грн.
  • Сир плавлений – 6 скибочок.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і обсмажуємо на олії до яскравого рум’янцю.

Крок 2. Промиваємо та обсушуємо зелень, дрібно рубаємо її ножем.

Крок 3. З’єднуємо обсмажену цибулю із зеленню. Сюди ж продавлюємо часник.

Крок 4. Заливаємо все це вершками і добре вимішуємо.

Крок 5. Курку обробляємо на порційні шматки, викладаємо частину у форму для запікання, посипаємо сіллю та чорним меленим перцем.

Крок 6. Заливаємо курку половиною ароматного соусу.

Крок 7. Закриваємо заготовку тонкими скибочками сиру.

Крок 8. Викладаємо сюди другий шар курки, також солимо і перчимо.

Крок 9. Вливаємо ароматний соус, що залишився, з часником.

Крок 10. Знову кладемо тонкі скибочки сиру.

Крок 11. Відправляємо частування в розігріту до 200 ° духовку на півтори години.

Крок 12. Курка у вершково-чесночному соусі готова. Вибираємо на свій смак гарнір і можна пригощатися!

Курка у вершковому соусі з картоплею

Курка у вершковому соусі з картоплею – це цікава та апетитна кулінарна ідея для вашого домашнього столу чи вечері. Урізноманітнюйте звичне меню за допомогою нашого простого перевіреного покрокового рецепту з фотографіями. Ваші близькі точно не зможуть встояти!

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник гранульований – 1 год.
  • Зелень – до смаку.
  • Вершки – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо і крупно нарізаємо. Занурюємо в каструлю з водою, доводимо до кипіння, солимо до смаку і варимо до повної готовності.

Крок 2. Куряче філе промиваємо під водою і обробляємо на шматки середнього розміру.

Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній курку по кілька секунд з кожного боку. Також до курки відправляємо терту на тертці моркву. Вогонь зменшуємо та готуємо під кришкою.

Крок 4. Картоплю витягаємо з води та перекладаємо у сковороду з куркою.

Крок 5. Поливаємо продукти вершками, доповнюємо сіллю, перцем та подрібненою зеленню, акуратно перемішуємо.

Крок 6. Закриваємо частування кришкою і гасимо на слабкому вогні близько 5-7 хвилин. Наприкінці додаємо гранульований часник.

Крок 7. Курка у вершковому соусі з картоплею готова. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу!

Куряча грудка у вершковому соусі з брокколі

Куряча грудка у вершковому соусі з броколі виходить дуже ніжною, цікавою за смаком та корисною. Апетитне частування точно урізноманітнить ваш домашній стіл і нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати страву за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Брокколі – 200 гр.
  • Вершки – 200 мл.
  • Крохмаль кукурудзяний – 15 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Італійські трави – 0,25 ч.л.
  • Горіх мускатний мелений – 2 щіпки.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Куряче філе промиваємо під водою, обсушуємо за допомогою паперових рушників та нарізаємо у формі невеликих відбивних.

Крок 3. Курячі шматочки посипаємо сіллю та перцем.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо куряче філе з обох боків до легкого рум’янцю.

Крок 5. У цей час крохмаль кукурудзяний перемішуємо з невеликою кількістю холодних вершків.

Крок 6. Далі вливаємо вершки, що залишилися, і добре все вимішуємо.

Крок 7. У сковороду з куркою відправляємо суцвіття броколі.

Крок 8. Заливаємо продукти вершками із крохмалем. Також додаємо сіль та перець за смаком. Всипаємо ароматні спеції та продавлюємо зубчик часнику.

Крок 9. Перемішуємо, доводимо вміст сковороди до кипіння і після гасимо на слабкому вогні під кришкою 5 хвилин.

Крок 10. Куряча грудка у вершковому соусі з броколі готова. Можна куштувати!

Курка у вершковому соусі з сиром

Курка у вершковому соусі з сиром порадує вас ніжним смаком, апетитним виглядом та поживними властивостями. Можна подавати до сімейного обіду чи вечері, доповнивши улюбленими гарнірами. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 700 гр.
  • Вершки – 150 мл.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Зелень – 2 ст.
  • Вода – 200 мл.
  • Паприка мелена – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Куряче філе промиваємо, обсушуємо та нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 3. Шматочки курки викладаємо у глибоку миску, доповнюємо сіллю, чорним меленим перцем та паприкою.

Крок 4. Добре перемішуємо курку в спеціях.

Крок 5. Очищаємо часник і ріжемо його на тонкі платівки.

Крок 6. Розігріваємо рослинне масло і обсмажуємо на ньому часник до появи аромату. Після часник можна викидати.

Крок 7. У ароматне масло занурюємо шматочки курячого філе у спеціях. Обсмажуємо до рум’янцю.

Крок 8. Вливаємо до курки 200 мілілітрів води.

Крок 9. Закриваємо частування кришкою і гасимо на невеликому вогні 20 хвилин.

Крок 10. В окремій мисці з’єднуємо вершки, подрібнену зелень і тертий сир.

Крок 11. Перемішуємо наш апетитний соус.

Крок 12. Виливаємо в сковороду з куркою, перемішуємо все лопаткою. Гасимо частування ще 10 хвилин.

Крок 13. Курка у вершковому соусі з сиром готова. Подавайте до столу!

Курка з помідорами у вершках

Курка з помідорами у вершках виходить дуже смачною, соковитою та привабливою. Таку страву можна подавати як домашнього обіду, так і в рамках святкового меню. Для приготування апетитної курки використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 2 шт.
  • Вершки жирні – 150 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Розмарин сушений – 1 год.
  • Чебрець сушений – 1 ч.л.
  • Часник – 5 зубів.
  • Петрушка – 30 грн.
  • Сіль – 1 год.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. У вершки відправляємо розмарин та чебрець. Все це доводимо до кипіння і одразу прибираємо з вогню. Даємо наполягати протягом 10 хвилин.

Крок 3. Дрібно рубаємо ножем очищену цибулю і часник.

Крок 4. Промиті помідори нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 5. Цибулю з часником обсмажуємо на сковороді до рум’янцю. Сюди ж відправляємо помідори, солимо та перчимо. Готуємо до випаровування зайвої води.

Крок 6. Куряче філе розрізаємо впоперек, але не доходимо до кінця.

Крок 7. Розкриваємо філе як книгу.

Крок 8. Гарненько натираємо шматки курки сіллю та перцем.

Крок 9. Вершки зі спеціями проціджуємо та переливаємо у форму для запікання. Сюди ж занурюємо куряче філе.

Крок 10. Також викладаємо сюди обсмажені помідори із цибулею. Відправляємо частування в розігріту до 200 ° духовку на 20-30 хвилин.

Крок 11. Курка з помідорами у вершках готова. Швидше пригощайтеся!

Курка у вершковому соусі в духовці

Курка у вершковому соусі в духовці виходить поживною та цікавою за смаком. Апетитне частування точно урізноманітнить ваш домашній стіл і нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати страву за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 4 шт.
  • Спеції – 2 ст.
  • Часник – 4 зуби.
  • Вершки жирні – 350 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Куряче філе промиваємо, обробляємо великі шматки і викладаємо в глибоку миску. Посипаємо сіллю та спеціями.

Крок 3. В окрему миску вливаємо вершки, додаємо сюди сіль, перець та подрібнений часник. Перемішуємо.

Крок 4. Куряче філе заливаємо отриманим соусом і залишаємо на 20 хвилин маринуватися за кімнатної температури.

Крок 5. Далі м’ясо із соусом переливаємо у форму для запікання.

Крок 6. Відправляємо частування в розігріту до 180 ° духовку на 30 хвилин.

Крок 7. Курка у вершковому соусі в духовці готова. Розкладайте по тарілках та спробуйте!

Курка у вершковому соусі з рисом.

Курка у вершковому соусі з рисом – це смачне кулінарне рішення для вашого обіду чи вечері. Така страва вийде цікавою, апетитною та поживною. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями та докладним описом процесу.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Вершки – 400 мл.
  • Рис – 1 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Необхідну кількість рису відварюємо до готовності у підсоленій воді.

Крок 2. Дрібно рубаємо ножем цибулю і обсмажуємо її до м’якості в сковороді з вершковим маслом.

Крок 3. До цибулі викладаємо невеликі шматочки курячого філе. Смажимо всі разом до рум’янцю.

Крок 4. В окремій мисці перемішуємо вершки, сіль, спеції та борошно до зникнення грудочок.

Крок 5. Курку з цибулею заливаємо нашим соусом із вершків. Вогонь зменшуємо і гасимо до загусання.

Крок 6. Наприкінці викладаємо сюди рис, акуратно все перемішуємо і гасимо пару хвилин. Потім можна забирати плити.

Крок 7. Курка у вершковому соусі з рисом готова. Подавайте до столу!