Рулетики з свинини з начинкою в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Приготування рулетиків з свинини з начинкою в духовці не займе багато часу. Найкраще для цієї мети підійде нежирна свинина, яку нарізають слайсами невеликої товщини і відбивають. В якості начинки використовують овочі або гриби, чорнослив, горіхи та інші види м’яса.

Рулетики з свинини з сиром в духовці

Свинячі рулетики з начинкою спочатку скріплюють зубочистками. Перед тим, як томити заготовки в духовці, їх злегка обсмажують на сковороді. Рулетики виходять дуже смачними і ароматними, з золотою сирною скоринкою.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Свинина 400 гр.
  • Помідор ½ шт.
  • Сир 60 гр.
  • Петрушка 2 гілки
  • Часник 2 зуб.
  • Масло рослинне 4 ч. л.
  • Майонез столовий молочний 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Рулетики з свинини з начинкою в духовці готуються дуже просто. У даному рецепті для приготування рулетиків будемо використовувати свинячу вирізку. Ретельно вимиваємо її з усіх сторін проточною водою і обтираем сухими рушниками (паперові).
  2. Беремо гострий ніж і свинину нарізаємо шматочками. Має вийти 6 штук. Якщо скибочки вийшли занадто товстими, їх потрібно акуратно розрізати ножем навпіл. Для цього надрізаємо кожен шматочок по центру і відводимо ножа в бік. Робимо надріз не до кінця, розкриваємо шматочки. Посипаємо скибочки сіллю і перцем з усіх боків.
  3. Відбиваємо шматочки свинини спеціальним молотком для відбивання м’яса з двох сторін.
  4. Вимиваємо гілки петрушки і помідор. Висушуємо продукти паперовим рушником. Часточки часнику очищаємо від лушпиння. Зелень і часник дрібно рубаємо гострим ножем. Від помідора відрізаємо тільки м’ясисту частину без насіння з двох сторін.
  5. Шматочок свинини змащуємо майонезом і укладаємо поверх соусу трохи часнику. На один край викладаємо скибочки пару часточок томату і трохи петрушки.
  6. Звертаємо шматочок м’яса з начинкою в рулет з того місця, де розташовані шматочки помідора і петрушка. Закріплюємо край зубочисткою.
  7. Вливаємо кілька ложок рослинного масла в сковороду. Поки воно розігрівається, формуємо інші рулетики. Викладаємо заготовки в масло тією стороною, де край скріплений зубочисткою. Обсмажуємо з обох сторін, поки рулетики не стануть рум’яними.
  8. Готуємо форму для запікання. Позбавляємо рулетики від зубочисток і викладаємо їх на дно ємності. Поливаємо маслом, що залишилося в сковороді.
  9. Твердий сир натираємо крупно на тертці, а потім посипаємо їм рулетики зверху. Ставимо форму з заготовками всередину розігрітій духовки (розігріваємо заздалегідь при температурі 200 градусів). Через 15 хвилин блюдо буде готово.

Приємного апетиту!