Котлети з фаршу свинини і яловичини – 7 рецептів соковитих котлет з покроковими фото

Котлети з фаршу свинини і яловичини — одне з найпопулярніших страв на домашньому обідньому столі. Порадуйте близьких ситним та смачним кулінарним рішенням. Є кілька швидких і зрозумілих варіантів виконання.

Соковиті котлети зі свинячого і яловичого фаршу на сковороді

Апетитні котлети для вашого обіду можна приготувати з суміші свинячого і яловичого фаршу. Просте домашнє блюдо вийде рум’яним і соковитим всередині, а також не обтяжить вас кулінарним процесом.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яловичий фарш ½ кг
  • Свинячий фарш ½ кг
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Батон 2 скибочки
  • Молоко коров’яче 100 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковиті котлети з фаршу свинини і яловичини? Заздалегідь розморожуємо фарш. Викладаємо обидва продукту в загальну миску.
  2. Подрібнюємо цибулини і викладаємо їх до фаршу. Сюди ж додаємо сіль і перець. Вимішуємо масу до однорідності.
  3. Скибочки білого хліба заливаємо молоком. Розминаємо продукти до стану кашки.
  4. Додаємо заготовку в м’ясний продукт і знову все перемішуємо.
  5. Ліпимо з готової маси котлети. Перекладаємо їх на сковороду, розігріту з рослинною олією. Смажимо з кожної сторони не менше 5 хвилин.
  6. Соковиті домашні котлети з яскравою скоринкою готові. Подавайте їх до столу!

Як смачно запекти котлети з свинини і яловичини в духовці?

М’які і ніжні котлети з яловичини і свинини можна приготувати в духовці. Такий спосіб дозволить отримати соковите і не дуже жирне блюдо. Можна подавати зі свіжими овочами, картоплею і макаронами.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 3

Склад:

  • Фарш свинячий – 200 гр.
  • Фарш яловичий – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. З’єднуємо один з одним два види фаршу. Після доповнюємо масу сіллю і меленим чорним перцем.

2. Слідом додаємо в м’ясний продукт панірувальні сухарі і одну подрібнену цибулину.

3. Розминаємо інгредієнти руками до однорідності.

4. З заготівлі ліпимо великі котлети овальної форми.

5. Другу цибулину нарізаємо кружечками. Їх викладаємо на шматочки фольги.

6. Кожну котлети розміщуємо на цибульні кільця.

7. Щільно загортаємо блюдо фольгою.

8. Перекладаємо заготовки на деко.

9. Готуємо 25 хвилин при температурі 200 градусів.

10. Через деякий час розкриваємо фольгу і залишаємо котлети в духовці ще на 10 хвилин. За цей час з’явиться легка скоринка.

11. Соковите м’ясне блюдо зі свинини і яловичини готово! Діставайте з духовки і подавайте до столу!

Класичні котлети з свинини і яловичини без додавання хліба

Домашні м’ясні котлети з яловичини і свинини не обов’язково готувати з додаванням хліба. Оцініть простий традиційний рецепт. Продукт порадує своєю поживністю і соковитістю. Ідеальне рішення для смачного обіду!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,5 кг
  • Яловичина – 0,5 кг
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Яловичину і свинину ріжемо на невеликі шматки і пропускаємо їх через м’ясорубку.

2. Слідом очищаємо картоплю і подрібнюємо його за допомогою дрібної терки. Отриману кашку віджимаємо від зайвого соку.

3. У глибокій тарілці змішуємо м’ясний фарш і картопляну масу. Сюди ж додаємо сіль і спеції, розбиваємо яйце.

4. Приєднуємо до продуктів подрібнену цибулину і ретельно вимішуємо вміст.

5. Ліпимо з м’ясної маси круглі котлети і обсмажуємо їх на рослинному маслі до яскравої золотистої скоринки.

6. Ситні котлети з яловичини і свинини без використання хліба готові, можна подавати до столу!

Покроковий рецепт приготування парових котлет з яловичини і свинини

Щоб домашні котлети вийшли максимально корисними, приготуйте їх на пару. Візьміть на замітку простий рецепт зі свинячого і яловичого фаршу. Підходить для живильного сімейного обіду.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Фарш свинячий – 0,5 кг
  • Фарш яловичий – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. У велику миску викладаємо яловичий і свинячий фарш. Обидва м’ясних продукту повинні бути заздалегідь розморожені.

2. Розмішуємо інгредієнти і додаємо до них подрібнені цибулини, щіпку перцю і сіль за смаком.

3. Знову вимішуємо масу, щоб всі спеції рівномірно розподілилися.

4. Формуємо з фаршу круглі і гладкі котлети. Розміщуємо їх в пароварку і готуємо 30 хвилин після закипання води і появи сильного пара. Можна готувати страву на плиті або в спеціальній техніці.

5. Дієтичні м’ясні котлети в домашніх умовах готові. Подавайте до столу!

Простий і смачний рецепт котлет із свинини з підливою

Для поживного і оригінального обіду можна приготувати соковиті м’ясні котлети в підливці. Блюдо здивує своїм смаком і неймовірним ароматом. Ідеально підходить для гарнірів з картоплі і макаронів.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Фарш свинячий – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 60 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Коріандр мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Розморожуємо м’ясний фарш і викладаємо його в глибоку тарілку.

2. До свинячого продукту додаємо сіль, спеції і куряче яйце.

3. Доповнюємо інгредієнти панірувальними сухарями.

4. Ретельно розмішуємо масу руками, щоб спеції і сухарі рівномірно розподілилися.

5. Ліпимо з заготівлі котлети і обвалюємо кожну з них в борошні.

6. Нагріваємо сковороду, вливаємо в неї рослинне масло і викладаємо котлети в борошняній паніровці.

7. Смажимо продукт до рум’яної скоринки з кожної сторони.

8. В окремому посуді змішуємо томатну пасту, борошно і спеції за смаком.

9. Вливаємо трохи теплої води.

10. Збиваємо рідкий соус до зникнення грудочок.

11. Вливаємо суміш у котлети і зменшуємо вогонь на плиті.

12. Тушкуємо блюдо близько 20 хвилин.

13. Апетитні котлети з яскравою підливою готові, можна подавати до столу!

Як смачно посмажити котлети зі свинячого і яловичого фаршу з манкою?

Яскраві за смаком і зовнішнім виглядом котлети виходять з яловичого і свинячого фаршу з додаванням манної крупи. Простий рецепт дозволить приготувати корисний продукт для вашого сімейного обіду.

Час готування: 1 год

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3

Склад:

  • Фарш яловичий – 250 гр.
  • Фарш свинячий – 250 гр.
  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Свинячий і яловичий фарш занурюємо в зручну для замішування миску. Сюди ж відправляємо і дрібно порізану цибулю.

2. У загальну масу розбиваємо куряче яйце, посипаємо продукти сіллю і чорним меленим перцем. Вимішуємо.

3. Висипаємо потрібну кількість манної крупи.

4. Знову розмішуємо вміст. Накриваємо заготівлю харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 30-40 хвилин.

5. З готового фаршу ліпимо круглі котлети. Обвалюємо кожну в панірувальних сухарях.

6. Відправляємо продукт в сковороду. Обсмажуємо на прогрітому рослинному маслі до золотавої скоринки з кожної сторони.

7. Рум’яні м’ясні котлети готові! Подавайте їх до столу з будь-яким гарніром за вашим смаком.

Неймовірно смачні і соковиті котлети з свинини з сиром

Неймовірно смачна і яскрава ідея для сімейного обіду – свинячі котлети з соковитою сирною начинкою. Апетитне блюдо можна доповнити картоплею або будь-яким іншим гарніром на ваш розсуд. Спробуйте!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Фарш свинячий – 0,5 кг
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Батон – 150 гр.
  • Молоко – 100 гр.
  • Сухарі панірувальні – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Батон кладемо в глибоку посуд і заливаємо його молоком. Даємо продукту розм’якнути.

2. В окрему миску викладаємо заздалегідь розморожений фарш. Додаємо до нього м’якоть батона, мелений перець і сіль. Вимішуємо Руками масу до однорідного стану.

3. Шматочок твердого сиру поділяємо на дрібні кубики.

4. З підготовленого фаршу формуємо коржі.

5. По центру кожної заготовки кладемо кубики сиру.

6. Закриваємо начинку краями і акуратно ліпимо щільні котлети.

7. Далі обвалюємо сирі котлети в панірувальних сухарях.

8. Перекладаємо продукт в добре прогріту сковороду з рослинним маслом.

9. Обсмажуємо страва до яскравого рум’янцю з усіх боків.

10. Соковиті м’ясні котлети з сиром готові. Викладайте їх на тарілку і пригощайте домашніх!