Стейк з яловичини – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Хочете приготувати в домашніх умовах даний ресторанну страву? Використовуйте для цього кулінарну збірку 10-і стейків з яловичини. Яскраве м’ясне блюдо підійде для смачної і ситної вечері. Можна подавати зі свіжими овочами, продуктами на грилі і будь-якими іншими гарнірами за смаком.

Стейк з мармурової яловичини на сковороді

Самі ідеальні м’ясні стейки виходять з мармурової яловичини. Дороге ресторанну страву нескладно приготувати в домашніх умовах, якщо використовувати перевірений покроковий рецепт.

Інгредієнти на
2 порц.

  • мармурова Яловичина 500 гр.
  • Сіль за смаком
  • Спеції для яловичини за смаком
  • Олія оливкова 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Стейки мармурової яловичини промиваємо під холодною водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника.
  2. Далі м’ясо ретельно натираємо сіллю і спеціями з обох сторін. Спеції додаємо за своїм розсудом.
  3. Прогріваємо сковороду до температури 180 градусів.
  4. Обмазуємо поверхню оливковим маслом і кладемо сюди яловичину. Смажимо з обох сторін по 5 хвилин. За цей час стейки підрум’яняться і пустять сік.
  5. Соковите і м’яке мармурове м’ясо готове. Подавайте до столу з овочами або іншими гарнірами.

Як посмажити стейк з яловичини на грилі?

З смачною і поживною яловичини виходять найкращі стейки. Спробуйте приготувати їх на грилі. Порадуйте себе і близьких яскравим м’ясних вечерею. Доповнити продукт можна овочами або іншим гарніром на ваш розсуд.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • мармурова Яловичина – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

2. На мармурових стейках робимо кілька акуратних проколів.

3. Залишаємо шматочки, поки вони не розморозяться до кімнатної температури.

4. Гриль обмазуємо оливковою олією. Кладемо сюди підготовлені шматки яловичини. Солимо і перчимо їх.

5. Готуємо з обох сторін. На кожну – не більше 5 хвилин.

6. Далі перекладаємо м’ясо в глибоку тарілку і щільно закриваємо фольгою. Залишаємо на пару хвилин.

7. Витягаємо стейки з мармурової яловичини і перекладаємо на тарілку. Готово, пробуйте!

Як смачно запекти стейк з яловичини в духовці?

Смачний і соковитий яловичий стейк можна приготувати в духовій шафі. Яскраве частування урізноманітнює домашнє меню і приємно здивує смаком. Подавайте з будь-якими гарнірами до обіду або вечері.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • яловичий Стейк – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Шматок яловичини промиваємо і обтираем паперовим рушником. Після в продукті робимо кілька невеликих надрізів.

2. Далі стейк ретельно натираємо сіллю і спеціями. Їх обираємо на свій розсуд.

3. Перекладаємо підготовлений продукт на сковороду з рослинним маслом. Готуємо м’ясо на сильному вогні по одній хвилині на кожну сторону.

4. Перекладаємо заготовку у форму для випікання і накриваємо її фольгою. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Готуємо 10-20 хвилин. Час залежить від бажаного ступеня прожарки.

5. Соковитий яловичий стейк з духовки готовий. Пробуйте!

Соковитий яловичий стейк на мангалі

Щоб отримати соковитий яловичий стейк з яскравим ароматом, приготуйте його на мангалі. Таке частування приємно здивує ваших близьких або гостей. Беріть на замітку смачну кулінарну ідею.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • яловичий Стейк – 300 гр.
  • Сіль морська – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Вибираємо підходящий шматок яловичини для приготування стейка.

2. Ретельно натираємо м’ясо морською сіллю і меленим перцем. Розподіляємо спеції рівномірно з обох сторін.

3. Готувати краще на мангалі з ґратами. Коли багаття буде готовий, кладемо на грати підготовлене м’ясо.

4. Готуємо дві хвилини і перевертаємо.

5. Знову міняємо бік і тримаємо над вогнем стільки ж.

6. Повторюємо процедуру.

7. Ароматний м’ясний стейк з яловичини готовий. Можна пробувати!

Як правильно приготувати стейк з яловичини з кров’ю?

Хочете приготувати справжній зочний яловичий стейк з кров’ю. Тоді беріть на замітку докладний кулінарний рецепт з покроковими фото. Порадуйте себе і близьких яскравим ресторанним стравою.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 3 хвилини

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • мармурова Яловичина – 700 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Шматок яловичини промиваємо під водою, після акуратно зрізаємо зайві плівки і жилки. Ділимо м’ясо однаковими по товщині стейками.

2. Далі кожен шматочок натираємо сіллю і меленим перцем.

3. Кладемо підготовлені продукти на добре розігріту сковороду. Бажано вибирати посуд з антипригарним покриттям.

4. Готуємо продукт рівно за 90 секунд з обох сторін. Це час необхідно дотримуватися, щоб отримати потрібну просмажування.

5. Соковиті яловичі стейки з кров’ю готові. Можна пробувати!

Як просто і смачно посмажити стейк з яловичини на кістці?

В домашніх умовах яловичий стейк можна приготувати на кістки. Так м’ясне частування вийде неймовірно соковитим і ніжним. Подавайте ситне і смачне блюдо з овочевим салатом або іншими гарнірами.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Стейк на кістці – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Розмарин – 2 гілки.
  • Сіль морська – за смаком.
  • Перець чилі – за смаком.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Масло оливкова – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Спочатку стейки промиваємо під водою. Якщо вони були охолоджені, то даємо їм полежати 10-15 хвилин при кімнатній температурі.

2. Далі підготуємо спеції за списком: часник, чилі і розмарин.

3. Викладаємо м’ясо на сковороду з оливковою олією. Сюди ж викладаємо часник з розмарином. Посипаємо блюдо морською сіллю.

4. Через 4-5 хвилин перевертаємо заготовку. Смажимо ще стільки ж. Додаємо перець чилі і вершкове масло.

5. Після готовності даємо стейкам на кісточці відпочити близько 5 хвилин. Можна пробувати!

Соковитий і ніжний стейк з яловичини з розмарином

Яскравий аромат домашнього яловичого стейка додасть розмарин. Подавайте така страва до обіду або вечері, доповнивши його будь-якими відповідними гарнірами. Використовуйте кулінарну ідею, щоб урізноманітнити звичне меню.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 600 гр.
  • Розмарин – 1 гілка.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Яловичу вирізку ділимо на стейки.

2. Далі яловичину промиваємо під водою і обтираем паперовим рушником.

3. Натираємо продукт сіллю і меленим перцем.

4. Поливаємо оливковою олією.

5. Після цього м’ясні шматки перекладаємо на сковороду і смажимо з обох сторін по 4 хвилини.

6. Доповнюємо м’ясо вершковим маслом.

7. Кладемо в сковороду часник для аромату. Готуємо стейки з боків.

8. Доповнюємо їх розмарином і готуємо ще 2 хвилини.

9. Після цього продукт перекладаємо в фольгу разом з розмарином, щільно обгортаємо і даємо настоятися не менше 5 хвилин.

10. Соковиті і ароматні яловичі стейки готові. Можна пробувати!

М’який стейк з яловичини в маринаді з соєвого соусу

Популярний варіант приготування яловичого стейка як у ресторані – в маринаді з додаванням соєвого соусу. М’ясо порадує своєю соковитістю, яскравим смаком і ароматом. Подавайте до вечері у вузькому сімейному колі!

Час приготування: 2 години 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • яловичий Стейк – 2 шт.
  • Соус соєвий – 2,5 ст. ложки
  • Оцет бальзамічний – 2 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Два яловичих стейка промиваємо під водою, а після витираємо надлишки вологи паперовим рушником.

2. В міцний поліетиленовий пакет вливаємо соєвий соус, бальзамічний оцет і лимонний сік. Додаємо гірчицю, перець і подрібнені зубчики часнику. Вимішуємо і занурюємо сюди підготовлені стейки. Маринуємо дві години.

3. Через деякий час прибираємо з стейків надлишки маринаду. Кладемо продукт на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії на 5 хвилин.

4. Перевертаємо м’ясо і готуємо з іншого боку стільки ж.

5. Готові стейки перекладаємо на порційні тарілки, доповнюємо свіжими овочами і угощаемся.

Як приготувати стейк з яловичини у фользі?

Щоб яловичий стейк максимально зберіг свою соковитість і аромат, приготуйте його у фользі. Апетитне м’ясо обов’язково порадує вас і ваших близьких ніжним смаком. Спробуйте кулінарну ідею в домашніх умовах!

Час приготування: 2 години 50 хвилин

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Яловичина на кістці – 1 кг
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Розмарин сушений – 1 ч. л.
  • Часник – 1 головка.
  • Масло рослинне – 90 мл

Процес приготування:

1. Шматок яловичини старанно промиваємо під водою і обтираем паперовим рушником.

2. Для маринаду змішуємо олію з розмарином, сіллю і подрібненим часником.

3. Натираємо яловичину ароматним маринадом з усіх боків.

4. Перекладаємо підготовлений продукт у форму для випікання, вистелену фольгою.

5. Закриваємо м’ясо фольгою і випікаємо 2,5 години при температурі 160 градусів. За півгодини до готовності фольгу можна розкрити.

6. Соковитий стейк в духовці готовий. Подавайте до столу з вашим улюбленим гарніром!

Покроковий рецепт приготування яловичого стейка в мультиварці

Незвичайний спосіб приготування яловичого стейка – в мультиварці. За допомогою техніки можна також приготувати смачне і соковите м’ясне блюдо. Беріть на замітку оригінальна кулінарна рішення.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 300 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Яловичу вирізку ділимо на середні по товщині стейки.

2. Далі м’ясо промиваємо під водою і видаляємо зайву вологу з допомогою паперового рушника.

3. Після промивання м’ясний продукт старанно натираємо сіллю і спеціями. Залишаємо його на 20-30 хвилин в холодильнику. З спецій рекомендується використовувати ароматні і цікаві за смаком варіанти.

4. У чашу мультиварки вливаємо олію і вмикаємо режим для смаження. Готуємо м’ясо при відкритій кришці 20 хвилин. Не забуваємо перевертати продукт на середині готування.

5. Ніжний і соковитий стейк готовий. Можна викладати на тарілку і пробувати!