Бешбармак зі свинини – 5 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Бешбармак зі свинини – популярне блюдо казахської кухні. Таке ситне і яскраве частування підходить для будь-яких приводів. Можна подавати до сімейного обіду або святкового столу. Кращі варіанти приготування бешбармака з свинини ви знайдете в перевіреної кулінарної добірці з п’яти покрокових рецептів в домашніх умовах з фотографіями.

Класичний бешбармак з свинини в домашніх умовах

Класичний бешбармак з свинини в домашніх умовах – дуже смачне, апетитне і неймовірно ситне блюдо для вашого столу. Таке частування точно нікого не залишить байдужим. Готуйте його на перевіреному покрокового рецептом з нашої збірки. Побалуйте своїх рідних!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Свинина 1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Селера 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Сіль 1.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Зіра ½ ч. л.
  • Паприка ½ ч. л.
  • Фенхель ½ ч. л.
  • Для локшини:
  • Борошно 300 гр.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Сіль ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Добре промиваємо м’ясо під водою і розрізаємо його на середні шматочки.
  2. Відварюємо свинину разом з коренем селери і лавровим листом близько 1,5 годин.
  3. В цей час приготуємо локшину. Замішуємо круте однорідне тісто з яєць, борошна і солі. Даємо йому полежати в холодильнику 30 хвилин.
  4. Тонко розкачуємо тісто і нарізаємо квадратиками або ромбиками. Даємо їм трохи підсохнути.
  5. Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями і обсмажуємо його в олії з сіллю і перцем.
  6. Вливаємо до цибулі трохи бульйону і тушкуємо 5 хвилин.
  7. весь бульйон Проціджуємо. Частина відливаємо для подачі. В решті частини відварюємо домашню локшину до готовності.
  8. Відварне м’ясо ділимо на волокна і кладемо на плоску тарілку. Доповнюємо його цибулею і локшиною. Посипаємо ароматними спеціями.
  9. Апетитний бешбармак зі свининою готовий. Подавайте до столу разом з наваристим бульйоном!

Бешбармак зі свинини з готової локшиною

Бешбармак зі свинини з готової локшиною нескладно приготувати в домашніх умовах. Такий кулінарний варіант дозволить помітно заощадити ваш час і сили. Готове казахське блюдо вийде неймовірно ситним і насиченим смаком. Обов’язково спробуйте приготувати на своїй кухні!

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,8 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Локшина для бешбармака – 450 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Петрушка подрібнена – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вода – 3 л
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо свинину і нарізаємо її шматочками середнього розміру.

Крок 2. Відварюємо м’ясо у воді до кипіння. Після кипіння, солимо, доповнюємо перцем, цибулею і лавровим листком. Варимо до готовності м’яса і освіти наваристого бульйону.

Крок 3. Після готовності виймаємо м’ясо і проціджуємо бульйон.

Крок 4. Частина бульйону відливаємо в глибоку миску. Це потрібно для подачі страви.

Крок 5. В решті бульйоні відварюємо локшину для бешбармака до повної готовності.

Крок 6. Очищаємо цибулю та нарізаємо тонкими півкільцями. Обсмажуємо на вершковому маслі до прозорості.

Крок 7. Остигле м’ясо поділяємо на волокна. Кладемо його на плоску тарілку, доповнюємо цибулею і локшиною, посипаємо подрібненою петрушкою.

Крок 8. Домашній бешбармак зі свининою готовий. Подавайте до столу з ароматним наваристим бульйоном!

Бешбармак зі свинини з картоплею

Бешбармак зі свинини з картоплею – неймовірно ситне і смачне блюдо традиційної казахської кухні, яке нескладно приготувати в домашніх умовах. Для здійснення яскравою кулінарної ідеї на своїй кухні, скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої збірки.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,7 кг
  • Картопля – 0,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для локшини:

  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо підходящий шматок свинини і промиваємо його. М’ясо можна взяти на кісточці.

Крок 2. Відварюємо свинину у воді близько 40-60 хвилин. Солимо за смаком. Готове м’ясо виймаємо й даємо охолонути, бульйон проціджуємо.

Крок 3. Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями. Заливаємо його невеликою кількістю гарячого бульйону, додаємо мелений перець. Даємо настоятися.

Крок 4. Очищаємо картоплю, промиваємо його і розрізаємо на кілька великих частин. Відварюємо до готовності в одній половині бульйону. Другу половину залишаємо для подачі.

Крок 5. Готуємо локшину. Замішуємо круте тісто з борошна, яйця і солі. Даємо йому полежати 30 хвилин, після тонко розкачуємо і розрізаємо на квадратики.

Крок 6. Відварюємо домашню локшину до готовності в бульйоні.

Крок 7. Викладаємо на тарілку м’ясо, цибулю, картоплю і локшину. Бешбармак зі свинини з картоплею готовий. Подавайте до столу разом з наваристим бульйоном!

Бешбармак з свинини в казані на плиті

Бешбармак з свинини в казані на плиті – дуже смачне і насичене блюдо для вашої сімейної вечері або святкового столу. Таке частування нагодує велику компанію. Байдужих не залишиться. Обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 1,5 кг
  • Локшина для бешбармака – 500 гр.
  • Корінь селери – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Зелень – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Спеції – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо свинину, нарізаємо її порційними шматками і відварюємо у воді в казані дві години на слабкому вогні разом з селерою, сіллю, меленими спеціями і лавровим листком.

Крок 2. Після готовності м’ясо остуджуємо і ділимо на волокна. Бульйон проціджуємо. Частина бульйону відкладаємо для подачі, іншу частину залишаємо в казані для варіння локшини.

Крок 3. Ріпчасту цибулю очищаємо і ріжемо тонкими півкільцями.

Крок 4. Обсмажуємо кільця цибулі на олії до золотистого відтінку.

Крок 5. Локшину для бешбармака відварюємо в одній половині бульйону до готовності.

Крок 6. Викладаємо на тарілку м’ясо, цибулю і локшину. Присипаємо дрібкою спецій.

Крок 7. Апетитний бешбармак зі свининою готовий. Можна подавати до столу разом з наваристим бульйоном, доповнивши зеленню!

Бешбармак з свинини в мультиварці

Бешбармак з свинини в мультиварці – дуже смачне і нескладний у виконанні блюдо для всієї родини. Приготування за допомогою кухонної техніки значно прискорить і полегшить кулінарний процес. Обов’язково беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений і радуйте своїх близьких!

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 мультистакан.
  • Вода – 1/3 мультистакана.
  • Гриби сушені – 1/2 мультистакана.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо свинину і нарізаємо її шматочками середнього розміру.

Крок 2. Очищаємо картоплю й нарізаємо його кубиками. Викладаємо овоч в чашу мультиварки разом з м’ясом.

Крок 3. Цибулю ріжемо півкільцями. Викладаємо до решти інгредієнтів.

Крок 4. Солимо продукти, перчимо і доповнюємо сушеними грибами. Готуємо в режимі «гасіння» 50 хвилин.

[adsp-pro-730]

Крок 5. В цей час приготуємо локшину. Замішуємо круте тісто з яйця, борошна і невеликої кількості води.

Крок 6. Отриманий ком тонко розкачуємо і розрізаємо на невеликі квадратики. Відварюємо їх в окропі одну хвилину.

Крок 7. На тарілку викладаємо заготовку з мультиварки, доповнюємо її локшиною. Апетитний бешбармак зі свининою готовий. Пригощайтеся!