Індичка з картоплею в духовці – 10 рецептів приготування соковитої запеченої індички

Індичка з картоплею в духовці — смачне і ситне блюдо для всієї родини. Індичка дає величезний простір для смачних експериментів, ви можете додавати різні спеції, зелень і маринад. Ми підібрали 10 різноманітних рецептів соковитою запеченої індички.

Соковите філе індички, запечене з картоплею в духовці

В духовці м’ясо з овочами виходить дуже соковитим і ароматним. Таке блюдо актуально для вихідного дня, коли вся родина збирається за одним столом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Індичка 600 гр. філе
  • Картопля 800 гр.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Базилік сушений ½ ч. л.
  • Каррі 2 щіпки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Часник 5 зуб.
  • Олія соняшникова 1 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Розмарин 1 гілка
  • Цибуля зелена для подачі

Процес приготування:

  1. Як смачно запекти індичку з картоплею в духовці? Картоплю очистіть, наріжте шматочками середнього розміру і складіть його в миску. Додайте до картоплі базилік, сіль, подрібнений часник і трохи соняшникової олії, перемішайте.
  2. Філе індички помийте, наріжте кубиками, перекладіть в миску, додайте сіль, каррі мелений перець, перемішайте.
  3. Змішайте картоплю і м’ясо, додайте лавровий лист і розмарин. Викладіть індичку і картоплю в жароміцну форму.
  4. Накрийте форму фольгою і відправте її в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 годину.
  5. Потім зніміть фольгу і готуйте страву ще 20 хвилин. Перед подачею посипте запечену індичку і картоплю зеленою цибулею.

Приємного апетиту!