Котлети з судака – 7 смачних і соковитих рецептів з покроковими фото

Котлети з судака — це ніжне частування з солодкуватим присмаком. Судак зовсім не кістлява риба, тому працювати з нею одне задоволення. Смачні котлети зможе приготувати будь-який, а якщо ще не потрібно попередньо обробляти рибу, то взагалі процес простіше простого. Котлети з нежирного судака відмінно поєднуються з овочевими гарнірами і широко використовуються серед тих, хто береже фігуру.

Соковиті котлети з фаршу судака на сковороді

Соковиті котлети з фаршу судака на сковороді вийдуть у всіх. М’ясо судака прісне і нежирне, тому для соковитості його присмачують салом або маслом. Котлети готуються максимально легко і просто. Судак містить багато корисних мікроелементів, тому страва рекомендують вводити в дитячий раціон.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Судак 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Білий хліб 3 скибочки
  • Молоко коров’яче 100 мл
  • Спеції для риби за смаком
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Судака попередньо розморозьте. Позбавтеся від луски і промийте.
  2. Зніміть шкіру, відокремте м’якоть від кісток.
  3. Холодне вершкове масло порубаєте кубиком.
  4. Філе і масло перекрутіть на м’ясорубці або пробийте до однорідності в измельчителе.
  5. Очищений довільно цибулю порубаєте.
  6. Білий хліб залийте молоком і дайте розмокнути.
  7. Розм’яклий батон і подрібніть цибулину тим же способом, що і рибу з маслом. Посоліть, насипте спецій.
  8. Подрібнені інгредієнти ще раз подрібніть блендером.
  9. Якщо фарш здається густим, налийте трохи води. Розмішайте до однорідності.
  10. Сковорідку прогрійте, налийте трохи олії. Фарш викладайте ложкою, формуючи акуратні котлети. Підсмажте до рум’яності.
  11. Коли котлети зажарятся, розгорніть їх обсмаженої стороною вгору і доведіть до готовності.
  12. Ароматними котлетами пригощайте друзів і близьких. Приємного насолоди!