Котлети з судака – 7 смачних і соковитих рецептів з покроковими фото

Котлети із судака з салом

Котлети із судака з салом являють собою дуже смачне соковите блюдо, яке їдять окремо або доповнюють гарніром. Котлети виходять чудовими, їх апетитний зовнішній вигляд ніби манить, примовляючи «з’їж мене». Відмовитися від гастрономічного шедевра нереально.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Судак – 400 гр.
  • Сало – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля шалот – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • цільнозерновий Хліб – 2 скибочки.
  • Молоко – 50 мл
  • Вершки 20% – 250 мл
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Борошно цільнозернові – 2 ст. л.
  • Вівсяні висівки – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування форми.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Рибину заздалегідь дістаньте відтанути. Позбавтеся від луски і промийте. Зніміть шкіру, відокремте м’якоть від кісток.

Крок 2. Хліб залийте молоком і дайте розмокнути.

Крок 3. Почищену цибулину дрібно порубаєте. Сковорідку прогрійте, відправте трохи вершкового масла, розпустіть і підрум’яньте цибулю.

Крок 4. Філе з салом і размякшим хлібом перекрутіть на м’ясорубці або пробийте до однорідності в измельчителе. Посоліть, приперчите і здобріть пасерованою цибулею. Інгредієнти подрібнені об’єднайте.

Крок 5. Фарш поділіть на порції, сформуйте однакові заготовки і запаніруйте в суміші з цільнозерновий борошна і вівсяних висівок.

Крок 6. Ємність, в якій будете запікати страву, промажте маслом. Прогрійте духовку, встановивши 180 градусів. Заповніть форму котлетами. Приберіть запікатися на 20 хвилин.

Крок 7. Очищену моркву і цибулю-шалот подрібніть. Обсмажте на вершковому маслі, влийте вершки, здобріть перцем і лаврушкой. Доведіть до дрібного кипіння. Котлети полити вершковим соусом і запікайте ще 15 хвилин.

Крок 8. Соковитими рибними котлетами пригощайте рідних і близьких. Прикрасьте за бажанням зеленню. Для ситного варіанти доповніть блюдо з гарніром. Свіжі або запечені овочі підійдуть ідеально. Приємного апетиту!