Котлети з судака – 7 смачних і соковитих рецептів з покроковими фото

Соковиті котлети з судака в духовці

Соковиті котлети з судака в духовці, ідеальні для тих, хто не їсть смажених страв. Страва дійсно вважається дієтичним і містить мінімум жирів. Для соковитості використовують розмочений в молоці хліб. Завдяки цьому текстура виходить приголомшливо ніжною і м’якою.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Філе судака – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Хліб – 1 скибочка.
  • Молоко – 100 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Подбайте, щоб риба розморозилася і була готова до оброблення.

Крок 2. Позбавтеся від голів, хвостів, кишок і луски, промийте. Зніміть шкіру, відокремте м’якоть від кісток.

Крок 3. Хліб залийте молоком і дайте розмокнути.

Крок 4. Почищену цибулину довільно порубаєте. Філе з цибулею і размякшим хлібом перекрутіть на м’ясорубці або пробийте до однорідності в измельчителе. Посоліть, приперчите.

Крок 5. Інгредієнти подрібнені об’єднайте.

Крок 6. Фарш поділіть на порції, сформуйте однакові заготовки.

Крок 7. Деко простелите фольгою, папером або тефлоновим килимком. Прогрійте духовку, встановивши 180 градусів. Заповніть форму котлетами. Змастіть верх сметаною.

Крок 8. Приберіть запікатися на 20-25 хвилин. Не пересушите. Слідкуйте за приготуванням, у кожного різні духовки.

Крок 9. Чарівним рибною стравою пригощайте друзів і домочадців. Прикрасьте за бажанням зеленню.

Крок 10. Свіжі овочі підійдуть ідеально.

Крок 11. Приємного апетиту!