Котлети з судака – 7 смачних і соковитих рецептів з покроковими фото

Парові котлети з судака

Парові котлети з судака підходять для дієтичного харчування й для тих, хто не вживає в їжу смажені продукти. Дієтологи рекомендують парові котлети для дитячого меню і для тих, у кого є проблеми з травленням. Страва готується елементарно, так як риба не містить дрібних кісток.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Судак – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Булка – 50 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Подбайте, щоб риба розморозилася і була готова до оброблення. Булку залийте молоком і дайте розмокнути.

Крок 2. Позбавтеся від голови, хвоста, кишок і луски, промийте. Зніміть шкіру, відокремте м’якоть від кісток.

Крок 3. Філе пробийте до однорідності в измельчителе або комбайні. М’ясорубка теж впорається з цією функцією.

Крок 4. Очищену цибулю подрібніть тим же способом, що й філе.

Крок 5. Розм’яклий батон подрібніть тим же способом, що і рибу з цибулею. Відправте до інших складових, насипте солі і перцю.

Крок 6. Вбийте яйце. Змішайте вміст, гарненько об’єднавши інгредієнти.

Крок 7. Фарш поділіть на порції, сформуйте однакові заготовки. Складіть на решітку мультиварки або пароварки.

Крок 8. На приладі встановіть режим «Пара», таймер поставте на 20 хвилин і готуйте до закінчення програми.

Крок 9. Презентуйте ароматні котлети і запрошуйте домочадців скуштувати корисної смакоти. Приємного апетиту!